Openbaar Ministerie

Arnhem, 26 oktober 2003

Ontvoerde Nijmeegse jongen bevrijd

De 16-jarige zoon van een Nijmeegse industrieel, die op dinsdag 21 oktober is ontvoerd, is ongedeerd weer thuis. Een 37-jarige Nederlandse verdachte is aangehouden. De jongen is vier dagen vastgehouden in een huisje in het Belgische Sankt Vith.

Hij was dinsdag alleen thuis. Toen zijn ouders thuiskwamen troffen zij een briefje aan dat hun zoon was ontvoerd en dat 10 miljoen euro losgeld werd geëist. Zij namen daarop direct contact op met de politie. De ouders hadden, omdat zij vermogend zijn, voorbereidingen getroffen met het oog op een ontvoering van een van de gezinsleden.

De ontvoerder onderhield contact met de familie via de telefoon en e-mail. De politie achterhaalde daarop dat de ontvoerde jongen zich ergens op de grens tussen Nederland, België en Duitsland moest bevinden. Toen de ontvoerder zaterdagavond laat in het Zuid-Limburgse Eijsden in contact wilde brengen met zijn familie, greep een arrestatieteam in. De ontvoerder verzette zich niet tegen zijn aanhouding. De scholier lag in de kofferbak van een stationcar.

Het losgeld is niet betaald. Aan de zaak hebben 450 politiemensen, waaronder leden van de FBI, gewerkt.