Ingezonden persbericht

"Hollands uitgaansleven nog steeds niet brandveilig"

NIJMEGEN, 20031026 -- Met de verschrikkelijke ramp in Volendam vers in het geheugen blijken veel Nederlanders zich nog steeds niet veilig te voelen in het uitgaansleven. Uit een enquete op de website www.brandveilig.com blijkt dat maar liefst tweederde van de respondenten ontevreden is over de brandveiligheid van uitgaansgelegenheden.


Recente berichten over café- en discobranden lijken dit gevoel van onveiligheid te onderschrijven.

Onlangs is er in het Noord-Hollandse Callantsoog nog een discotheek volledig uitgebrand en In Eindhoven heeft een man enkele flessen wasbenzine aangestoken in een vol café.

Gelukkig vielen bij beide voorvallen geen slachtoffers te betreuren. Maar het lijkt een kwestie van tijd voordat het weer goed mis gaat.

In Rotterdam bleken bij een controle in de oude haven veel cafés niet aan brandveiligheidsvoorschriften te voldoen. De brandweer trof onder andere geblokkeerde nooduitgangen en niet-gekeurde blusapparatuur aan.

Uitgebreide controles van brandpreventie specialisten en strengere wetgeving moet op den duur zorgen voor een groter gevoel van veiligheid bij bezoekers van uitgaansgelegenheden.




Ingezonden persbericht