Lekstroom, 13.30 uur

Utrecht 26-10-2003 - Persberichten voor het district Lekstroom

Auto over de kop
NIEUWEGEIN- Zaterdag is omstreeks 22.10 uur een auto over de kop gegaan op de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein.

De 20-jarige bestuurster van de auto, afkomstig uit Oosthuizen, nam de bocht te wijd en raakte de vangrail. Zij verloor de macht over het stuur en vervolgens sloeg de auto over de kop.

De vrouw en een 48-jarige inzittende, ook uit Oosthuizen, konden op eigen kracht uit de auto komen. Ze zijn ter controle per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. De auto is weggetakeld.

Onder invloed
EVERDINGEN- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Tienhovenseweg een 16-jarige bestuurder van een bromfiets aangehouden omdat hij teveel gedronken had.

De politie hield hem omstreeks 00.05 uur staande omdat hij zonder helm reed. Omdat zijn adem naar alcohol rook, heeft de politie hem laten hij blazen. Hij bleek gedronken te hebben. Na ademanalyse bleek dat hij 230 ug/l in zijn lichaam had.
Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Man slaat andere man met wapenstok
NIEUWEGEIN- In de nacht van zaterdag op zondag is een 36-jarige man op het Van Herwijnenplantsoen aangehouden nadat hij een 21-jarige man uit Nieuwegein had geslagen met een wapenstok.

De 36-jarige man uit Houten verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij heeft meerdere keren geprobeerd om agenten een kopstoot te geven. De man bleek ook nog een mes op onder zijn kleding te hebben verstopt.

Waarom de man uit Houten de 21-jarige sloeg is niet bekend. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Het mes en de wapenstok zijn inbeslaggenomen.

Onder invloed
HOUTEN- In de nacht van zaterdag op zondag is op Fortweg een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.30 uur kwam de melding binnen dat de 20-jarige man uit Nunspeet in de auto wilde stappen terwijl hij duielijk te veel gedronken had. Omstanders probeerden hem tegen te houden.

Toen de politie ter plaatse kwam, was de man al weggereden. Agenten hebben hem een stopteken gegeven en lieten hem blazen. De man had inderdaad te veel gedronken en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 595 ug/l in zijn lichaam had.

Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Autokrakers op heterdaad aangehouden
IJSSELSTEIN- In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen uit Nieuwegein aangehouden op de Waalsingel voor autoinbraak. Omstreeks 02.40 uur kwam de melding binnen dat vier mannen in een auto aan het inbreken zouden zijn. Ter plaatse zagen agenten twee mannen wegrennen en een auto wegrijden met twee mannen erin. Agenten hebben de auto een stopteken gegeven. In de auto lagen meerdere goederen die van diefstal afkomstig zijn.

Er bleken drie autos opengebroken te zijn. Uit twee autos werden goederen meegenomen.

Twee mannen, 23 en 22 jaar zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man spuit met traangas
IJSSELSTEIN- In de nacht van zaterdag op zondag is een man aangehouden omdat hij traangas in zijn bezit had en het ook heeft gebruikt.

De 25-jarige man uit Nieuwegein gebruikte omstreeks 05.00 het traangas tijdens een opstootje op straat.

Het in het bezit hebben van traangas is verboden. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt

Auto uit de bocht

HOUTEN- Zaterdag heeft er op de A27 ter hoogte van Houten een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een lantaarnpaal.

De 46-jarige bestuurder uit Utrecht reed op de A27 en wilde de afslag Houten nemen. In de bocht wilde hij bijremmen, maar waarschijnlijk blokkeerde de remmen. De auto vloog uit bocht en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De lantaarnpaal werd uit de grond gereden.

De man raakte niet gewond. Zijn auto is weggetakeld.