2e persbericht van zondag 26 oktober 2003

Eindhoven 26-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobiliste rijdt tegen politiepaard

Zondagmorgen om 2.20 uur is op de Hugo van der Goeslaan een vrouw van 34 uit Geldrop aangehouden. Ze had enkele minuten daarvoor een aanrijding veroorzaakt met een politiepaard. Twee politieruiters surveilleerden op de Tramstraat. De vrouw kwam met haar auto uit tegengestelde richting op de ruiters ingereden. De ruiters weken beiden uit om de automobiliste door te laten maar de vrouw reed recht op een van de ruiters af en raakte het politiepaard aan de achterflank. Na de aanrijding reed de vrouw door. Ze werd achtervolgd door de politieruiters. Middels gewaarschuwde collegas kon de vrouw in de Hugo van der Goeslaan worden aangehouden. Ze bleek gedronken te hebben en blies tijdens een ademtest ruim 1,65 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Het politiepaard heeft ogenschijnlijk geen letsel opgelopen. De dienst werd wel gestopt en het paard is op stal gezet in afwachting van een onderzoek door een dierenarts.

Eindhoven: Man steekt met glas

Zondagmorgen om 3.15 uur is een man van 20 uit Eindhoven ernstig gewond geraakt toen hij door een 25-jarige Eindhovenaar met een glas in zijn gezicht en hand werd gestoken. Door nog onbekende oorzaak ontstond ruzie in een café aan het Stratumseind. Tijdens de ruzie stak een Eindhovenaar met een glas. Een vriend van het slachtoffer dat tussenbeide wilde komen werd bedreigd met het glas maar kon de steken van de dader ontwijken. De verdachte werd aangehouden en hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer had enkele pezen in de hand doorgestoken en had enkele snijwonden in zijn gezicht. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

Eindhoven: Inbrekers en heler aangehouden

Zondag om 5.25 uur is in de Tonnaerstraat een jongen van 16 uit Eindhoven aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in een kantoorgebouw. Samen met een tweede jongen had hij een ruit ingegooid en een TFT computerscherm gestolen. Bij een tweede poging werden de twee ontdekt. Een jongen van 17 uit Eindhoven wist in eerste instantie weg te komen maar onderweg verloor hij zijn jas en een helm. Een politiehond vond die spullen in de struiken. Korte tijd later kon in een woning in Eindhoven de tweede verdachte worden aangehouden. Ook werd daar het gestolen computerscherm teruggevonden. In de woning werd een derde verdachte, een 18-jarige Eindhovenaar, aangehouden als verdachte van heling van dat computerscherm.

Eindhoven: Jongen vernielt bloembakken

Zondagmorgen rond 1.00 uur is op de Overture een jongen van 16 uit Eindhoven aan gehouden. Door getuigen werd gezien dat hij meerdere bloempoten en een brievenbus vernielde. De jongen was in gezelschap van een groep. Hij werd korte tijd later aangehouden en bekende vier grote bloempotten en een brievenbus van een horecazaak te hebben vernield. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. De schade wordt op hem verhaald.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Kanaaldijk Noord een witte Ford Transit met het Belgische kenteken AUZ634 gestolen. De bedrijfsbus was geladen met meubelmakersgereedschap.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Zondag om 2.30 uur is op de Winston Churchilllaan een man van 38 uit Heeze aangehouden. Hij reed op een kruising door rood en keerde zijn auto waar dat niet mocht. Hij bleek gedronken te hebben en een ademtest gaf 1,85 promille als uitslag. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Op de Schootsestraat zagen politieagenten zondag om 3.00 uur een auto rijden met een kapotte band. De bestuurder werd gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het politiebureau blies de man ruim 1,3 promille. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Geldropseweg werd om 3.00 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politieagenten kwamen een auto tegen die op de verkeerde rijstrook reed en een verkeersheuvel aan de verkeerde kant voorbij ging. De man probeerde aan een politiecontrole te ontkomen. Hij werd kort daarop klemgereden. De bestuurder had gedronken. Hij blies ruim
1,35 promille. Ook hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

Helmond: Verdachten van vernielingen aangehouden

Zondag om 7.00 uur zijn in de stationshal aan het Stationsplein drie inwoners van Weert ( 18 19 en 20 jaar oud) aangehouden. Hun auto was in de loop van de nacht door de politie in beslaggenomen in verband met technische gebreken. De drie werden bij het station afgezet. Daar pleegden ze later in de nacht vernielingen. Een fotohokje en een ruit van een dienstregelingbord werden vernield. De drie zijn op het politiebureau ingesloten.

Handel / Deurne: Drugs

In en horecazaak aan de Handelsweg is zondagmorgen om 0.45 uur een 19-jarige jongen uit Deurne aangehouden. Hij werd betrapt op het gebruik van harddrugs. Tijdens een onderzoek aan zijn kleding kwamen er acht XTC pillen en twee cachets met cocaïne te voorschijn. De drugs zijn in beslaggenomen en tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmorgen om 5.30 uur troffen surveillerende agenten op de Maassingel in Deurne een auto die daar onder verdachte omstandigheden stond. Tijdens een controle bleek dat daar weer de eerder in Handel aangehouden 19-jarige Deurnenaar in zat. Bij verder onderzoek kwam nu een zakje met 95 XTC pillen te voorschijn. De 19-jarige en een 22-jarige Deurnenaar werden beiden aangehouden. De drugs en de auto zijn in beslaggenomen. De twee zijn nu voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Handel: Diefstal motor

Zondag tussen 9.30 en 10.00 uur is in Handel , in de bossen, een off the road motor, een blauwe Husaberg 650 met het kenteken MG-PL-69 gestolen. De motor stond in een klem op een aanhangwagen.

Leende: Onder invloed

Zondag om 2.00 uur is op de Valkenswaardseweg in Leende een 31-jarige man uit Overpelt aangehouden. Hij zat met alcohol op achter het stuur van zijn auto. Hij blies tijdens een ademtest ruim 1 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De Rips: Inbraak in café

Zondag om 4.00 uur is ingebroken in een café aan de Ripsestraat in De Rips. De voordeur van het pand werd geforceerd. Er is geld uit een speelautomaat gestolen en wisselgeld uit een kassa.

Someren: Snelheidscontrole

De politie heeft zondag tussen 10.20 en 13.30 uur op de Kanaaldijk Zuid een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 77 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 121 km/u. Ter plaatse is de maximum snelheid 80 km/u.