Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht 26-10-2003 - Persberichten voor het district Rijn & Venen

Alcohol gebruik op straat bestraft
MAARSSEN- Zaterdag hebben drie jongemannen een bekeuring gekregen voor het nuttigen van alcohol op straat.

De jongens, allen 17 jaar en afkomstig uit Maarssen ,stonden omstreeks 21.30 uur in een tunnel op Reigerskamp alcohol te drinken. Dit is niet toegestaan. De tunnels zijn ook geen hangplek dus de jongens zijn er weggestuurd.

Onder invloed
MAARSSEN- In de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 00.30 uur een man met zijn bromfiets een sloot in gereden aan de Kerkweg.

De adem van de 47-jarige man uit Maarssen rook naar alcohol en daarom hebben de agenten hem laten blazen. De man bleek gedronken te hebben en hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat de man 865 ug/l in zijn lichaam had.
De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 10 uur.

Auto over de kop
MONTFOORT- In de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 00.50 uur een personenauto op De Bleek over de kop geslagen.

De 37-jarige bestuurder uit Montfoort raakte waarschijnlijk een vluchtheuvel waardoor de auto over de kop sloeg.

De bestuur was zelf al uit de auto geklommen toen de politie ter plaatse kwam. De adem van de man rook naar alcohol, maar gezien de schade aan de auto is de man eerst naar het ziekhuis vervoerd. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. Hieruit moet nog blijken of de man teveel had gedronken.

De man wilde in het ziekhuis niet meewerken toen de artsen wilden onderzoeken of hij letsel had. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto is total loss. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Onder invloed
MIJDRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 02.30 uur is een bestuurder van een personenauto aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen dat de 28-jarige bestuurder uit Rotterdam op de Rondweg voor een groen stoplicht stond te wachten en vervolgens door rood reed.
De agenten hebben de man laten blazen. Hij bleek gedronken te hebben. Na ademanalyse bleek dat de man 340 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een bekeuring van 190,- en een rijverbod van 2 uur.

Vernieling van auto
MIJDRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag is een man aangehouden voor het vernielen van een auto.

Agenten zagen dat de 27-jarige man uit Wilnis omstreeks 03.50 uur een trap gaf tegen een op de Dorpsstraat geparkeerde auto. De man is aangehouden voor vernieling en ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole
WOERDEN- Zaterdag is op de Wulverhorstbaan tussen 14.45 uur en 15.05 uur een snelheidscontrole gehouden.

Acht voertuigen werden gecontroleerd, waarvan er twee te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u waar 50 km/u toegestaan is.

Auto te water
WOERDEN- Zaterdag is omstreeks 16.40 uur een auto te water geraakt aan Rietveld.

De 21-jarige bestuurder uit Woerden kwam uit de richting van Woerden en reed in de richting Nieuwerbrug. De auto raakte met het rechtervoorwiel in de berm en hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde in de sloot. De bestuurder en een 23-jarige inzittende uit Woerden, raakten niet gewond.
De auto liep schade op en moest weggetakeld worden.