Eemland zuid, 12.05 uur

Utrecht 26-10-2003 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling AMERSFOORT Een 41-jarige man uit Amersfoort is zaterdagmiddag op het station Ede-Wageningen aangehouden op verdenking bedreiging.

De Amersfoorter had kort daarvoor zijn ex-vriendin in een horecagelegenheid aan de Arnhemseweg met de dood bedreigd. Uit onderzoek bleek hij vaker zijn ex-vriendin en recent nog meer personen te hebben bedreigd.

De politie onderzoekt de zaak nader waarop de Amersfoorter in verzekering is gesteld.

Alcoholcontroles
LEUSDEN/WOUDENBERG/ACHTERVELD Op zaterdagavond van 22.00 uur tot zondagnacht 04.00 uur zijn op diverse locaties bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

De controles werden uitgevoerd door politiemensen van het district Eemland zuid samen met het Scooterteam en politiemensen van het Bureau Verkeer Onder Controle.

In totaal moesten 630 bestuurders op straat een blaastest afleggen. Hiervan moesten er elf mee naar het bureau en zij bleken na de ademanalyse allemaal meer te hebben gedronken dan de toegestane 220 ug/l. De hoogst gemeten uitslag bedroeg 680 ug/l. Er werden twee rijbewijzen ingevorderd.

Daarnaast kregen tientallen bestuurders bekeuringen voor uiteenlopende verkeersovertredingen.

Controle fietsverlichting
AMERSFOORT Op zondag 26 oktober tussen 03.15 en 03.45 uur werd bij de Meridiaantunnel een controle gehouden op het voeren van de verplichte verlichting. Dertien fietsers kregen een bekeuring wegens defecten aan de fietsverlichting.