Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
Bereikbaar via 0900-8844

P E R S B E R I C H T E N

weekend 25 en 26 oktober 2003

Aanrijding materieel met drankrijder

Zutphen, Laan naar Eme, 5-10-003, 03.45 uur
De 20 jarige bestuurder van een personenauto uit Zutphen, reed met de auto tegen een boom. Bij controle bleek, dat de bestuurder alcoholhoudende drank had gebruikt. Aan het bureau blies hij 600 Ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zakkenrollen

Zutphen, Beukerstraat, 24-10-2003, 15.00 uur
Tijdens het inpakken van de boodschappen in de fietstas is de portemonnee en de GSM van een 60 jarige inwoonster van Voorst weggenomen. De portemonnee is later die dag leeg terug gevonden.

Diefstal bromfiets

Warnsveld, Lage Weide, 24-10-2003, 07.45 - 18.45 uur
Een 16 jarige inwoonster van Laren deed aangifte van diefstal van haar bromfiets. Het voertuig had geparkeerd gestaan bij een schoolgebouw en bij terugkomst bleek het voertuig weg. Het betreft een zwarte Peugeot FOX, met het verzekeringsplaatje FXD-43.

Belediging

Een 24 jarige man uit Zutphen is door de politie aangehouden op verdenking van belediging. De man beledigde twee politiemensen die in de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen bij een vernieling van een ruit waren geroepen. De verdachte die onder invloed van alcohol was, beledigde bij voortduring de twee politiemensen. De man bleek op geen enkele manier voor rede vatbaar en was niet tot kalmeren te brengen. Nadat hij verbaal de nodige beledigingen had geuit, ging hij nog verder door zijn ontblote achterwerk te laten zien. De man is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Controle aanhangwagens

De politie in Wilp heeft op zaterdagmorgen tussen 08.30 en 12.15 uur aanhangwagens gecontroleerd op de Sluinerweg. Hierbij zijn 10 bekeuringen uitgedeeld, o.a. voor gladde banden, ondeugdelijke verlichting, het niet dragen van de autogordel, verkeerde kentekenplaat op de aanhangwagen en een ondeugdelijke koppeling.

---- --