Politie Zaanstreek-waterland



13:26 24-OKT-03
LOC: WIJDEWORMER, A7

Automobiliste onder invloed ramt vangrail

Een 47-jarige vrouw uit Grootebroek reed met haar auto tegen de vangrail en kwam in de berm van de weg tot stilstand. Later bleek zij onder invloed te zijn van methadon en cocaïne.
De vrouw reed in de richting van Purmerend toen zij, mogelijk door een lekke linkervoorband, de controle over haar auto verloor. Getuigen verklaarden de auto van de vrouw plotselinge bewegingen naar links en naar rechts te hebben zien maken. De vrouw droeg geen autogordel, waardoor zij met haar hoofd tegen de voorruit van de auto was geknald. Zij gedroeg zich zeer verward en omdat de agenten tevens het gebruik van verdovende middelen vermoedden, werd zij voor controle naar het Waterland ziekenhuis in Purmerend overgebracht. Daar bekende de vrouw het gebruik van de verdovende middelen en werd er een bloedproef van haar afgenomen. Haar auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

13:51 24-OKT-03
LOC: KWADIJK, KWADIJK

Eigenaar grijpt dief van zijn fiets in de kraag

Een 15-jarige jongen uit Purmerend werd door een 49-jarige Kwadijker in zijn kraag gevat, omdat hij op diens gestolen fiets reed. De fiets was een dag eerder voor de woning van de Kwadijker ontvreemd. De gewaarschuwde politie heeft de jongen aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar bekende hij de diefstal. Gezien de jeugdige leeftijd van de verdachte zal de zaak via HALT worden afgehandeld.

14:38 24-OKT-03
LOC: BROEK IN WATERLAND, N247

Twee auto's total loss na kop-staart aanrijding

Bij een kop-staart aanrijding raakten twee auto's total loss. Een 47-jarige automobilist uit Hoorn had te laat in de gaten dat de auto's voor hem remden. Hij remde nog wel, maar vermoedelijk heeft de oplooprem van zijn aanhangwagen niet gewerkt, waardoor hij met flinke snelheid tegen zijn voorganger botste. Door de klap botste deze ook weer op zijn voorganger. De voorste auto liep schade op aan de achterzijde. De twee andere auto's werden zo zwaar beschadigd, dat deze onherstelbaar werden vernield. Er wordt een proces-verbaal tegen de veroorzaker opgemaakt.

15:00 24-OKT-03
LOC: ZAANDAM, VOLENDAMSTRAAT

Agressie in het verkeer

Een 45-jarige automobilist uit Zaandam schopte en sloeg een andere automobilist na een verkeersconflict. Beide bestuurders hadden staan wachten bij een verkeerslicht. Toen zij konden optrekken ontstond er een verkeerssituatie waarbij de andere bestuurder zich gedwongen voelde de Zaandammer in te halen en voor hem te gaan rijden. Hij zou de Zaandammer daarbij zodanig hebben gesneden, dat deze bijna in de berm terechtkwam. Bij een snackbar op de Volendamstraat troffen beide bestuurders elkaar weer, wat uitmondde in de mishandeling. Door een vuistslag in zijn gezicht liep de andere bestuurder een pijnlijke mond en neus op. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

17:01 24-OKT-03
LOC: VOLENDAM, SATURNUSSTRAAT

Fietser gewond na black-out automobilist

Een 52-jarige fietser uit Volendam werd met vermoedelijk een beenbreuk naar het Waterland ziekenhuis gebracht, nadat hij frontaal was aangereden door de auto van een 41-jarige automobilist uit Volendam. De automobilist week, vermoedelijk door een black-out geheel uit naar links en kwam op het fietspad aan de linkerkant van de weg terecht. Daar volgde een frontale aanrijding met de fietser. Vervolgens kwam de auto tegen een paal tot stilstand. De politie onderzoekt de exacte toedracht.
22:00 24-OKT-03
LOC: ZAANDAM, HOUTVELDWEG EN VELDBLOEMENWEG
ZAANDIJK, GUISWEG
60 bonnen bij bromfietscontroles
Bij drie verschillende bromfietscontroles heeft de politie in totaal 60 bekeuringen uitgeschreven. 31 bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid, waardoor zij harder konden rijden dan de toegestane 45 km/uur. Tien bromfietsen overschreden het toegestane geluidsniveau en twee waren niet verzekerd. Ook kregen zes bestuurders een bon omdat zij geen helm droegen. De overige bekeuringen betroffen diverse andere overtredingen.

00:06 25-OKT-03
LOC: EDAM, ZEEDIJK

Inbreker in zeilboot op heterdaad betrapt

Een 35-jarige man uit Volendam werd door de politie op heterdaad betrapt bij een inbraak in een zeilboot. De politie was getipt door de havenmeester, dat er mogelijk onbevoegden in de haven aanwezig waren. Bij een zoektocht langs verschillende steigers trof de politie de verdachte aan, toen deze net uit de kajuit van een zeilboot naar buiten kwam. Even daarvoor hadden de agenten diverse malen een plons gehoord, alsof er spullen overboord werden gegooid. In de kajuit bleek radioapparatuur te zijn verdwenen. De verdachte werd naar het bureau overgebracht en in verzekering gesteld. Met voortreffelijke medewerking van duikers van de brandweer werden vanmiddag diverse goederen, afkomstig uit de betreffende boot, uit het water opgevist. De politie onderzoekt of de verdachte betrokken is bij de serie inbraken in boten in het vorige weekend.

25-OKT-03
LOC: GEHELE REGIO

Alcoholcontroles

Tijdens afgelopen avond en nacht zijn op diverse plaatsen in de regio verschillende alcoholcontroles uitgevoerd. Daarbij werden zes bestuurders betrapt, die te diep in het glaasje hadden gekeken. Als laagste waarde werd 225 ug/l gemeten en als hoogste 715 ug/l De bestuurder met de hoogste waarde moest zijn rijbewijs inleveren. Alle bestuurders kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

16:59 25-OKT-03
LOC: PURMEREND, KWADIJKERKOOGWEG

Winkeldief heeft pech

Een politieman in zijn vrije tijd zag in een bouwmarkt een klant een hamer in zijn jaszak stoppen. Toen hij deze bij de kassa niet afrekende hield hij de man aan. Toen de verdachte, een 33-jarige man uit Amsterdam, werd gefouilleerd kwam er ook nog een wasmachinekraan uit de zakken van zijn jas. De gewaarschuwde collega's namen de man mee naar het bureau, waar hij werd ingesloten.

19:00 25-OKT-03
LOC: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Vier auto's zwaar beschadigd na gecompliceerde aanrijding

Bij een gecompliceerde aanrijding op de Dorpsstraat in Assendelft Noord werden vier auto's zwaar beschadigd, waarvan drie vermoedelijk total loss. Een 22-jarige automobiliste uit Assendelft reed vanaf een uitrit de Dorpsstraat op in de richting van Krommenie. Zij had vooraf de auto van een 27-jarige automobilist, eveneens uit Assendelft en komende uit zuidelijke richting, wel zien naderen, maar deze leek nog ver weg. Eenmaal op de Dorpsstraat zag zij die auto in haar achteruitkijkspiegel met grote snelheid naderen en op het volgende moment reed deze in volle vaart tegen de achterkant van haar auto. Door de klap maakte de auto van de vrouw een draai van 180 graden en kwam op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer terecht. Daar naderde op dat moment de auto van een 62-jarige vrouw uit Assendelft, die in volle vaart ook tegen de achterzijde van de gedraaide auto reed. Vervolgens kwamen beide automobilistes tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Alleen een 23-jarige inzittende van de 22-jarige bestuurster raakte licht gewond door tanden door haar lip. Door de aanrijding ontstond een grote ravage van auto-onderdelen op de weg. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk de te hoge snelheid van de 27-jarige automobilist, die uit zuidelijke richting aan was komen rijden. Deze bestuurder bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 335 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van twee uur. Alle betrokken voertuigen moesten worden weggesleept.

20:39 25-OKT-03
LOC: SPIJKERBOOR, KANAALDIJK

Dronken automobilist rijdt greppel in

Een 33-jarige Oostzaner, bestuurder van een bestelbus, was daarmee een greppel ingereden. Hij raakte niet gewond. Zijn mobiele telefoon was afgegaan en terwijl hij onder zijn jas naar de telefoon zocht, reed hij de greppel in. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies op het bureau 825 ug/l, bijna vier maal zoveel als is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij mocht tien uur niet meer rijden. Zijn bus moest door een takelbedrijf uit de greppel worden gehesen. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien.

20:42 25-OKT-03
LOC: ZAANDAM, OOSTZIJDE

Aanhoudingen na valse melding

Een 21 en een 24-jarige man, beiden uit Zaandam, werden door de politie aangehouden wegens het doen van een valse melding. Even daarvoor was bij de politie gemeld, dat er op de Oostzijde een schietpartij had plaatsgevonden waarbij een slachtoffer was gevallen. In de woning waar het slachtoffer zou zijn troffen de agenten echter alleen een aantal flink aangeschoten personen aan. Deze wisten niets van een schietpartij. In een andere woning, van waaruit de melding was gedaan, bevonden zich twee eveneens behoorlijk onder invloed zijnde mannen aan. Ook zij beweerden niets van een schietpartij te weten. Bij onderzoek aan de mobiele telefoon van één van de mannen bleek met deze telefoon de valse melding te zijn gedaan. Daarop werden de mannen aangehouden en op het bureau ingesloten. Later bekende de 24-jarige de valse melding te hebben gedaan. De telefoon werd inbeslaggenomen. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

01:16 26-OKT-03
LOC: ILPENDAM, JAAGWEG
Buschauffeur belaagt door groep jeugd
Een 41-jarige buschauffeur uit Purmerend werd door een groep jeugd van ongeveer tien personen bij een verkeerslicht voor de bus belaagd. De bus had geen dienst, maar de groep wilde er toch in. Toen de chauffeur de groep niet in de bus toeliet zag men kans lucht uit een systeem van de bus te laten ontsnappen, zodat deze niet verder kon rijden. Daarop opende de chauffeur de bus en sprak de groep op hun gedrag aan. Dat ontaarde in een handgemeen, waarbij over en weer klappen vielen. Ook werd er een deuk in de deur van de bus geschopt. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, waren de daders reeds gevlucht. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze daders.

02:55 26-OKT-03
LOC: ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT

Vernieler autospiegel betrapt

De politie betrapte een 32-jarige man uit Amsterdam op heterdaad bij het vernielen van een zijspiegel van een auto. De man gedroeg zich al enige tijd vervelend in het centrum van Zaandam, reden waarom agenten in burger hem in het oog hielden. Toen de man een spiegel van een auto afbrak werd hij meteen aangehouden. De verdachte werd ingesloten.

25/26-OKT-03
LOC: GEHELE REGIO

Alcoholcontroles

In de afgelopen avond en nacht zijn in de hele regio diverse alcoholcontroles gehouden. Het betroffen kort durende staande controles op verschillende plaatsen en individuele rijdende controles door reguliere surveillancevoertuigen. Er werden ruim 130 bestuurders gecontroleerd. Naast aanrijdingen waarbij één van de betrokken bestuurders alcohol hadden gebruikt, werden nog zes andere bestuurders aangehouden wegens overschrijding van de toegestane 220 ug/l. Eén van deze bestuurders, een 24-jarige automobilist uit Almere, trok op de A8 in Zaandam de aandacht van de politie omdat de auto waar hij in reed zowel aan de voor- als achterzijde behoorlijk was beschadigd. Deze bestuurder beweerde in Almere in een slip te zijn geraakt en tegen een boom te zijn gereden. Hij had daarvan de politie niet in kennis gesteld. Hij blies op de ademanalyseapparatuur 650 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn auto werd naar het politiebureau overgebracht. Een nader onderzoek naar de beweringen van de verdachte wordt ingesteld.
Een andere bestuurder, een 38-jarige automobilist uit Amsterdam, werd op de A8 in Oostzaan betrapt op een uitslag van 905 ug/l. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg bovendien een rijverbod van 11 uur.
Bij één van de staande alcoholcontroles, op de Provincialeweg Zaandam - Castricum in Zaandam, werd tevens een snelheidcontrole gehouden op de toegestane maximumsnelheid van 50 km/uur. Daarbij werden 14 bestuurders betrapt op de overschrijding van die maximumsnelheid. De snelste automobilist reed 90 km/uur.

11:50 26-OKT-03
LOC: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG

Amateur-filmers zwaaien met pistolen

Een 29 en een 30-jarige Zaandammer werden door de politie aangehouden omdat zij met, naar achteraf bleek nepvuurwapens, elkaar in auto's achterna zaten.
Een beveiligingsman van het industriegebied waarschuwde de politie, omdat hij een man had gezien, die uit een rijdende auto hing met een vuurwapen in zijn hand. De auto volgde een andere auto. Ook zag hij in één van de auto's een man zitten met een bebloed hoofd. Toen de politie, voorzien van kogelwerende vesten, ter plaatse kwam stonden de betreffende auto's stil met daarom heen een zevental personen. Zij werden allen gesommeerd de handen hoog te houden en daarna gefouilleerd. Daarbij werden geen wapens aangetroffen. Bij onderzoek in de auto's van de groep werden drie sterk op vuurwapens gelijkende nepvuurwapens aangetroffen. Men verklaarde met filmopnamen bezig te zijn en er werden dan ook diverse videocamera's en een koffer met smink attributen aangetroffen. Het bloed op het hoofd van één van de mannen bleek ook uit de sminkkoffer te komen. De aangehouden verdachten, eigenaars van de nepwapens, werden naar het bureau gebracht en gehoord. Zij verklaarden juist naar een rustig industriegebied te zijn gegaan om geen opschudding te veroorzaken.
De nepwapens werden inbeslaggenomen. Voorzien van een proces-verbaal konden beiden verdachten het politiebureau later weer verlaten.

EINDE


---- --