Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (26/10)

Tilburg, 26 oktober 2003.

Bromfiets blijkt na politiecontrole een motor

HILVARENBEEK - Agenten hebben vrijdagavond tijdens een bromfietscontrole in Hilvarenbeek de `brommer` van een 17-jarige jongen uit Hilvarenbeek inbeslag genomen. Bij de controle bleek dat er op de `brommer ` een 70 cc motor was gemonteerd, waardoor er sprake is van een motor. De jongeman kan verschillende bekeuringen tegemoet zien.

Politie pakt winkeldieven op

TILBURG - Aan de Westermarkt hebben agenten vrijdagavond rond kwart over zeven een 42-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. Zij had in een supermarkt etenswaren weggehaald. Bij onderzoek aan het bureau bleek dat de vrouw ook nog een gevangenisstraf van 21 dagen tegoed had. Zij werd daarom ingesloten.

OISTERWIJK - Aan de Gemullenhoekenweg hebben agenten zaterdagmiddag rond twaalf uur een 16-jarige jongen aangehouden. Hij werd in een supermarkt betrapt bij de diefstal van twee pakjes sigaretten en vier repen chocolade.

TILBURG - In de Heuvelstraat hebben agenten zaterdagmiddag om tien over halfdrie een 47-jarige man uit Rijswijk aangehouden. Hij werd in een parfumeriezaak betrapt bij de diefstal van zeven dozen parfum met een totale waarde van bijna 276 euro. De man had een geprepareerde tas bij zich om de diefstal te plegen. Met een dagvaarding werd de man weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - In een supermarkt aan het Wagnerplein hebben agenten zaterdagmiddag om kwart voor vijf een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van een fles port. Met een dagvaarding werd de man weer in vrijheid gesteld.

Agenten halen dronken rijders van de weg

TILBURG - Vrijdagavond om kwart voor tien hebben agenten aan de Ringbaan West een 38-jarige Tilburger achter het stuur van zijn personenauto gehaald nadat bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur zat. Aan het politiebureau blies de man bijna 1.95 promille. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd. Hij kreeg verder een rijverbod van tien uren opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op. De Tilburger viel door de mand toen hij met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto reed.

TILBURG - Surveillerende agenten hebben zaterdagavond rond halftien een 50-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten zagen de man zonder licht over de Spoorlaan rijden en als ze de auto van de Tilburger aan de kant zetten blijkt dat hij gedronken heeft. Aan het bureau blies de man iets meer dan 1.10 promille. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren en de politie maakt proces-verbaal op. Bovendien bleek de man geen geldig Nederlands rijbewijs te hebben. De man verblijft al tien jaren in Nederland en reed nog steeds rond met een internationaal rijbewijs.

TILBURG - Een 27-jarige man uit Vught is zaterdagnacht om tien over twee op de Bredaseweg aangehouden, nadat agenten vaststelden dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto zat. Aan het bureau blies de man 1.40 promille. Het rijbewijs van de Vughtenaar werd ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van zes uur en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Aan de Moersedreef hebben agenten vannacht, even na twee uur, een 47-jarige man uit Tilburg aangehouden De man was betrokken bij een aanrijding met materiële schade en bleek te veel gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1.45. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd. De man kreeg verder een rijverbod van zeven uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Zaalvoetballers belagen scheidsrechter

GOIRLE - In een sporthal aan de Frankische Driehoek hebben agenten vrijdagavond rond kwart over tien twee mannen uit Tilburg (19 en 21 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van de mishandeling van een scheidsrechter, een 32-jarige man uit Helvoirt. De scheids werd mishandeld nadat één van de verdachten het niet eens was met de beslissing van de scheidsrechter en daarbij steun kreeg van een teamgenoot.

Agenten en bewoners pakken vandalen

TILBURG - bewoners van een woning aan de Hoefstraat hebben vrijdagavond rond kwart over tien een 13-jarige jongen aan de politie overgedragen. Samen met vier andere vriendjes had de jongen een ruit van een woning ingegooid. De bewoners van de beschadigde woning gingen direct achter de daders aan en wisten één van de vandalen te pakken. In de loop van zaterdag werd een tweede verdachte aangehouden, een 19-jarige Tilburgse jongen. De identiteit van de andere verdachten is bij de politie bekend.

Politieteam Oisterwijk houdt bromfietscontroles

OISTERWIJK - Vrijdagmiddag heeft de politie in Oisterwijk een bromfietscontrole gehouden. Bij de controle werden tien bromfietsen gecontroleerd en er werden 9 bekeuringen uitgeschreven. Zes bromfietsers hadden aan het vermogen geknoeid, een bromfietser had geen bromfietscertificaat bij zich en twee bromfietsen waren niet verzekerd.

HILVARENBEEK - Na Oisterwijk werd de controle voortgezet in Hilvarenbeek. Ook hier controleerden agenten tien bromfietsen en werden er 13 bekeuringen uitgeschreven. Drie bromfietsers droegen geen helm, ze hadden aan het vermogen geknoeid, twee bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat bij zich, één bromfiets was niet verzekerd en één bromfietser bleek de voorrem niet in orde te hebben.

MOERGESTEL - De bromfietscontrole werd afgesloten in Moergestel. Hier werden drie bromfietsers gecontroleerd. Drie bekeuringen waren het gevolg. Twee omdat er aan het vermogen was geknoeid en één bromfietser werd bekeurd omdat hij niet geoorloofde verlichting (neon) op zijn voertuig had aangebracht

Zoals eerder vermeld werd een bromfiets inbeslag genomen omdat het een motor bleek te zijn.

En passant controleerden de agenten in Miergestel ook op het gebruik van drank. Van 29 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel gedronken te hebben.

Bikers voorkomen opstootje

TILBURG - Met de aanhouding van een 35-jarige Tilburger, vrijdagnacht rond halfvijf, hebben agenten van het bikersteam aan de Heuvel een opstootje weten te voorkomen. De agenten zagen dat de later aangehouden verdachte iemand op zijn gezicht wilde slaan. Door er met de fietsen tussen te gaan staan werd e.e.a. voorkomen. Toen de 35-jarige Tilburger opnieuw de confrontatie zocht werd hij door de bikers aangehouden.

Huiselijk geweld

TILBURG - Aan de Alsemhof hebben agenten zaterdagmiddag om halfdrie een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 27-jarige vrouw. Haar man kneep zijn vrouw de keel dicht en duwde hij haar gezicht in een matras. Ook schopte de man zijn echtgenote tegen de buik. De man werd in verzekering gesteld.

Goirlese jongen loopt gebroken been op

GOIRLE - Een 12-jarige jongen uit Goirle heeft zaterdagmiddag rond halfdrie op de kruising van de Nieuwe Rielseweg en Den Ouden Heertgang een gebroken been opgelopen toen hij met zijn fiets de Nieuwe Rielseweg opreed en in aanrijding kwam met een auto, die bestuurd werd door een 36-jarige plaatsgenoot. De GGD heeft de jongen naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht.

Dronken Oisterwijker opgepakt

OISTERWIJK - Zaterdagnacht rond kwart voor twee hebben agenten aan De Lind een 34-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man, die dronken was, wilde een café binnengaan maar werd in zijn toestand geweigerd. Hij wenste niet te vertrekken ook niet na vordering. De gealarmeerde politie heeft de man opgepakt.

Agenten pakken dief

TILBURG - Zaterdagnacht om kwart voor vier hebben agenten aan de Hart van Brabantlaan een 19-jarige Tilburger opgepakt. Hij werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van een reclamebord bij het bouwwerk Westpoint. De dief kreeg een dagvaarding mee naar huis. Het gestolen reclamebord is door de agenten inbeslaggenomen. Het moest kennelijk dienen ter verfraaiing van de studentenkamer van de verdachte.

14 wildplassers op de bon tijdens horecatoezicht

TILBURG - Tijdens het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad hebben agenten aan 14 wildplassers een bekeuring uitgedeelde. Twee automobilisten gingen op de bon in verband met foutief parkeergedrag. Een 17-jarige Tilburgse jongen kreeg een rijverbod van acht uur. Hij was met zijn bromfiets ten val gekomen en agenten die e.e.a. zagen constateerden dat de jongen te veel gedronken had.

Bron: Carel Bouman