Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
Bereikbaar via 0900-8844

P E R S B E R I C H T E N

weekend 25 en 26 oktober 2003

Rijden onder invloed

Elburg, Zuiderzeestraatweg Oost, 24-10-2003, 01.40 uur
Een 19 jarige inwoner van Oosterwolde (G) moest de blaastest ondergaan. Hij blies 315 UG/l, hetgeen een boete van 190 euro voor hem betekent.

Elburg, op de Jufferenstraat in Elburg blies de 22 jarige bestuurster uit Nunspeet 590 Ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd en PV wordt opgemaakt.

Epe, op de Hoofdstraat in Epe bleek een 28 jarige bestuurster van een personenauto uit die plaats onder invloed. Zij was betrokken bij een aanrijding en bij een ademanalyse blies hij 470 UG/l. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerde, op de Eperweg in Heerde werd een 41 jarige bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Hij blies 320 ug/l en kreeg daarvoor een boete van E 190,= en een rijverbod van twee uur.

Nunspeet, op A28 onder Nunspeet trof de politie een auto aan die verdacht slingerde. Bij een ademanalyse blies de bestuurder 245 ug/l. De 56 jarige man uit Zeist kreeg een boete en een rijverbod van 1 uur.

Putten, een 18 jarige bestuurder van een personenauto uit Putten werd op de Arendstraat in Putten gecontroleerd en blies 265 ug/l. Hij kreeg hiervoor een boete van E 190,= en een rijverbod van 1 uur.

Putten, een 44 jarige bestuurder van een personenauto uit Biddinghuizen was betrokken bij een eenzijdig ongeval op de rijksweg A28. Bij een ademanalyse blies hij 490 ug/l. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Wezep, een 22 jarige bestuurder van een snorfiets uit Wezep kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Toen hij op de Spireastraat in Wezep werd gecontroleerd blies hij 500 ug/l. Naast het proces-verbaal kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Aanrijding met letsel

Oene, Horthoekerweg, 24-10-2003, 07.50 uur

Bij het tegenkomen van elkaar kwam een 24 jarige bestuurder van een bestelauto uit Apeldoorn teveel op de linkerweghelft. Op dat moment reed daar een 18 jarige inwoonster van Oene op haar bromfiets, komend uit de richting Oene.

Een frontale aanrijding was het gevolg. De bromfietsster vloog door de klap over de cabine van de bestelauto en kwam in de laadbak terecht. Met diverse verwondingen (bovenbeenbreuk, armbreuk en een hersenschudding) is zij per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Inbraak woning

Harderwijk, Sonnevanckstraat, 24-10-2003, avonduren.
Onbekenden hebben bij een inbraak in een woning video-, audio- en computerapparatuur weggenomen.

De dader(s) gebruikte(n) bij het openbreken van een raam van de woning gereedschap dat uit een schuurtje achter de woning was ontvreemd.

Inbraak bedrijf

Putten, Voorthuizerstraat, 25-10-2003, 04.30 uur
Na een melding van inbraak in een winkelpand aan de Voorthuizerstraat werden bij controle 2 personen op heterdaad betrapt. Zij hadden zich verschanst op de zolder van het pand. Een derde verdachte meldde zich even later zelf bij de politie die het pand bewaakte i.v.m. de aanhouding.

De daders waren het pand ingekomen door het vernielen van een ruit. De verdachten, een 20 jarige inwoner van Barneveld, een 19 jarige inwoonster van Den Haag en een 18 jarige inwoonster van Zoetermeer zijn overgebracht naar het politiebureau. Bij twee verdachten werden weggenomen sigaretten aangetroffen. In de auto van de derde verdachte werden eveneens sigaretten gevonden.

Brand

Putten, Engweg, 24-10-2003, 15.00 uur
Tijdens werkzaamheden aan het dak van de sporthal vatte deze brand. In eerste instantie werd geprobeerd de brand zelf te blussen, maar een korte tijd later laaide de brand weer op. De brandweer bluste de brand afdoende. De sporthal liep brand- en waterschade op.

Vandalisme

De politie in Ermelo heeft in de nacht van zaterdag 25/10 op zondag 26 oktober 2003, rond 04.00 uur een 18 jarige man uit Zeewolde geverbaliseerd. Hij was op de Stationsstraat in Ermelo uit baldadigheid op een fiets aan het springen. Hoewel de fiets geen schade had kreeg de jongeman een bekeuring.

Dodelijk verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op zaterdag 25 oktober '03, om 18.51 uur, op de Zuiderzeestraatweg in Hattem is een 80 jarige inwoner van Hattemerbroek om het leven gekomen.
De man stak t.h.v. het kath. Kerkje bij de Zwolse IJsselbrug de straat over en werd geschept door een passerende personenauto, bestuurd door een 59 jarige man uit Zwolle.

Diverse vernielingen aan vrachtauto's

Bij de politie in Wezep is dit weekend aangifte gedaan van diefstal van een oplegger en vernielingen van dekzeilen van verschillende vrachtauto's. Bij een transportbedrijf aan de Rondweg is tussen zaterdag 25 oktober '03 omstreeks 14.00 uur en zondag 26 oktober 2003, omstreeks 07.00 uur een oplegger geladen met lege tubes voor tandpasta ontvreemd. De daders hebben de oplegger eerst afgekoppeld en hebben hem vervolgens met een meegebrachte trekker meegenomen.
Op het terrein aan de Rondweg werd van 8 andere opleggers het dekzeil open gesneden, kennelijk om de zien wat de inhoud was. Op zondag 26 oktober 2003, rond 09.00 is de ontvreemde oplegger aangetroffen in Wilbertoord (Limburg).

Harderwijk

Tasjesrover verliest buit
Een tasjesrover die een handtas uit een fietstas griste is kort na zijn diefstal de tas verloren.
De tasjesroof vond vrijdag 24 oktober 2003, rond 13.45 uur, plaats bij winkelcentrum Stadsdennen.
Een 75 jarige vrouw uit Harderwijk fietste over het Zuiderzeepad naar het winkelcentrum. Bij winkelcentrum Stadsdennen werd uit haar fietstas een handtas gegrist door een jongeman, die vervolgens te voet wegvluchtte.
Een man die getuige was van deze tasjesroof zag kort na de diefstal de dader met de tas lopen bij het winkelcentrum. De tasjesrover schrok kennelijk zo van deze confrontatie dat hij zich wederom uit de voeten maakte en hierbij de handtas verloor.
De getuige heeft de handtas overgedragen aan een patrouille van de Koninklijke Marechaussee, die op het winkelcentrum surveilleerde.
De politie wil graag in contact komen met de man die getuige was van deze diefstal en de tas heeft overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Ook andere getuigen die informatie kunnen verschaffen over deze tasjesroof worden verzocht contact op te nemen met de recherche van de politie Noordwest-Veluwe, tel. 0900-8844.

---- --