Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht 26-10-2003 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Illegale vreemdeling
VEENENDAAL In samenwerking met personeel van de Belastingdienst en de Arbeidsinspectie werd zaterdagavond omstreeks 18.00 uur een controle uitgevoerd in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen.

In een horecazaak aan de Frans Halslaan werd een 18-jarige man aangetroffen, die daar aan het werk was. Toen hij in de gaten kreeg dat het om hem ging, vluchtte hij via de achteruitgang, maar werd buiten aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat hij niet over geldige verblijfspapieren beschikte en werd in vreemdelingenbewaring gesteld in afwachting van zijn uitzetting naar China.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling ELST Op zaterdag omstreeks 15.00 uur is een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden voor bedreiging en mishandeling op de Sportweg. De man wordt er van verdacht een 44-jarige man uit Elst bedreigd en een 15-jarige jongen uit Veenendaal geslagen te hebben. De Utrechter nam het na een voetbalwedstrijd op voor zijn 12-jarige zoon. Die zou een vuistslag hebben gekregen van de 15-jarige Veenendaler.

De politie onderzoekt de zaak nader.

Diverse bekeuringen uitgedeeld
VEENENDAAL Tijdens het toezicht houden in het centrum op zaterdagmiddag zijn diverse bestuurders bekeurd.

Zo kreeg een bestuurder een keuring voor het parkeren zonder invalidenparkeerkaart op een invalidenparkeerplaats op de Fluiterstraat, drie bestuurders werden bekeurd voor het negeren van het parkeerverbod op de Tuinstraat, één bestuurder negeerde het rode verkeerslicht, zeven bestuurders kregen een bekeuring voor het parkeren op een groenstrook aan de Weverij.

Eén bromfietser reed ten onrechte over het verplichte fietspad, vier bestuurders kregen een bekeuring wegens het niet hebben van een parkeervergunning op de Duivenwal en Frisia en één bestuurder negeerde het inrijverbod van het eenrichtingsverkeer op de J.G. Sandbrinkstraat.

Man met GHB alsnog achterhaald
ELST Bij een uitgaansgelegenheid aan de Rijksstraatweg troffen op 21 september j.l. portiers een flesje met onbekende vloeistof bij een bezoeker aan. De man stond het flesje vrijwillig af. De eigenaar van de uitgaansgelegenheid vertrouwde het niet en leverde het flesje later bij de politie in.Uit een test bleek dat de inhoud bestond uit GHB, een verboden drug.

Met hulp van de eigenaar van de uitgaansgelegenheid werd in de afgelopen weken een onderzoek naar de identiteit van eigenaar van het flesje ingesteld. Het bleek te gaan om een 19-jarige inwoner van Veenendaal, die vorige week op het politiebureau moest komen.

De man verklaarde dat hij niet wist dat de vloeistof in het flesje GHB betrof. Hij had het flesje met inhoud in een uitgaansgelegenheid in Amsterdam van een andere bezoeker gekocht. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de zaak voor verdere behandeling overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Auto-vandalen door politie verhoord
DOORN De politie van het district Heuvelrug heeft in de afgelopen weken zes jongeren gehoord over hun aandeel in de vernieling van een personenauto op 5 oktober j.l.

Het zestal was in die nacht rond 01.30 uur in de Dorpsstraat en gooiden een geparkeerde auto op zijn kant. De politie wist via getuigen enkele namen te achterhalen. Ook seinden ouders de politie in en enkele jongens namen de dag erna zelf contact met de politie op om hun spijt te betuigen.

Uiteindelijk moesten zes jongens op het politiebureau komen en werden over hun aandeel verhoord. Het gaat om jongens uit Doorn, Cothen en Wijk bij Duurstede, in de leeftijd van 16 en 17 jaar. Zij zijn bereid om de schade aan de auto, enkele duizenden euros, te vergoeden. Daarnaast wordt nog bekeken of zij via bureau Halt een taakstraf kunnen krijgen.

Rijbewijs ingenomen
VEENENDAAL Van een 18-jarige inwoner van Veenendaal is het rijbewijs ingenomen, omdat hij alle medewerking had geweigerd na zijn aanhouding op verdenking van het rijden onder invloed van middelen die de rijvaardigheid beïnvloeden.

De man werd afgelopen dinsdag rond 02.00 uur op de Brouwerstraat aangehouden, omdat politiemensen zagen dat hij tegen het portier weggezakt, de auto bestuurde. Bij het aanspreken reageerde de automobilist afwezig en sprak met dubbele tong. Omdat uit de ademtest op straat niet bleek dat hij alcohol had gedronken, gingen de vermoedens uit naar gebruik van drogerende middelen.

In het politiebureau weigerde hij alle medewerking aan een bloedproef en wilde ook geen verklaring afleggen. Het rijbewijs van Veenendaler werd ingevorderd. Het opgemaakte dossier is voor verdere behandeling aan het Openbaar Ministerie gestuurd.