Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 26-10-2003 - 16.00 uur

Drankrijder in auto met gestolen kentekenplaten Schagen, zaterdag 25 oktober 2003.
Omstreeks 02.15 uur zagen agenten op de Loet dat een 22-jarige automobilist uit Schagen met zijn auto het fietspad volgde in de richting van een fietstunneltje. Toen de man werd staande gehouden bleek dat hij gedronken had. Aan het bureau blies hij 650 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij bleek tevens sinds eind 2001 niet meer te beschikken over een geldig rijbewijs. Voorts kwam uit dat zijn auto was voorzien van gestolen kentekenplaten. De man is in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Motor gestolen
Den Helder, zaterdag 25 oktober 2003.
Uit een tuin van een woning aan de Kortevliet is tussen 07.30 en 14.00 uur een groene crossmotor van het merk Kawasaki gestolen, type KX65. De motor stond niet op slot in de afgesloten tuin.

Brand in schuur
Den Helder, zaterdag 25 oktober 2003.
Rond 19.00 uur is brand uitgebroken in een schuur achter een woning aan de Duinroostraat. De brand is ontstaan tijdens het bakken van vis. Omdat er gasflessen in de schuur stonden zijn bewoners van omliggende woningen gewaarschuwd ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft het vuur geblust.

Knallen door vuurwerk
Den Helder, zaterdag 25 oktober 2003.
Na melding dat een groep jongelui met iets aan het schieten was bij het gebouw van de Sociale Dienst aan de Van Galenstraat rond 20.20 uur heeft de politie daar een vijftal jongens aangetroffen. Een van de jongens, een 15-jarige Nieuwedieper had een hoeveelheid vuurwerk op zak die hij kon inleveren. Tevens kreeg hij daarvoor een proces-verbaal. Vier jongens droegen messen bij zich, waarvan zij, na overleg met de ouders, afstand hebben gedaan. De messen worden vernietigd.

Inbraak woning
Anna Paulowna, zaterdag 25 oktober 2003.
In een woning aan de J.C. Geerligslaan is tussen 18.00 uur en middernacht ingebroken. De inbreker heeft een uitzetraam opengebroken, waardoor hij de woning heeft kunnen binnendringen. Alleen de bovenverdieping is doorzocht, daar is sprake van een ravage. De bewoners missen een geldbedrag en verschillende sieraden.

Agent beledigd
Schagen, zondag 26 oktober 2003.
Een 21-jarige inwoner uit Hippolytushoef is rond 02.15 uur aangehouden op de Markt. De man had een agent beledigende opmerkingen naar het hoofd geslingerd tijdens het uitvoeren van diens functie. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Drankrijder verliest rijbewijs
Den Helder, zondag 26 oktober 2003.
Een 21-jarige drankrijder uit Den Helder moet zijn rijbewijs inleveren nadat hij voor drank op achter het stuur is aangehouden. Dit gebeurde rond 02.20 uur op de Kanaalweg. De man blies 645 ug/l, hij zal worden gedagvaard voor de rechter.

Vechtpartij
Den Helder, zondag 26 oktober 2003.
Rond 04.00 uur zijn een 23- en 25-jarige man, beiden uit Den Helder, aangehouden, nadat zij betrokken waren in een vechtpartij in de Koningstraat. De 25-jarige had daarbij een man gemolesteerd. Toen de politie de man wilde aanhouden ging hij ervan door. Tijdens de daarop ingezette achtervolging heeft de 23-jarige man de politie in de achtervolging belemmerd. In de Speykstraat kon de mishandelaar echter worden aangehouden. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau waar ze voor de nacht zijn ingesloten.