Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 26/10

Bergen op Zoom, zondag 26 oktober 2003

Inbraak in woning

DINTELOORD: In een woning gelegen aan de Wieken is zaterdagavond/-nacht ingebroken. De dader kon de woning binnenkomen door een buitenlamp onklaar te maken en hierop een raam aan de zijkant van het huis te forceren. Het gehele pand is doorzocht. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: Een bewoner van de Acacialaan kwam bij thuiskomst tot de vervelende ontdekking, dat er was ingebroken. Het gehele huis bleek doorzocht te zijn. Door de chaos was is op dit moment nog niet precies duidelijk wat er is weggenomen. De dader kon de woning binnenkomen door een bovenlicht aan de achterzijde van de woning te forceren waarop de achterdeur kon worden geopend. Ook hier stelt de technische recherche een onderzoek in naar eventueel aanwezige sporen.

Lichtgewond na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Op het Bolwerk Noord vond zaterdagochtend een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist. De bestuurder van de auto, een 43-jarige inwoner uit Bergen op Zoom, reed over het Bolwerk Noord. Hij verleende geen voorrang aan een fietser, een 39-jarige inwoner uit Bergen op Zoom, die reed over de Burgemeester Stulemeyerlaan. De fietser kwam door deze aanrijding ten val en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt man aan

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde zaterdagnacht een 25-jarige man uit Bergen op Zoom. De man reed over de Wattstraat toen de politie hem onderworp aan de routinecontrole. Het bleek dat de man gesignaleerd stond voor stalking. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontroles

HOOGERHEIDE/PUTTE: Vrijdagmiddag is door de politie een drietal snelheidscontroles gehouden. Tussen 11:00 en 13.15 uur vond deze plaats aan de Huijbergseweg in Hoogerheide. In totaal passeerden 113 voertuigen de controle. Er werden 19 processen-verbaal uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 55 km/u.
Tussen 14:00 en 14:45 uur werd gecontroleerd op de Postbaan in Putte. Hier werden 56 autos gecontroleerd en werden een 11-tal bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 59 km/u. Tussen 14:50 en 15:30 uur werd gecontroleerd in de Rozenstraat in Putte alwaar de maximum snelheid 50 km/u bedraagt. Hier werden geen overtredingen geconstateerd.

Diefstal uit auto

OUDENBOSCH: Op de Professor Mulderslaan is een bedrijfsauto opengebroken. De inbraak heeft vrijdagnacht plaatsgevonden. Uit de auto is een autoradio-/CD-speler weggenomen. Door een ruit van de auto in te slaan kon de dader de diefstal plegen.

Auto op spoorweg

OUDENBOSCH: Een bestuurder zonder geldig rijbewijs heeft zaterdagnacht voor de nodige onrust gezorgd op de spoorwegovergang van de Bosschendijk. De man was omstreeks 02.40 uur met zijn auto vast komen te zitten op het spoor. Doordat de NS onmiddellijk werd gewaarschuwd kon een ernstig ongeluk worden voorkomen. Het treinverkeer moest volledig stil worden gelegd op dat traject. De verdachte, een 37-jarige inwoner uit Ouderkerk aan de ijssel was op de Bosschendijk met zijn voertuig gedraaid en was hierna vast komen te zitten. Een sleepdienst kon de auto van de spoorbaan takelen waarna het treinverkeer weer kon worden vrijgegeven. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau aangezien zij vermoedde dat de man teveel gedronken had. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een blaastest. Uit nader onderzoek bleek dat de man reed met een ongeldig rijbewijs. De verdachte zal zich voor het rijden onder invloed en voor het rijden met een ongeldig rijbewijs moeten verantwoorden voor de rechter.

Inbraak in personenauto

ST WILLEBRORD: In een auto die geparkeerd stond aan de Pastoor Bastiaansesingel is zaterdag ingebroken. Het portier werd hierbij geforceerd. Uit de auto is een aantal CDs en een autoradio-/CD-speler meegenomen.

Ruiten van winkels vernield

ROOSENDAAL: Onverlaten hebben vrijdagnacht een groot aantal vernielingen aangericht in het centrum van Roosendaal. In de omgeving van het Roselaarplein werden tientallen ruiten vernield. Ook het bij het belastinggebouw aan het Mill Hillplein werden diverse ruiten ingeslagen. De schadepost is enorm. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vernieling ruit van woning

ROOSENDAAL: Van een woning aan de Norbartlaan in Roosendaal is de ruit van de voordeur ingegooid met stenen. De bewoners ontdekte dit bij thuiskomst en hebben aangifte gedaan bij de politie.

Poging inbraak bedrijf

ROOSENDAAL: Het afgelopen weekend is getracht in te breken bij een bedrijf dat gevestigd is aan de Rechtzaad in Roosendaal. De dader trachtte via de achterzijde binnen te komen.

Man weigert blaastest

ROOSENDAAL: De politie controleerde zaterdagavond een bestuurder van een personenauto op de Laan van België. Op het bureau aangekomen weigerde de verdachte zich te onderwerpen aan een blaastest. De bestuurder kreeg vervolgens een rijverbod en zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie houdt tweetal mannen aan

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagnacht twee mannen aangehouden voor mishandeling en vernieling. De verdachten, een 21-jarige inwoner uit Wouw en een 19-jarige inwoner uit Roosendaal hadden een ruit van een café aan de Molenstraat ingegooid. Ook deelde één van de verdachten een klap uit aan de portier van het café. Beiden waren onder invloed van alcohol en zijn ter ontnuchtering ingesloten.

Actie courage in openbare gelegenheden

ROOSENDAAL: De politie van het district Bergen op Zoom, team Courage, heeft in samenwerking met de divisie recherche van de regio Midden en West Brabant en Bureau Financiële Recherche een actie gehouden in openbare gelegenheden. De drugsactie vond zaterdagnacht plaats in Roosendaal. In discotheken La Vie en Rose werd door beveiligingsmedewerkers gefouilleerd. Er werd onder andere gecontroleerd op bezit van XTC en andere drugs. In deze horecagelegenheden werd geen drugs aangetroffen.

Overige controles
Op de Antoniusstede is diezelfde nacht een 32-jarige inwoner uit Voorthuizen aangehouden. Bij controle bleek de man in het bezit te zijn van 9 bolletjes cocaïne, 3 gripzakjes van 0,5 gram cocaïne en 0,7 gram heroïne. De verdachte was tevens in het bezit van een groot geldbedrag. Hiervan heeft hij vrijwillig afstand gedaan. De man krijgt proces-verbaal.
Op de Domineestraat is die nacht door de politie een 17-jarige inwoner uit Oudenbosch aangehouden. De jongen bleek in het bezit van 12 XTC-pillen. Ook hij heeft een proces-verbaal gekregen. In de Molenstraat is een 23-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden. Door de politie werd gezien dat er een overdracht van drugs plaats had gevonden. Tijdens de fouillering bleek dat de man niets meer bij zich had. De verdachte is hierop in vrijheid gesteld.

Bron: Nicolette Bovenhorst