Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
Bereikbaar via 0900-8844

P E R S B E R I C H T E N

weekend 25 en 26 oktober 2003

Verkeersongeval letsel

Apeldoorn, De Haardstede, 24-10-2003, 20.00 uur

Een 24 jarige bestuurster van een personenauto uit Apeldoorn moest op de Haardstede een geparkeerde auto passeren en zag daarbij een 24 jarige fietsster uit Apeldoorn over het hoofd. Een aanrijding volgde, waarbij de fietsster kwam te vallen. Ze brak hierbij haar linkerbeen.

Rijden onder invloed

Apeldoorn, Matenpoort, 24-10-2003
Tijdens een alcoholcontrole blies een 24 jarige bestuurder van een personenauto uit Apeldoorn 455 Ug/l. Aangezien het voor hem niet de eerste keer was zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod.

Ook een 45 jarige bestuurder van een personenauto uit Apeldoorn moest op de Amersfoortseweg tijdens deze controle de blaastest ondergaan. Hij blies 435 Ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, incl. een 4 uur durend rijverbod.

Op de Laan van Zevenhuizen moest en 49 jarige bestuurder van een personenauto uit Wilp de blaastest ondergaan. Hij blies 260 Ug/l, hetgeen hem een boete van 190 euro gaat kosten.

Op de Koning Stadhouderslaan blies een 25 jarige bestuurster van een personenauto uit Apeldoorn 355 Ug/l. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Beekpark werd een auto na diverse snelheidsovertredingen gecontroleerd. De bestuurder bleek alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. Hij blies 550 UG/l. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien krijgt de bestuurder een proces-verbaal voor het rijden zonder geldige APK en het rijden in strijd met een geslotenverklaring (eenrichtingsverkeer).

Op de Professor Rontgenstraat blies een 19 jarige bestuurder van een personenauto uit Vaassen 280 Ug/l. Hij kreeg hiervoor een boete van 190 euro en een rijverbod.

Op de Talingweg reed een auto tegen het verkeer in. Toen de bestuurder, een 28 jarige man uit Apeldoorn, gecontroleerd werd bleek hij te rijden onder invloed. Een ademanalyse wees 485 ug/l. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs.

Op de Papenberg in Beekwergen werd een 43 jarige bestuurder van een personenauto betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 430 ug/l. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Een 38 jarige bestuurder van een personenauto uit Beekbergen reed met een snelheid die ver boven het maximum was over de Deventerstraat in Apeldoorn. Pas na ruim een kilometer zag de bestuurder het stopteken van de politieauto die achter hem reed. Bovendien was hij en passant een verkeersheuvel aan de verkeerde kant gepasseerd. Bij controle bleek hij onder invloed. Hij blies 430 ug/l. Een rijverbod van 4 uur en verschillende bekeuringen waren zijn deel.

Een 29 jarige bestuurder van een personenauto uit Leusden werd op de Europaweg gecontroleerd. Hij blies 240 ug/l. Hij kreeg hiervoor een boete en een rijverbod van 1 uur.

Winkeldiefstal

Apeldoorn, Schubertplein, 24-10-003, 14.30 uur
Een 56 jarige inwoonster van Apeldoorn werd betrapt op winkeldiefstal. Ze had boodschappen voor in totaal 41 euro niet afgerekend bij de kassa. Ze kreeg hiervoor een boete van 115 euro.

Ruzie op A50 en diefstal GSM

Apeldoorn, 24-10-2003, tussen 07.20 en 07.45 uur
Een 27 jarige inwoner van Eerbeek deed aangifte van geweldpleging en diefstal van zijn GSM. Rijdend met zijn rode Renault Clio over de A-50 had hij een aantal signalen gegeven aan een hem bekende personenauto.

Kennelijk dacht een andere bestuurder, rijdend met een donkerblauwe bestelbus, dat die de signalen voor hem bestemd waren. Deze bestuurder maakte zich daar kwaad over en gooide al rijdend tot 2 maal toe iets tegen de auto van de Eerbeker. Hierdoor ontstond schade aan diens auto. Na een aantal malen elkaar te hebben ingehaald nam de Eerbeker afslag Loenen. Ook de bestelbus nam deze afslag en bij de afslag Eerbekerweg werd de Eerbeker klem gereden door de bestuurder van de bestelbus.

De bestuurder van de bestelbus liep naar de Eerbeker toe en gaf hem vervolgens een vuistslag in het gezicht, Bovendien nam hij de GSM van de Eerbeker mee, waarna hij zich uit de voeten maakte.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Mishandeling

Apeldoorn, Eendrachtstraat/Arnhemseweg, 24-10-2003, 21.50 uur

Een 44 jarige inwoner van Apeldoorn liep met zijn vrouw en kind over de straat toen hij bijna omver werd gereden door een bromfietser die tegen het verkeer inreed. De man zei hier wat van en werd door de bromfietser uitgedaagd. Toen de man daar op inging kreeg hij een laag peperspray uit de spuitbus van de bromfietser over zich heen. Nadat deze spray enigszins was uitgewerkt leefde man zijn woede uit op de bromfiets van de spuiter.

De bromfietser, een 20 jarige inwoner van Apeldoorn is aangehouden. Het spuitbusje had hij weggegooid, maar deze werd door een speurhond van de politie weer teruggevonden.

Verkeerscontrole

Uddel, Kootwijkerweg, 23-10-2003, middaguren
Tijdens en grootscheepse verkeerscontrole werden 267 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 68 overtredingen geconstateerd, variërend van geen APK-keuring tot niet handsfree bellen.

Een daarbij gehouden snelheidscontrole leverde 68 overtredingen op. Er passeerden in totaal 3063 voertuigen en de hoogst gemeten snelheid was 110 km/h.

Ook werden 249 blaastesten uitgevoerd. Dit leverde geen overtreding op.

Verkeersongeval met letsel

Apeldoorn, Rijksweg A50, 25 oktober 2003, omstreeks 09.30 uur.

Betrokkenen :

een 47 jarige bestuurder van een trekker met oplegger uit Slagharen

een 47 jarige bestuurder van een personenauto uit Herten (D).

Toedracht : bij een kop-staartbotsing zijn twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt. Het betreft een 23 jarige man uit Herten (D) en een 25 jarige man uit Recklinghausen (D). Beiden waren zij passagier in voertuig 2. Het ongeval gebeurde toen bestuurder 1, komende vanuit de richting Arnhem niet tijdig remde en achterop de auto van 2 reed.

Verkeersongeval met letsel

Apeldoorn, Rijksweg A50, 25 oktober 2003, omstreeks 09.15 uur.

Betrokkenen :

een 37 jarige bestuurster van een personenauto uit Swalmen

een 46 jarige bestuurder van een personenauto uit Berghem.

Toedracht : bij een kop-staartbotsing op de A 50 is een 38 jarige inzittende van een personenauto uit Berghem gewond geraakt. Zij zat als passagier in voertuig 2. Het ongeval gebeurde op de rijbaan Arnhem-Apeldoorn. Ter plaatse werd het verkeer van twee rijstroken teruggebracht naar 1 rijstrook. Bestuurster 1 merkte dit te laat en reed achterop 2.

Het 38 jarige slachtoffer is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongeval met letsel

Apeldoorn, Kerklaan, 26 oktober 2003, omstreeks 00.50 uur.

Een 21 jarige fietser uit Apeldoorn is bij een verkeersongeval gewond geraakt. Hij reed over de Paslaan en verleende geen voorrang aan een van rechts komende personenauto bestuurd door een 40 jarige inwoner uit Apeldoorn.

Zakkenrollen

Drie aangiften zijn zaterdag bij de politie binnen gekomen voor het zakkenrollen op het marktplein in Apeldoorn. Alle gevallen vonden in de middag plaats. Er werd aangifte gedaan door 56 jarige man uit Apeldoorn (waardebonnen uit jaszak), een 37 jarige man uit Apeldoorn ( portemonnee uit broekzak) en een 59 jarige vrouw uit Apeldoorn (portemonnee uit handtas)

---- --