Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - beschonken bestuurder in de kraag gevat na aanrijding

Publicatiedatum: 26-10-2003

Een 22-jarige man uit Oss heeft zondagochtend op het Roermondsplein een 34-jarige automobilist uit Angeren in de kraag gevat nadat hij zag dat de Angerenaar tegen zijn geparkeerde auto reed. Toen de Angerenaar aanstalten maakte om weg te rijden trok hij hem achter het stuur van zijn auto en waarschuwde de politie. Die hield de man aan en stelde later vast dat de Angerenaar met een promillage van 1,62 had gereden, ruim drie keer het wettelijke maximum. Het rijbewijs van de Angerenaar is door de politie ingevorderd, waarna hij met een proces-verbaal en een rijverbod is heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - rijbewijs kwijt na rijden onder invloed Publicatiedatum: 26-10-2003

Een 32-jarige Dierenaar heeft zondagnacht zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij door de politie op de Wilhelminaweg in zijn woonplaats was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten viel rond half twee 's nachts het rijgedrag van de Dierenaar op omdat hij bij het zien van de politiewagen ineens remde, om vervolgens al hortend en stotend verder te rijden, kennelijk op zoek naar een parkeerplaats. Bij controle roken de agenten alcohol bij de bestuurder, waarna hij de ademanalyse moest ondergaan op het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de Dierenaar met een promillage van 1,62 achter het stuur van zijn auto had gezeten, ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. De Dierenaar is later heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - auto tegen boom: Arnhemmer gewond
Publicatiedatum: 26-10-2003

Een 54-jarige Arnhemmer is zondagnacht gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de Hommelseweg, ter hoogte van de Thomas a Kempislaan in zijn woonplaats tegen een boom reed. Van de man is bloed afgenomen voor een bloedproef, omdat hij ervan verdacht wordt onder invloed van alcohol te hebben gereden. Het ongeval deed zich omstreeks half twee 's nachts voor, toen de Arnhemmer vanaf het centrum van Arnhem over de Hommelseweg reed, richting Thomas a Kempislaan. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. Aangezien de Arnhemmer gewond raakte en vermoedelijk hoofd en nekletsel zou hebben opgelopen moest hij door de brandweer uit zijn voertuig geknipt worden. De verwondingen bleken later echter mee te vallen en hadden zich beperkt tot een hoofdwond. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek heeft de politie het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na geweld bij verkeersruzie Publicatiedatum: 26-10-2003

Na een uit de hand gelopen verkeersruzie op de Neerlandstuinstraat in Arnhem heeft de politie zaterdagmiddag drie jeugdige Arnhemmers, drie van 15 en een van 14 jaar, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling van een 35-jarige plaatsgenoot. Het viertal was betrokken bij een verkeersruzie die ontstond nadat het 35-jarige slachtoffer een van hen aansprak over het rijgedrag van een van hen. Het slachtoffer zag en hoorde rond vier uur een auto met vier inzittenden met piepende banden door de straat rijden, waarbij een aanrijding met een geparkeerde auto ternauwernood voorkomen werd. Toen het slachtoffer de bestuurder van de auto aansprak ontstond er een woordenwisseling, die ontaardde in een vechtpartij, waarbij de 35-jarige door het viertal zou zijn geschopt en geslagen. Ook zou het slachtoffer met een vloeistof in het gezicht gespoten zijn en bedreigd. Toen buurtbewoners ingrepen ging het viertal er vandoor. Aan de hand van het kenteken van de auto kon even later de eigenaar worden opgespoord, die met het voorval echter niets van doen bleek te hebben. Het verdachte viertal meldde zich later aan het politiebureau en werd vervolgens aangehouden. Een van hen, een van de drie 15-jarige verdachten, bleek een familielid te zijn van de eigenaar van de auto en stiekem de autosleutels te hebben gepakt, waarna hij was gaan rijden. Bij de 14-jarige verdachte werd een busje deodorantspray aangetroffen waarmee, aldus zijn verklaring, gespoten zou zijn. Het viertal heeft later elk zijn aandeel in de zaak bekend en is in de loop van de avond heengezonden. Justitie beslist wat er verder met de jeugdige verdachten gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vijf verdachten opgepakt na winkeldiefstallen Publicatiedatum: 26-10-2003

Door de politie zijn het afgelopen weekend vijf verdachten aangehouden na winkeldiefstallen in de stad. Op de Rijnstraat werd zaterdagmiddag een 39-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij voor enkele tientallen euro's aan cosmetica zou hebben gestolen uit een warenhuis. De man bleek tevens de toegang tot het warenhuis te zijn ontzegd en maakte zich daardoor tevens verdacht van lokaalvredebreuk. Hij kreeg later een dagvaarding uitgereikt. Een 60-jarige vrouw uit Arnhem werd even later aangehouden op de Drieslag in haar woonplaats op verdenking van winkeldiefstal. Haar buit bestond eveneens uit cosmetica-artikelen ter waarde van ruim tien euro. Ook zij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Na een winkeldiefstal op de Spijkerlaan werd rond half drie een 84-jarige Arnhemmer aangehouden als verdachte. De man zou voor een klein bedrag aan speelkaarten ontvreemd hebben en kreeg naast een proces-verbaal een winkelverbod voor de zaak. Op de Rosendaalseweg werd rond drie uur een 75-jarige man uit Duiven aangehouden omdat hij ervan verdacht werd ter waarde van een kleine honderd euro aan levensmiddelen te hebben gestolen. De Duivenaar bekende later en kreeg een boete van 115 euro. Een 45-jarige Wolfhezenaar werd zaterdagmiddag rond vijf uur aangehouden nadat hij voor enkele euro's aan levensmiddelen zou hebben ontvreemd bij een zaak aan de Kleine Oord in Arnhem. De verdachte bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - `hulpvaardige' passant blijkt dief
Publicatiedatum: 26-10-2003

Hij leek zo aardig, die hulpvaardige passant, maar hij bleek later uit te zijn op goederen van een 42-jarige vrouw uit Zevenaar. De vrouw wilde zaterdag even na middernacht in de Arnhemse binnenstad geld pinnen voor een buskaart. De transactie mislukte, waarop een `aardige' passant aanbood om haar uit de brand te helpen. Nadat hij haar aan een buskaart had geholpen stelde hij de vrouw voor om met hem mee naar huis te gaan. Toen het slachtoffer daar niet op inging bleek de passant ineens niet meer zo aardig en eiste zijn geld terug, waarbij hij de vrouw beetpakte en meetrok. De vrouw wilde hierop de politie waarschuwen en haalde haar telefoon tevoorschijn. Een getuige van de schermutseling tussenbeiden maakte een opmerking, waarop de passant de telefoon uit handen van de Zevenaarse sloeg en er mee vandoor ging. De vrouw raakte niet gewond maar deed wel aangifte. Volgens het slachtoffer betrof het een ongeveer 30-jarige man met een negroïde uiterlijk met een dun snorretje en kort gemillimeterd haar, ongeveer
1.62 m lang en gekleed in een oranje met blauw driekwarts jas met capuchon. De politie vraagt eventuele getuigen te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte autodieven aangehouden
Publicatiedatum: 26-10-2003

Twee Nijmegenaren van 36 en 51 jaar zijn afgelopen vrijdag door de politie op de Westervoortsedijk in Arnhem aangehouden op verdenking van autodiefstal of heling. Surveillerende agenten zagen het duo in de namiddag in een auto rijden, waarvan bleek dat deze gestolen was in Nijmegen. Het tweetal kon tot staan worden gebracht en aangehouden. De 51-jarige bleek bij zijn aanhouding ook harddrugs bij zich te hebben. Beiden zijn overgedragen aan de politie in Nijmegen voor verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden