Politie Gelderland-Midden

Duiven - Achtervolging na bedreiging eindigt op A-12 Publicatiedatum: 26-10-2003

Op zondag 26 oktober rond 2 uur 's middags kreeg de politie een melding van een 19-jarige man uit Duiven over diefstal van zijn auto vanaf zijn woning door drie mannen, onder bedreiging van een vuurwapen.
Een van de drie mannen was in de auto van de man uit Duiven weggereden. De beide andere mannen reden weg in een tweede auto. Na de melding zette de politie de achtervolging in.
De politie in Arnhem Veluwezoom werd eveneens ingeschakeld bij de achtervolging. Even later, dat was rond half 3 's middags, slaagde een motoragent er in de auto te achterhalen en tot stoppen te dwingen op de A-12, ter hoogte van Arnhem. De bestuurder werd door hem en twee collega's met een surveillancewagen aangehouden. De aangehouden verdachte is een 25-jarige man uit Mijdrecht. De auto is ten behoeven van het onderzoek door de politie in beslag genomen. De beide andere mannen in de tweede auto werden enige tijd later eveneens aangehouden (op dit moment nog niet bekend waar en nog geen identiteit bekend).
De politie in Duiven zet het onderzoek verder voort. De aanleiding van de diefstal en de bedreiging met het vuurwapen is een meningsverschil over de verkoop van de auto door de verdachte aan de man uit Duiven en de betaling daarvan.

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---