Politie Gelderland-Zuid

Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89

Datum Zondag 26 oktober 2003

Van Marie-José Verkade; GSM 06- 53 35 93 79/ afdeling Communicatie

DISTRICT STAD NIJMEGEN

Inbreker aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een woning aan de Merelstraat een 41-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. De man wordt ervan verdacht in een bedrijf aan de Krayenhofflaan te hebben ingebroken. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De bedrijfseigenaar deed aangifte.

Auto's gestolen

Vanaf de 62ste straat Zwanenveld is op vrijdagmiddag een donkergroene Mercedes met het kenteken PP-DB-52 gestolen. Aangifte deed de 32-jarige eigenaresse uit Nijmegen.

Vanaf de Waalkade is zaterdagavond een blauwe Ford Escort met kenteken JP-RG-69 gestolen. De 26-jarige eigenaar deed aangifte.

Aan de Cipresstraat is zaterdagnacht een rode Volkswagen Golf gestolen met kenteken
DV-VF-80. Aangifte deed de 28-jarige eigenaresse.

Bedrijfsinbraken

Op vrijdagavond is in een bedrijf aan de St. Anthoniusplaats ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Het is niet bekend of er goederen gestolen zijn. Er is aangifte gedaan.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een bedrijf aan de Van Rosenburgweg ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is beeldapparatuur gestolen. Aangifte deed een 55-jarige inwoner van Groesbeek.

Woninginbraken

In een woning aan de Muchterstraat is op vrijdagavond ingebroken. Door een ruit te verbreken, zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer geluidsapparatuur gestolen. Aangifte deed de 22-jarige bewoonster.
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Weezenhof 54ste straat. Er is via het forceren van een deur toegang verschaft tot de woning. Uit de woning is geld, fotoapparatuur en sieraden weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

DISTRICT TWEESTROMENLAND

Wijchen - Beroving

Op vrijdagavond deed een 77-jarige inwoonster van Nijmegen aangifte van beroving. De vrouw was in een winkel aan de Marktpromenade toen zij merkte dat haar portemonnee uit haar tas was gepakt. In haar portemonnee zat onder meer geld.

Wijchen - Diefstal uit woning
Zaterdagavond is in een woning aan de Hoogmeer via het forceren van een deur ingebroken. Er is een geldbedrag, videocamera, fototoestel en mobiele telefoon uit de woning meegenomen. De 39-jarige bewoonster deed aangifte.

Berg en Dal - Woninginbraak
Zaterdag tussen 15.30 uur en 23.30 uur is in een woning aan de Emmalaan ingebroken door een deur open te breken. Uit de woning werden twee computers, een golfuitrusting, sieradendoos en sporttas meegenomen. De 34-jarige eigenaar deed aangifte.

DISTRICT DE WAARDEN

Tiel - Veiligheidscontrole

Zaterdagnacht is tussen 20.00 en 04.00 een grote veiligheidscontrole gehouden door de politie. De politieteams Tiel Noord en Zuid controleerden het verkeer dat op het Taluud in Tiel passeerde.
In totaal werden 62 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Alle 535 bestuurders hebben meegewerkt aan een blaastest waarbij 8 bestuurders het toegestane maximum van 220 ugl overschreden. Twee bestuurders van een bromfiets hadden de toegestane maximum van 220 ugl overschreden.

Het betrof een veiligheidscontrole die twee maal per jaar wordt gehouden in Tiel. Behalve het doel om een gezamenlijke veiligheidscontrole te houden om de verkeersveiligheid in dit gebied te verbeteren, was ook het toezicht op uitgaanspubliek nadrukkelijk onderdeel van deze controle. Om de veiligheidsbeleving in het horecagebied te vergroten, werd er toezicht gehouden op verboden wapenbezit, alcoholgebruik en/of drugsgebruik en overige strafbare feiten.

De controle werd gehouden in samenwerking met onder andere de Gemeente en Brandweer Tiel en het Bureau Verkeershandhaving. In totaal waren 30 opsporingsambtenaren bij de controle betrokken.
De politie haalde het verkeer van de weg met behulp van motorrijders die de bestuurders overbrachten naar controleplaatsen aan het Taluud in Tiel. Weggebruikers zijn met name gecontroleerd op de rijtechnische staat van het voertuig, de juistheid van papieren, het voeren van juiste verlichting, snelheid, gordel dragen voorin en achterin, rijden onder invloed, gevaarlijk /hinderlijk rijgedrag en verboden wapenbezit en/of drugsbezit.
Tegen 4 scooterbestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor teveel vermogen.

Haaften - Ongeval met letsel

Vrijdagavond is op de Marijkestraat een 55-jarige automobilist uit Leerdam, door onbekende oorzaak, met zijn auto in de berm van de weg terechtgekomen. Vervolgens kwam de auto tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte licht gewond.

Dodewaard - Ongeval met dodelijke afloop
Zaterdagnacht rond 01.15 uur is een 20-jarige inwoner uit Zetten in Dodewaard dodelijk verongelukt. De man reed over de Dalwagen komende vanuit Opheusden richting Zetten. Door nog onbekende oorzaak is hij de controle over zijn voertuig kwijt geraakt en is in een bocht tegen een boom gereden. Ten gevolge van deze aanrijding is de man ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Erichem - Diefstal uit woning
Zaterdag tussen 16.00 uur en 23.00 uur is in een woning aan de Erichemseweg ingebroken via het forceren van een deur. Uit de woning zijn sieraden weggenomen. De 76-jarige eigenaar deed aangifte.

Velddriel - Ongeval met letsel

Vrijdagmiddag is op de kruising De Geerden/ De tweede Geerden een aanrijding ontstaan tussen een 60-jarige automobilist uit Kerkdriel en een 33-jarige motorrijder uit Den Bosch. Vermoedelijk verleende de automobilist geen voorrang waardoor de aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de motorrijder een beenbreuk op.

BLIK OP VEILIG

Snelheidscontroles

Op vrijdagmiddag is op de Berg en Dalseweg in Nijmegen een snelheidscontrole gehouden. Van de 661 passanten reden er 79 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/h waar 50km/h is toegestaan.
Op vrijdagmiddag is op de Nieuweweg in Wijchen een snelheidscontrole gehouden. Van de 1250 passanten reden er 48 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u waar 50km/u is toegestaan.
Op vrijdagavond is op de Thornsestraat in Persingen een snelheidscontrole gehouden. Van de 632 passanten reden er 59 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/u waar 80km/u is toegestaan.
Op vrijdagavond is op de Groesbeekseweg in Nijmegen een snelheidscontrole gehouden. Van de 964 passanten reden er 54 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u waar 50km/u is toegestaan.
Op vrijdagavond is op de Broekstraat in Nederasselt een snelheidscontrole gehouden. Van de 1447 passanten reden er 50 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Op vrijdagavond is op de Wylerbaan in Groesbeek een snelheidscontrole gehouden. Van de 351 passanten reden er 30 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u waar 80km/u is toegestaan.
Op vrijdagavond is op de Grafwegen in Groesbeek een snelheidscontrole gehouden. Van de 1001 passanten reden er 152 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u waar 50km/u is toegestaan.

---- --