Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht 26-10-2003 - Persberichten voor het district Utrecht stad

Inbreker aangehouden
UTRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag is een woninginbreker aangehouden aan de Aquamarijnlaan.

Omstreeks 03.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man over een schutting bij een huis was geklommen. De agenten zagen dat een achterdeur geforceerd was. Even later troffen zij een man aan die zich in een hoek had verstopt. De man had inbrekersgereedschap bij zich.

Bij twee woningen bleek te zijn ingebroken en op de verdachte, een 29-jarige man uit Utrecht, zijn goederen aangetroffen die uit deze twee woningen afkomstig zijn.
De man is ingesloten voor verhoor.

Drie bedrijfsinbrekers op heterdaad gepakt
UTRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag kwam omstreeks 02.15 uur de melding binnen dat er bij een bedrijfspand aan de Groenewoudsedijk zou worden ingebroken.

Het bleek om drie personen te gaan. Eén agent was als eerste ter plaatse en kon een man aanhouden. De twee anderen konden ontkomen. Toen ook andere agenten ter plaatse waren, zag de agent die als eerste ter plaatse was een auto rijden waar de twee mannen, die gevlucht waren, inzaten. Vervolgens konden ook deze twee worden aangehouden.

De mannen, 19, 20 en 25 jaar allen afkomstig uit Utrecht, zijn ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed
UTRECHT/ DE MEERN- Zaterdagavond en nacht zijn meerdere bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 19.00 uur gaven agenten een 52-jarige bestuurder uit Utrecht op de Franciscusdreef een stopteken. Zijn auto had een lekke achterband en de uitlaat sleepte over het asfalt. Omdat de adem van de man naar alcohol rook moest de man blazen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had en hij werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De Utrechter had 430 ug/l in zijn lichaam. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van vier uur.

Omstreeks 00.25 uur zagen agenten dat een automobilist tegen een andere auto aanreed die geparkeerd stond op de Damstraat. De autos hadden geen schade, maar de 60-jarige bestuurder uit Utrecht rook naar alcohol dus moest hij een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Uit de ademanalyse op het bureau bleek de man 555 ug/l in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van zes uur.

Omstreeks 01.10 uur moest op de Europaweg in De Meern een 38-jarige man uit Harmelen blazen. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Na de ademanalyse bleek de man 615 ug/l in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een bekeuring, zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Ongeval letsel
VLEUTEN- Zaterdag heeft omstreeks 13.25 uur op de Schoolstraat een aanrijding tussen een fietser en een personenauto plaatsgevonden waarbij de fietser gewond raakte.

Een 76-jarige fietser uit Vleuten, komende uit de richting Dorpstraat, stak de weg over en werd geschept door een 25-jarige Utrechter. De fietser kwam op de motorkap terecht en viel vervolgens op de weg.

De fietser is met een hoofdwond afgevoerd naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT- Zaterdag is omstreeks 12.50 uur op de Roelantdreef een winkeldief aangehouden.

Een 39-jarige man uit Rotterdam bleek voor ruim 100,- goederen te hebben weggenomen uit een winkel op de Roelantdreef zonder te betalen. Beveiligingpersoneel zag dit en konden de man tegen houden om hem vervolgens aan de politie over te dragen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarige winkeldief aangehouden
UTRECHT- Zaterdagmiddag is een jongen in een winkel aan de Lange Elisabethstraat aangehouden voor diefstal van twee broeken.

Omstreeks 16.45 uur verliet een 15-jarige jongen uit Culemborg met twee broeken de winkel zonder deze eerste af te rekenen. Het alarm ging af en het winkelpersoneel kon hem tegen houden.

De jongen heeft eerder dit jaar al een Haltstraf gekregen, daarom komt hij hier niet meer voor in aanraking. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden
UTRECHT- Zaterdag is een 33-jarige winkeldievegge uit Utrecht op de Voorstraat aangehouden.

Omstreeks 19.35 uur wilde zij een winkel aan de Voorstraat verlaten met ruim 20,- aan goederen die zij niet eerst had afgerekend. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.