Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 oktober 2003

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanhouding wegens belediging en vernieling

Man trapt tegen politieauto en beledigt de agenten, waarna hij wordt aangehouden

Hengelo

Zaterdag 25 oktober kwam rond 22.15 uur een melding binnen van een vechtpartij aan de Deldenerstraat in Hengelo. Op genoemde locatie troffen agenten een groep personen aan die tegen elkaar aan het schreeuwen waren. Op het moment dat zij het dienstvoertuig tot stilstand brachten, kwam er een man op de auto aflopen. De man trapte met kracht tegen het portier van de auto aan, waarop de agenten hem aanhielden. De verdachte, een 26-jarige man uit Hengelo, probeerde er vandoor te gaan maar dit werd door de politieagenten belet. De 26-jarige werd geboeid in de auto gezet en gedroeg zich op weg naar het bureau zeer recalcitrant. Hij schold de agenten uit en beledigde hen. Voor zowel de vernieling als de belediging wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-140267)

Man weigert te vertrekken en wordt aangehouden

20-jarige man veroorzaakt overlast nadat hij uit een horecagelegenheid verwijderd is

Hengelo

Een 20-jarige man uit Hengelo werd zondag 26 oktober omstreeks 00.50 uur aan de Marktsteeg in Hengelo door politieagenten aangehouden omdat hij overlast veroorzaakte en weigerde te vertrekken. De 20-jarige man was eerder die avond kwaad geworden toen zijn broer in een horecagelegenheid geweigerd werd omdat hij geen stempel had. De 20-jarige ging wel naar binnen en was enorm tegen het personeel tekeer gegaan. Hij was gaan schelden en schreeuwen en werd derhalve uit de zaak verwijderd. Hij bleef buiten echter vervelend en wilde steeds terug om verhaal te halen. Politieagenten hadden hem meerdere keren gevorderd om zich te verwijderen maar dit weigerde hij, waarop hij werd aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-140294)

Man aangehouden

Man veroorzaakt overlast en wordt door de politie aangehouden

Hengelo

Zondag 26 oktober werd omstreeks 02.00 uur gemeld dat iemand zich vervelend gedroeg nadat hij hem de toegang was geweigerd bij een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. De man had zich bij de ingang agressief gedragen en mocht derhalve niet naar binnen. Hij bleef echter voor de ingang dralen en gedroeg zich vervelend. Nadat agenten hem diverse keren gevraagd hadden te vertrekken, ging hij weg.
Tien minuten later werd opnieuw gemeld dat iemand overlast bezorgde voor de ingang van de horecagelegenheid. Politieagenten troffen wederom dezelfde man aan en vorderden hem te vertrekken. Hij bleef weigeren, waarop de agenten hem aanhielden. Tegen de verdachte, een 24-jarige man uit Cuijk, wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-140338)

Schietpartij

Twee mannen raken gewond bij schietpartij in Enschede

Enschede

Zaterdag 25 oktober werd kort voor 24.00 uur melding gedaan van een schietpartij bij een flatgebouw aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede. Politieagenten troffen op genoemde locatie twee gewonden aan, te weten een 29-jarige bewoner en diens 25-jarige broer uit Gouda. Beide mannen hadden schotwonden en werden door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij raakten ernstig gewond maar verkeren niet in levensgevaar.
Eerder die avond waren twee mannen bij de 29-jarige bewoner aan de deur geweest. Er ontstond onenigheid, waarbij één van beide mannen op een gegeven moment een vuurwapen te voorschijn haalde en op beide broers schoot. De mannen gingen er vervolgens vandoor.

De politie is bezig met een onderzoek. (bps; 03-140289)

T.a.v. de redactie:
In het belang van het onderzoek worden voorlopig geen verdere mededelingen gedaan.

Rijden onder invloed

Automobilist probeert onder alcoholcontrole uit te komen door vlug een andere straat in te rijden; helaas, ook daar staat politie

Rijssen

Een 26-jarige automobilist uit Rijssen reed zondag 26 oktober omstreeks 02.30 uur op de Enterveenweg in Rijssen. Toen hij zag dat politieagenten aan het controleren waren, schoot hij de Enterveenweg in. Helaas voor hem stond ook daar politie en werd een blaastest afgenomen. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,97 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-140328)

Aanhouding wegens vernieling en openlijke geweldpleging

Twee verdachten aangehouden wegens het vernielen van een grote winkelruit

Almelo

Een getuige meldde zondag 26 oktober omstreeks 02.40 uur dat door twee personen in de Oranjestraat in Almelo een ruit was vernield. Politieagenten troffen kort daarna op de Hagengracht in Almelo twee personen, die aan het opgegeven signalement voldeden. In de Oranjestraat bleek een grote winkelruit te zijn vernield. De verdachten, een 18-jarige vrouw en een 20-jarige man, beiden uit Almelo, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau weigerde de 20-jarige verdachte mee te werken en begon van zich af te slaan en te schoppen. Hij raakte de agenten, waarbij de duim van een van de agenten gekneusd raakte.
Onder veel verzet werd de verdachte door de agenten onder controle gebracht. (bps: 03-140332)

Aanhouding wegens bedreiging, mishandeling en belediging

Politie houdt verdachte aan wegens bedreiging, mishandeling en belediging van twee vrouwen

Hengelo

Na een binnengekomen melding gingen politieagenten zondag 26 oktober rond 03.00 uur naar de Marktsteeg in Hengelo. Buiten stonden twee vrouwen, die de agenten vertelden dat zij in een horecagelegenheid door een man waren uitgescholden en beledigd. De man had een van hen ook aan de haren getrokken en gestompt. Toen de vrouwen de zaak verlieten en buiten wachtten op de komst van de politie, kwam de man in de deuropening staan en bedreigde hen verbaal.

Op het moment dat de vrouwen met de politieagenten spraken, kwam de verdachte, een 34-jarige man uit Hengelo, naar buiten. Hij werd aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-140342)

Jongen aangehouden

16-jarige jongen werd aangehouden omdat hij weigerde te vertrekken nadat hij overlast had veroorzaakt

Almelo

Een 16-jarige jongen uit Almelo was zondag 26 oktober rond 03.00 uur uit een horecagelegenheid gezet omdat hij overlast veroorzaakte. Hij bleef voor de zaak staan en schreeuwde. Toen agenten hem vroegen te vertrekken en geen problemen te maken, liep hij weg. Een kwartier later zagen de agenten hem echter weer voor de horecagelegenheid staan en wederom problemen te hebben met een groep jongens. De agenten susten de zaak en vorderden de 16-jarige meerdere keren te vertrekken. Hij weigerde en werd derhalve aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. (bps: 03-140370)

Twee verdachten aangehouden

Na vechtpartij werden twee verdachten aangehouden wegens verstoren van de openbare orde en belediging

Enschede

Politieagenten waren zondag 26 oktober rond 03.00 uur bezig twee groepen personen uit elkaar te halen die met elkaar aan het vechten waren op de Oude Markt in Enschede. Toen zij hierbij een 23-jarige man uit Leeuwarden bij de arm pakten, rukte deze zich los en maakte slaande bewegingen naar de agenten. Toen de agenten hem weer vastpakten, bleef de 23-jarige zich verzetten. Hij werd hierop aangehouden. Een 30-jarige man uit Enschede bleef zich vervelend gedragen en vond het nodig de agenten uit te schelden en te beledigen. Ook hij werd aangehouden. Nadat beide verdachten naar het politiebureau waren overgebracht, keerde de rust weer enigszins terug. (bps 03-140363)

Aanhoudingen wegens vernieling

Vier jongens aangehouden wegens het vernielen van autospiegels

Haaksbergen

Zondag 26 oktober kwam omstreeks 03.10 uur een melding binnen van vernieling van autospiegels nabij het busstation in Haaksbergen. Voorbijgaande jongens op een fiets hadden deze spiegels afgebroken. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de jongens aan, allen woonachtig in Haaksbergen. De vier verdachten werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Onderzoek wees inmiddels uit dat twee van de verdachten, beiden 16 jaar, elk een spiegel hadden vernield. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De beide andere jongens hebben zich zover bekend niet aan vernieling schuldig gemaakt. Alle vier verdachten zijn na verhoor heengezonden. (bps: 03-140339)

Aanhouding wegens belediging

Man beledigt agenten en wordt aangehouden

Hengelo

Surveillerende politieagenten zagen dat zondag 26 oktober rond 03.30 uur een groep jongens op de Marskant in Hengelo bezig waren met het trekken aan de omheining van de bouwplaats van het nieuwe politiebureau. Een van de jongens moest zo lollig zijn om een van de hekken om te trekken waardoor over een afstand van tientallen meters alle bouwhekken op het wegdek vielen. De jongen (leeftijd en plaats niet bekend) werd meegenomen naar het politiebureau en kreeg een bekeuring wegens baldadigheid. Op het moment dat de agenten met de jongen wegliepen, begon een 28-jarige man uit Lichtenvoorde zich ermee te bemoeien. Hij trapte op een gegeven moment tegen een lantaarnpaal en beledigde de agenten. Hierop werd hij aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal wegens belediging opgemaakt. (bps 03-140345

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol

Almelo

Een surveillerende politieagent zag zondag 26 oktober omstreeks 04.00 uur op de Willemsgang in Almelo dat een automobilist tijdens het achteruit rijden tegen een geparkeerd staande auto botste. De agent liep op de auto af en merkte dat de automobilist onder invloed van alcohol verkeerde. Hij hield de automobilist, een 30-jarige man uit Hengelo, aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,9 promille. Het rijbewijs van de 30-jarige werd hierop ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Op de aangereden auto werd overigens geen zichtbare schade aangetroffen.

Vijf aanhoudingen na aanrijding

Vijf verdachten werden aangehouden na een vechtpartij, die ontstond nadat een automobilist er vandoor was gegaan na het veroorzaken van een aanrijding

Enschede

Zondag 26 oktober vond omstreeks 03.55 uur een aanrijding plaats op de kruising Korte Hengelosestraat/Molenstraat in Enschede. Een 31-jarige automobilist uit Enschede reed op de Korte Hengelosestraat en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 18-jarige man uit Rotterdam. Hierdoor ontstond een aanrijding.
De 31-jarige man reed na de aanrijding met hoge snelheid weg, waarop de 18-jarige de achtervolging inzette. Op de G.J. van Heekstraat kwamen beide auto's tot stilstand en stapten de inzittenden uit. Hierop ontstond een vechtpartij tussen beide automobilisten, waarbij ook de overige inzittenden zich ermee gingen bemoeien en klappen uitdeelden. De 31-jarige man liep hierbij een hoofdwond op en ging voor behandeling naar de poli van het ziekenhuis. Hij heeft te kennen gegeven nog aangifte te willen doen. Bij hem in de auto zaten nog drie personen.
De politie hield vijf verdachten aan, waaronder de 18-jarige bestuurder uit Rotterdam en de vier bij hem in de auto zittende mannen (een 19- en 21-jarige uit Rotterdam en een 24- en 27 jarige uit Enschede). Zij zijn voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek moet duidelijkheid geven over de juiste toedracht. (bps: 03-140362)

Controle op aanhangwagens

18 processen-verbaal opgemaakt bij aanhangwagencontrole in Oldenzaal

Oldenzaal

Op de Ossenmaatstraat in Oldenzaal werd zaterdag 25 oktober een controle op aanhangwagens gehouden tussen 09.00 en 12.30 uur. Hierbij werden 18 processen-verbaal opgemaakt wegens
4x overbelading van de aanhangwagen
2x niet werkende remmen
3x niet werkende verlichting
2x niet aangebrachte hulpkoppeling
1x onjuiste koppelingdruk
1x niet aangebrachte zijreflectie
1x gladde banden
2x het niet in het bezit zijn van het juiste rijbewijs
1x ongeldige APK
1x ontbreken van kenteken
(bps: 03-140111)

---- --