Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 26-10-2003 - 16.00 uur

Wietplantage geruimd
Oosterblokker, vrijdag 24 oktober 2003.
De politie heeft in de middaguren, samen met de milieudienst en de brandweer, een hennepplantage opgeruimd aan de Veilingweg. De plantage was ondergebracht in een oud gebouw dat is voorzien van enkele koelcellen. In totaal ging het om 776 hennepplanten en 24 assimilatielampen. De verhuurder van de cellen zegt dat hij niet op de hoogte was van de illegale praktijken. Er werd tevens illegaal stroom afgetapt. De planten en de lampen zijn vernietigd. De huurder moet nog door de politie worden gehoord.

Auto tegen boom
Hoorn, zaterdag 25 oktober 2003.
Omstreeks 01.35 uur reden agenten op de A7 gelijk op met een personenauto die reed over de Bobeldijkerweg, welke parallel loopt aan de autosnelweg. De auto op de parallelweg reed met hoge snelheid in de richting van een bocht. De agenten reden 140 km/u doch de andere auto liep op hen uit. De politiemensen waren er getuige van dat de bestuurder van de auto de macht over het stuur verloor en tegen de boom opreed. Om bij hem te kunnen komen moesten de agenten omrijden via het Keern. Hierna troffen zij de auto leeg aan tegen de boom. Even verderop liep een 21-jarige man uit Hoorn. Hij werd aangehouden. Hij verklaarde niet de bestuurder van de auto te zijn geweest maar de passagier. De politie stelt een nader onderzoek in.

Drankrijders
Aartswoud, zaterdag 25 oktober 2003
Omstreeks 02.00 uur betrapten agenten op de Westfriesedijk een 21-jarige automobilist uit De Weere op rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 405 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Hoorn, zondag 26 oktober 2003.
Een 42-jarige drankrijder uit Berkhout is rond 01.45 uur aangehouden op de Berkhouterweg. De man viel op doordat hij op de verkeerde weghelft van de Keern reed. Hij blies 475 ug/l en krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Drankrijder rijdt voetganger aan
Wervershoof, zondag 26 oktober 2003.
Een 21-jarige autobestuurder uit Andijk heeft rond 02.25 uur op de Kagerdijk een 21-jarige voetganger uit Hoogkarspel aangereden. De voetganger liep over de rijbaan van de Kagerdijk in de richting van de Zeedijk toen de autobestuurder met de voorkant van zijn wagen tegen de man aanreed. Het slachtoffer kwam op de motorkap terecht en viel via de voorruit en het dak op de weg. Hij liep daarbij verwondingen op aan het hoofd en een aantal ledematen. Hij is naar het Westfries Gasthuis vervoerd. De bestuurder bleek dronken achter het stuur te zitten, hij blies 565 ug/l. Ook bleek hij net voor het ongeluk een andere voetganger geraakt te hebben met een buitenspiegel. De man is voor de nacht ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal en zal zijn rijbewijs moeten inleveren.

Snelheidscontrole
Benningbroek, zondag 26 oktober 2003.
Op de Ganker heeft tussen 10.00 en 12.00 uur een snelheidscontrole met Laser plaats gevonden. Daarbij zijn vier bestuurders aangehouden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 73 km/u in plaats van de maximale snelheid van 50 km/u.