Politie Gelderland-Midden

Arnhem - dronken bestuurder in kraag gevat na aanrijding Een 22-jarige man uit Oss heeft zondagochtend op het Roermondsplein in Arnhem een 34-jarige automobilist uit Angeren in de kraag gevat nadat hij zag dat de Angerenaar tegen zijn geparkeerde auto reed. Toen de Angerenaar aanstalten maakte om weg te rijden trok hij hem achter het stuur van zijn auto en waarschuwde de politie. Die hield de man aan en stelde later vast dat de Angerenaar met een promillage van 1,62 had gereden, ruim drie keer het wettelijke maximum. Het rijbewijs van de Angerenaar is door de politie ingevorderd, waarna hij met een proces-verbaal en een rijverbod is heengezonden.
---

Duiven - brandjes mogelijk aangestoken
Publicatiedatum: 26-10-2003

Politie en brandweer zijn zondagnacht in de weer geweest bij een drietal kleine brandjes in Duiven. Rond half twee 's nachts werd een brandje gemeld in een conifeer aan 't Holland. Ook op de Wilgenlaan en de Bingerdenallee waren brandjes uitgebroken. Op de Wilgenlaan bleek even na twee uur `s nachts na een melding een tweetal afvalcontainers vlam gevat te hebben. In beide voorgaande gevallen greep de brandweer in om erger te voorkomen. Een soortgelijk incident had zich in de loop van de nacht voorgedaan op de Bingerdenallee, maar daar hoefde de brandweer niet in actie te komen: het vuur was al geblust door een buurtbewoner. Over de oorzaak van de brandjes is nog niets bekend, maar vermoed wordt dat ze zijn aangestoken. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - ongehoorzame Duivenaar aangehouden
Publicatiedatum: 26-10-2003

De politie heeft zondagnacht op de Kastanjelaan in Duiven een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden wegens het niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel. Agenten waren rond een uur 's nachts op de Kastanjelaan om toezicht te houden rondom een horecagelegenheid. Toen er wat onrust ontstond naar aanleiding van onderlinge ruzies sommeerden de agenten iedereen te vertrekken om de rust op straat te kunnen herstellen. De 17-jarige Duivenaar was dat kennelijk aan dovemansoren gezegd en weigerde gevolg te geven aan het bevel van de agenten, waarna hij werd aangehouden. De knaap is later met een proces-verbaal overgedragen aan zijn ouders, die hem op het politiebureau konden afhalen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606