Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 26/10

Breda, zondag 26 oktober 2003

Politie houdt vijf illegalen aan

ZUNDERT: De vreemdelingendienst, afdelingen Toezicht Bergen op Zoom en Breda, van de politie Midden en West Brabant hebben zaterdagmorgen samen met medewerkers van de Arbeidsinspectie een controle gehouden op tuinderijen en kwekerijen in de omgeving van Zundert. In totaal zijn 11 bedrijven gecontroleerd.
Naast scholieren werden er op de velden buitenlandse werknemers aangetroffen. Deze mensen waren in het bezit van zowel de Poolse als de Roemeense nationaliteit. Het merendeel van de werknemers kon zich identificeren en mochten met een vergunning werken. Van vijf Roemeense mannen waren de vergunningen niet in orde. Zij zijn hierop in vreemdelingenbewaring gesteld met als doel uitzetting naar hun geboorteland. Tot die tijd zijn zij ingesloten in politiebureaus in Breda en Bergen op Zoom. De arbeidsinspectie maakt tegen de betrokken werkgevers proces verbaal op. De boete bedraagt ongeveer 950 euro per overtreding.

Inbraak studentenwoning

BREDA: In een studentenwoning aan de van Rijckevorselstraat is donderdagnacht ingebroken. Door gebruik te maken van de zogenaamde flippertechniek kon de toegangsdeur worden geopend. Uit de kamer is een magnetron en een hamer verdwenen.

Diefstal bromfiets uit berging

BREDA: Uit een berging van een woning aan de Kasterleestraat is een bromfiets van het merk Aprillia weggenomen. De bromfiets is parelmoer van kleur en is niet voorzien van een verzekeringsplaatje. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Beroving

BREDA: Een 55-jarige inwoonster van Breda is zaterdagmiddag lichtgewond geraakt toen zij het slachtoffer werd van een beroving. Een man in de leeftijd van 30-35 jaar met een lengte van 1.75-1.80m kwam zaterdagmiddag de Open universiteit binnen aan het Paulus Pottersplein. De man bedreigde het slachtoffer met een mes, gooide haar op de grond en schopte haar tegen het hoofd. De man droeg een bruine leren heuplange jas en had een ongeschoren uiterlijk. Hij nam een greep uit een lade en nam tevens de portemonnee van het slachtoffer mee. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling laten stellen en heeft aangifte gedaan bij de politie.

Inbraak in woning

BREDA: Uit een woning aan de Willem van Kesselstraat is een televisie met DVD en andere audio-apparatuur weggenomen. De dader kon de woning binnenkomen door aan de achterzijde van het huis een bovenlichtje te forceren. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Horecanacht vrijdag 24 op 25 oktober
In de horecanacht van vrijdag 24 oktober op zaterdagdag 25 oktober zijn vier personen aangehouden.

Mishandeling vriendin
BREDA: Een 23-jarige inwoner van Breda kreeg tijdens het stappen in de Reigerstraat ruzie met zijn vriendin. Hij wilde haar schoppen maar mistte haar net. De toegesnelde politie kon maar net voorkomen dat er nog meer klappen vielen. De man is aangehouden omdat hij ook nog eens een slaande beweging maakte naar de politieman die tussenbeide kwam. Op het bureau kreeg hij een proces-verbaal. Dankbaar was zijn vriendin niet met het politieoptreden. Volgens haar zeggen waren ze er samen wel uitgekomen.

Aanhouding voor drugs
BREDA: Door de portier van een horecagelegenheid aan de Reigerstraat is bij een 19-jarige inwoner van Breda een wikkel cocaïne aangetroffen. Naar aanleiding van de afspraken in het horecaconvenant "Veilig uitgaan" is de politie gewaarschuwd. De jongen is aangehouden en de cocaïne is in beslaggenomen. De jongen kreeg een proces-verbaal voor het in bezit hebben van harddrugs.

Belediging politie
BREDA: Een 29-jarige inwoner van Hank vond het nodig in de Torenstraat politieagenten van het horecatoezicht in Breda uit te maken voor "eikels". Toen hij de belediging meerdere malen herhaalde en ook niet voldeed aan de vordering zich te verwijderen is hij aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau omdat hij te veel alcohol had genuttig om een verklaring af te leggen. Na enkele uren was de man weer aanspreekbaar en is hij verhoord. Hierna is hij met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Bedreiging portier
BREDA: Een 17-jarige inwoner van Breda was het niet eens met het feit dat hij uit een horecagelegenheid aan het Kerkplein was verwijderd. De reden van de verwijdering was zijn vervelende gedrag ten opzichte van andere gasten. De portier die de jongen heeft buitengezet is door de jongen met de dood bedreigd. De jongen is aangehouden en overgedragen aan de politie. Omdat de jongen nog minderjarig is zijn de ouders in kennis gesteld. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Horecanacht 25 op 26 oktober
Tijdens het horecatoezicht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober zijn twee personen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Verstoren openbare orde
BREDA: Omstreeks 02.30 uur is een 24-jarige man uit Oosterhout in de Torenstraat aangehouden omdat hij daar, nadat hij uit een horecagelegenheid was verwijderd, de openbare orde ernstig verstoorde. Hij reageerde niet op verzoeken van dienstdoende agenten en bleef zich agressief gedragen naar het overige publiek. Hij is aangehouden en later deze nacht weer op vrije voeten gesteld met een proces-verbaal op zak.

Aanhouding na opstootje
BREDA: In de Reigerstraat is later die nacht voor hetzelfde feit een 23-jarige Bredanaar aangehouden. Hij was betrokken bij een opstootje en gaf geen gehoor aan enkele vezoeken van dienstdoende agenten. Hierop is de aangehouden. Later die nacht is hij weer in vrijheid gesteld met een proces-verbaal op zak.

Eenzijdig ongeval door sneeuwval

STANDDAARBUITEN: Vrijdagochtend belandde een 28-jarige man uit Rotterdam in de sloot op de Rijksweg A-59. Door hevige sneeuwval raakte de bestuurder de controle over zijn voertuig kwijt. Hij reed tegen de vangrails op het midden van de snelweg aan en vervolgens schoof de auto door naar de rechter berm en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto is getakeld.

Ontplofte vuilnisbak

ZEVENBERGSCHENHOEK: In de nacht van vrijdag op zaterdag schrokken buurtbewoners van het Plein 1940 van een harde knal. Iemand heeft een vuilnisbak opgeblazen met vermoedelijk zwaar vuurwerk. De inhoud lag over straat. Schadepost voor de gemeente enige honderden euros.

Te jong op bromfiets

FIJNAART: Zaterdagmiddag is een 15-jarige jongen op een bromfiets aangehouden op de Kadedijk. Hij viel op door zijn jonge uiterlijk. Bij controle bleek dat hij te jong was om op een bromfiets te mogen rijden. Hij reed op een bromfiets waar echter oranje stickers voor een snorfiets op zaten. Hij droeg geen helm en had een oud verzekeringsplaatje op zijn bromfiets. De jongen vertelde dat hij geld geleend had van zijn moeder om de bromfiets te kunnen kopen. Zijn moeder wist van het lenen en kopen niets af. Hij is thuis bij zijn moeder afgeleverd. Deze heeft hem stevig onderhouden over zijn handelswijze. Van de bromfiets is afstand gedaan ter vernietiging.

Aanrijding met licht letsel

HENDRIK IDO AMBACHT: Zaterdagochtend is een 37-jarige automobiliste uit Rhoon licht gewond geraakt na een kop-staart botsing. Een 68-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht reed op de Provincialeweg N285 richting Zevenbergen/Klundert. Hij wilde links afslaan naar Noordhoek en stopte voor een tegemoetkomende auto. De vrouw die achter de 68-jarige man reed had dit niet in de gaten en reed achter op de stilstaande auto. Zij liep nekletsel opliep en heeft zich laten behandelen door een huisarts. De beide autos raakten zwaar beschadigd.

Eenzijdig ongeval

STANDDAARBUITEN: Zaterdagavond reed een 37-jarige man uit Kalmthout (B) met zijn auto over de Rijksweg A-17 ter hoogte van Standdaarbuiten in de richting Roosendaal. Door onbekende oorzaak is de auto gaan slippen en rechts van de weg in de sloot terechtgekomen. De bestuurder en twee inzittenden raakten hierbij niet gewond. De auto is total loss.

Lastige en vernielende man

ZEVENBERGEN: In de nacht van zaterdag op zondag is een politiepatrouille aangesproken dat een man uit Zevenbergen op straat liep te vervelen en ruzie maakte met voorbijgangers. Hij zou ook een ruit ingegooid hebben. De amokmaker, een 23 jarige man uit Zevenbergen is aangesproken door de politie en met hem is afgesproken dat hij zich verder rustig zou houden. Een kwartier later werd dezelfde persoon echter vechtend met een ander, rollend op straat aangetroffen aan de Zuidhaven. De partijen zijn gescheiden. Even later kwam de melding dat er inderdaad een ruit ingegooid was in de Molenstraat te Zevenbergen. Er waren getuigen van dit gebeuren. Een proces-verbaal is opgemaakt voor de 23-jarige man.

Verlaten plaats ongeval

ZEVENBERGEN: Zaterdagmiddag heeft een 19-jarige jongen uit Zevenbergen een verkeerszuiltje aangereden op de hoek Prins
Hendrikstraat/Burgemeester Vogelstraat. Nadat hij het zuiltje rechtop heeft gezet is hij doorgereden. Dit is gezien door getuigen die het kenteken doorgaven aan de politie. De politie trof de bestuurder niet thuis maar deze meldde zich later op het bureau. Van hem is een verklaring opgenomen. Hij gaf aan dat zijn auto door de bladeren op de weg begon te glijden. Met justitie is overleg hoe dit verder af te handelen. De auto was licht beschadigd en het zuiltje is vernield.

Aanrijding achteruitrijdende auto op Rijksweg

ZEVENBERSCHEN HOEK: Zaterdagavond heeft een 53-jarige man uit Anderlecht (B) een aanrijding veroorzaakt doordat hij achteruit reed op de Rijksweg A-16. De man reed over de A-16 richting de Moerdijkbrug. Hier zijn wegwerkzaamheden in verband met de aanleg van de Hoge Snelheids Lijn en de verbreding van de Rijksweg. Er was één rijstrook voor het verkeer in die richting beschikbaar. Door onbekende oorzaak is de bestuurder op de rijstrook terechtgekomen voor werkverkeer waarbij hij een doorgetrokken streep heeft overschreden. Toen hij zag dat hij op die rijstrook niet naar Rotterdam kon komen is hij gestopt. Na een tijdje is hij achteruit gereden om zodoende te proberen de goede rijstrook op te komen. Dat lukte wel alleen zag hij een naderende andere automobilist, een 46 jarige man uit Rotterdam, over het hoofd. Deze reed achter op de Belgische auto. Beide autos zijn daarbij vernield. De bestuurders kwamen beiden met de schrik vrij.

Bron: Karen de Groot