1e persbericht van zondag 26 oktober 2003

Eindhoven 26-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met vals geld gepakt

Zaterdag om 14.25 uur is op de Piazza een 23-jarige man afkomstig uit Lithouwen aangehouden. Hij had bij een winkel betaald met een vals 100 euro biljet. De man die illegaal in Nederland was, is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Het bankbiljet is in beslaggenomen.

Eindhoven: Huiselijk geweld

Zaterdag om 17.00 uur is in Eindhoven een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had de afgelopen dagen zijn 26-jarig Eindhovense ex-vriendin herhaaldelijk mishandeld en met de dood bedreigd. De man is nu ingesloten.

Helmond: Woningbrand

Zaterdagavond rond 19.30 uur brak brand uit in een woning aan de Heistraat in Helmond. Door de brand ontstond een hevige rookontwikkeling. Daardoor zette de politie tijdelijk de directe omgeving af. De bewoners waren afwezig. De brandweer heeft het vuur bestreden. De woning liep flinke brandschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Deurne: Dodelijk verkeersongeval

Zondagmorgen om 1.45 uur is bij een verkeersongeval op de Snoertsebaan in Deurne de 30-jarige J.A. (Daniel) van de Vondervoort uit Neerkant, om het leven gekomen. Hij kwam met zijn auto uit de richting Deurne . Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de rijbaan. Zijn auto raakte een verkeersbord en botste daarna tegen een boom. De man overleed ter plaatse.

Best: Man gewond na schietpartij

Zondagmorgen rond 0.40 uur is een 27-jarige man uit Best gewond geraakt bij een schietpartij op het Raadhuisplein. Een man heeft meerdere malen geschoten op een groep cafébezoekers. Aan de schietpartij ging een ruzie in het café vooraf. Twee mannen kwamen het café binnen en waren kennelijk op ruzie uit. Al snel ontstond een ruzie waarbij geslagen werd en een cafébezoeker, vermoedelijk een gebroken neus opliep. De twee amokmakers gingen naar buiten gevolgd door een groep cafébezoekers. Buiten trok een van de twee ruziezoekers een vuurwapen en schoot meerdere malen op de groep mensen. De 27-jarige Bestenaar werd daarbij door een kogel in zijn onderbeen getroffen. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De politie van Best zoekt getuigen van de schietpartij en getuigen die mogelijk iets over de twee mannen weten. De schutter is een blanke man van ongeveer 1.75 tot 1.80 meter groot. Hij had een fors en krachtig postuur. Hij was kaal of had bijzonder korte haren. Hij had een stoppelbaard. De man droeg een bruin leren jas en een spijkerbroek. Telefoon politie Best 0900 8844.

Asten: Snelheidscontroles

Zaterdag tussen 8.45 en 12.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de N279 in Asten. Er zijn 72 bestuurders bekeurd die te snel reden. De snelste reed 133 km/u.Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Zaterdag tussen 13.30 en 15.30 uur werd gecontroleerd op de Lienderweg. Daar gingen 108 bestuurders op de bon. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Deurne: Verkeersongeval

Een man van 67 uit Liessel is zaterdag om 19.20 uur gewond geraakt toen hij op zijn fiets werd aangereden door een bromfietser. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Liessel, reed op het fietspad van het Loon en hij had de voor hem rijdende fietser te laat opgemerkt. De fietser viel en brak zijn elleboog. Hij is naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond gebracht.

Veldhoven: Gestolen auto uitgebrand teruggevonden

Zaterdagavond is aan de Oortlaan in Veldhoven een BMW 525i gestolen. De auto werd rond 21.00 uur helemaal uitgebrand teruggevonden op een pad aan de Oortlaan in Veldhoven. De politie stelt een onderzoek in.

Heusden: Gestolen auto uitgebrand teruggevonden

Ook in Asten Heusden werd op de Gezandebaan een gestolen auto aangetroffen die volledig was uitgebrand. Er waren onderdelen van de auto, een Volkswagen Golf, verwijderd. De auto was zaterdag in Oploo gestolen.