Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar en omgeving 26-10-2003 - 16.00 uur

Alcoholcontroles
Alkmaar, zaterdag 25 oktober 2003.
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote alcoholcontrole gehouden op de Martin Luther Kingweg. Daarbij moesten 630 automobilisten een blaastest afleggen. Tien van hen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleven er drie onder de wettelijk toegestane norm van 220 ug/l. Zeven bestuurders bliezen over de streep en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De hoogste score was 540 ug/l.
Heerhugowaard, zaterdag 25 oktober 2003.
In dezelfde nacht controleerden agenten automobilisten op de Zuidtangent. Daar legden 218 automobilisten een blaastest af. Hier vielen twee processen-verbaal. De hoogste score was hier 310 ug/l.

Overspannen geweldpleger aangehouden
Alkmaar, vrijdag 24 oktober 2003.
Aan het eind van de middag hielden agenten in een woning aan de Leopoldstraat een 31-jarige man uit Alkmaar aan. De man had na een ruzie met een vriendin haar telefoon vernield, vier banden van haar auto lek gestoken en werknemers van een woningbouwvereniging met een mes bedreigd die in de omgeving van het huis aan het werk waren. Hierna had hij zich in het huis verschanst en dreigde zichzelf van het leven te beroven. Nadat agenten enige tijd met hem via de brievenbus en later een keukenraam hadden gesproken gooide hij een mes weg en deed de achterdeur open. Hierna kon hij in de woning worden aangehouden. Hij werd ingesloten. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt en tevens wordt de man in contact gebracht met de hulpverlening.

Drankrijder botst op voorganger
Noord-Scharwoude, vrijdag 24 oktober 2003.
Omstreeks 16.30 uur vond er op de Provincialeweg bij een verkeerslicht, een kop-staart aanrijding plaats tussen twee auto's. De bestuurder van de achterste auto, een 55-jarige man uit Den Haag, had te laat door dat er voor hem geremd werd voor het verkeerslicht dat op geel sprong. Hij blies aan het bureau 605 ug/l en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Gewapende overval op winkelier
Heiloo, vrijdag 24 oktober 2003.
De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een reformhuis aan de Stationsweg. Omstreeks 21.00 uur kwam daar, net na sluitingstijd, een blanke man binnen die dreigde met een vuurwapen en eiste van de winkelier dat door hem het geld uit de kassa werd overhandigd. De man kreeg enkele bankbiljetten mee en vertrok daarna te voet over de Heereweg in de richting van het parkeerterrein. De verdachte is ongeveer 1,85 meter lang, heeft kort blond haar en is tussen de 20 en 25 jaar oud.

Drankrijder stopt niet
Schoorl, zaterdag 25 oktober 2003.
Omstreeks 03.45 uur zagen surveillerende agenten een 21-jarige automobilist uit Alkmaar rijden op de Damweg. Om hem te controleren op drankgebruik gaven ze een stopteken. De man reageerde niet en reed door tot aan de Lageweidt. Daar kregen de agenten hem met assistentie van collega's aan de kant. De bestuurder bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 525 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Drankrijders
Heerhugowaard, zondag 26 oktober 2003.
Tijdens een alcoholcontrole op de Rustenburgerweg zijn drie mensen aangehouden wegens rijden onder invloed. Een daarvan is een 30-jarige inwoner uit Heerhugowaard die rond 02.10 uur werd gestopt. De man blies 520 ug/l. Hij krijgt daarvoor een proces-verbaal. Ook is een 46-jarige man uit Vancouver aangehouden rond 03.15 uur nadat hij weigerde mee te werken aan de alcoholcontrole. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal kan hij tegemoet zien. In totaal zijn 93 blaastesten afgenomen.
Alkmaar, zondag 26 oktober 2003.
Omdat hij vreemd en levensgevaarlijk weggedrag vertoonde: zonder verlichting wegreed, vervolgens met een slakkengang over de Kanaalkade reed, daarna versnelde en heftig begon te slingeren, is een 25-jarige man uit Alkmaar staande gehouden op de Wageweg. Hij bleek dronken te zijn, blies 590 ug/l en kan daarom zijn rijbewijs inleveren en een dagvaarding tegemoet zien.

Man aangehouden voor mishandeling
Alkmaar, zondag 26 oktober 2003.
Na een opstootje op het Waagplein is rond 03.30 uur een 31-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor het slaan en schoppen van een twee vrouwen en een derde nog onbekende persoon. De man was dermate agressief dat hij moest worden gekalmeerd met pepperspray. Beide vrouwen hebben aangifte gedaan van mishandeling. De man is ingesloten voor de nacht. Hij krijgt een proces-verbaal.