Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/10)

Tilburg, 26 oktober 2003.

Politie houdt verkeerscontroles
in Almkerk en Sleeuwijk

ALMKERK/SLEEUWIJK - Afgelopen vrijdagavond en -nacht heeft de politie een verkeerscontrole gehouden in Almkerk en Sleeuwijk. Gecontroleerd werd op het rijden met alcohol op, verlichting en technische staat van bromfietsen. Er werd van 204 automobilisten een blaastest afgenomen. Eén van hen had iets te veel op (0.5 promille) maar kreeg geen proces-verbaal. Wel kreeg de man een bekeuring omdat hij geen helm droeg en zijn bromfietscertificaat bij zich had.

Agenten pakken dronken man op na aanrijding

DONGEN - Aan de Kardinaal van Rossumstraat hebben agenten zaterdagmiddag, even na halfvijf, een 45-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man was op de Tramstraat met zijn auto tegen twee auto`s gereden, maar aan de Kardinaal van Rossumstraat kon hij niet verder met zijn voertuig. De politie kon de man aanhouden dankzij een oplettende getuige die de verdachte volgde. De man kreeg een rijverbod van tien uren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt autodieven op

WAALWIJK - Surveillerende agenten hebben zaterdagnacht in de Wilhelminastraat twee jongens van 17 jaar oud uit Den Bosch aangehouden. Zij zaten in een auto die kort daarvoor in Den Bosch werd gestolen.

Agenten halen man met drank op
achter het stuur vandaan

WASPIK - Aan de Industrieweg hebben agenten zaterdagnacht rond de klok van kwart over twaalf een 35-jarige man uit Rosmalen aangehouden nadat bij controle bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 0.8. De man kreeg een rijverbod van drie uur en hij kreeg een transactievoorstel mee naar huis.

Politie schrijft 95 snelheidsbekeuringen uit

LOON OP ZAND - Bij een snelheidscontrole aan de Udenhoutseweg, waar een maximum snelheid van 80 kilometer per uur geldt, hebben agenten afgelopen vrijdag 95 bonnen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 143 kilometer per uur.

Agenten bekeuren horecazaak i.v.m. sluitingsuur

OOSTERHOUT - De 42-jarige uitbater van een horecazaak aan de Waterloostraat kreeg vrijdagnacht rond kwart over drie een bekeuring omdat hij zijn zaak niet gesloten had en er nog 25 mensen binnen zaten.

Dongenaar beledigt agent

DONGEN - Een 26-jarige man uit Dongen, die onder invloed van alcohol verkeerde, is vrijdagnacht aan de Geer aangehouden omdat hij een politieagent beledigde.

Agenten pakken man op die plaats ongeval verlaat

OOSTERHOUT - Zaterdagnacht hebben agenten een 42-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij op de kruising van de St. Antoniusstraat en de St. Paulusweg een verkeersongeval veroorzaakte en na dit ongeval wegreed zonder zijn identiteit bekend te maken. De man wist zich van de aanrijding niets te herinneren en bleek onder invloed van drank. Een arts heeft van de man een bloedproef afgenomen.

Politie houdt controle op baldadige jeugd

OOSTERHOUT - Mede naar aanleiding van overlastmeldingen heeft de politie van Oosterhout afgelopen zaterdag op verschillende locaties controle gehouden in verband met baldadige jeugd. Op de Vliedberg heeft de politie vier jeugdigen verwijderd en proces-verbaal aangezegd omdat zij zich op een plaats bevonden waar dit volgens de Algemeen Plaatselijke verordening (APV) niet mag.

Politie zoekt aanrander en getuige

OOSTERHOUT - De politie van Oosterhout stekt een onderzoek in naar de aanrander die vrijdagavond rond de klok van acht uur op de Slotlaan een 17-jarig meisje uit deze plaats onzedelijk betastte. Het meisje was vanuit het Oosterhoutse centrum op weg naar huis toen een nog onbekende jongen haar onzedelijk betastte. Het meisje kon de aanrander van zich afhouden door hem weg te duwen en te schoppen. Een man moet van e.e.a. getuige zijn geweest. De politie van Oosterhout wil graag met deze getuige in contact komen.

Politie haalt dronken fietser van de weg

RIJEN - Zaterdagnacht hebben surveillerende agenten aan de Dongenseweg een 18-jarige dronken man van de weg gehaald. Hij werd midden op de weg met zijn fiets aangetroffen. Hij klampte iedereen aan omdat een van de banden van zijn fiets lek was. Gelet op de gevaarlijke situatie die door het gedrag van de man ontstond hebben de agenten hem aangehouden.

Agenten halen mes uit auto van Terheijdenaar

TERHEIJDEN - Aan de Zeggelaan hebben agenten zaterdagmiddag rond kwart voor vier een 20-jaruge man uit Terheijden aangehouden. Agenten zagen de man tijdens surveillance door een rood verkeerslicht rijden en als ze de man langs de kant van de weg zetten en hem aanspreken komt hen een flinke weetlucht tegemoet. Als de agenten de auto vervolgens op grond van de Opiumwet doorzoeken vinden ze in het dashboardkastje een mes dat voor direct gebruik klaar ligt. De man kreeg verschillende bekeuringen mee naar huis.

Agenten halen dronken man van de weg

HANK - Surveillerende agenten hebben zaterdagnacht op de Rijksweg A 27 een 44-jarige man uit Hank van de weg gehaald. De agenten zagen hem met zijn auto slingerend rijden en eenmaal aan de kant van de weg blijkt hij zeer onvast ter been. Aan het politiebureau weigert de man elke medewerking . Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. De man kreeg een rijverbod van 24 uur.

WERKENDAM - Een 24-jarige man uit Werkendam kreeg zaterdagnacht rond halfzes een geldboete van 190 euro nadat agenten hem hadden betrapt op het rijden met drank op. De man blies iets meer dan 0.5 promille.

Bron: Carel Bouman