Ingezonden persbericht


VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

Nederlandstalige OpenOffice.org versie 1.1 vrijgegeven

25 oktober 2003

HOOFDDORP - Het nl.OpenOffice.org project heeft vandaag de Nederlandstalige versievan OpenOffice.org 1.1 vrijgegeven. De nieuwe versie is op tal van punten verbeterd.

OpenOffice.org 1.1 is een krachtig en compleet officepakket. Het bevat onder meer een tekstverwerker, een rekenblad, een presentatie-, en een tekenprogramma.
OpenOffice.org 1.1 is het resultaat van het internationale project OpenOffice.org, waarin ontwikkelaars van Sun Microsystems, Inc. samenwerken met duizenden enthousiaste en vaak niet minder professionele vrijwilligers. De Nederlandstalige versie die vandaag werd uitgebracht is er voor zowel MS Windows (98/ME/2000/XP) als Linux.

Simon Brouwer, leider van het nl.OpenOffice.org-project, zegt over OpenOffice.org 1.1: "Miljoenen mensen hebben sinds de lancering, drie jaar geleden, OpenOffice.org ontdekt. Wist u dat het pakket al meer dan 20 miljoen keer is gedownload? Aan dat succesverhaal willen we in Nederland en Vlaanderen een vervolg geven. Ons doel is zoveel mogelijk Nederlandstalige gebruikers te voorzien van OpenOffice.org, en dat begint aardig te lukken.
De reacties op de testversies waren al bijzonder positief; de gebruikers zijn vol lof over de talrijke verbeteringen."

Vooral de nieuwe mogelijkheid om documenten op te slaan in Adobe PDF- of Macromedia Flash-formaat is enthousiast verwelkomd. Daarnaast start OpenOffice.org 1.1 aanzienlijk sneller op. Een nieuwe macro-recorder maakt het gemakkelijk om vaak voorkomende handelingen te automatiseren. Verder is de uitwisseling van documenten met gebruikers van Microsoft Office-programma's zoals Word, Excel en Powerpoint nog eenvoudiger geworden.

De open source-licentie van OpenOffice.org 1.1 biedt ongekende vrijheid: geen omslachtige productactivering, geen licentie-controles, geen ingewikkelde gebruiksvoorwaarden. Iedereen mag het programma gratis downloaden, op een onbeperkt aantal computers installeren en kosteloos gebruiken.
Bovendien slaat OpenOffice.org 1.1 documenten op in een open bestandsformaat. Daardoor zijn gebruikers niet meer gebonden aan één bepaald softwareproduct om toegang te kunnen krijgen tot de eigen documenten.

De combinatie van de uitgebreide functionaliteit en de lage kosten is al voor velen aanleiding geweest om voor OpenOffice.org te kiezen. Zo heeft het Franse Ministerie van Economie, Financiën en Industrie het geïnstalleerd op 8000 werkplekken. De Duitse stad München heeft besloten om op 14000 werkplekken OpenOffice.org en Linux te combineren, en onlangs werd bekend dat ook de gemeente Amsterdam overweegt OpenOffice.org te gaan gebruiken.

OpenOffice.org 1.1 NL is gratis te downloaden, en via diverse aanbieders op CD-ROM te bestellen.

Zowel het pakket als gedetailleerde informatie kan men vinden op http://nl.openoffice.org .


---

Over het OpenOffice.org-project:

Het OpenOffice.org-project ontwikkelt de gelijknamige OpenOffice.org software. Het werd drie jaar geleden opgericht door Sun Microsystems Inc. Sindsdien werken Sun-programmmeurs samen met duizenden vrijwilligers wereldwijd aan de verdere ontwikkeling van OpenOffice.org. Sun geeft bovendien het commerciële kantoorpakket StarOffice uit, gebaseerd op de broncode van OpenOffice.org.

Meer info:
http://www.openoffice.org;
http://wwws.sun.com/software/star/staroffice/

Over het NL.OpenOffice.org-project:
De vrijwilligers van NL.OpenOffice.org hebben als doel de OpenOffice.org software te ontwikkelen en te verspreiden, gericht op Nederlandstalige gebruikers.

Meer info:
http://nl.openoffice.org

Zie verder:

Downloaden: http://nl.openoffice.org/downloaden.html

CD-ROM: http://nl.openoffice.org/cdrom.html

Productinformatie: http://nl.openoffice.org/Folder11.pdf

Engelstalige presskit: http://www.openoffice.org/press/1.1/

(c) 2003 NL.OpenOffice.org.
Alle produkten, bedrijfsnamen en logo's zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


---

Contact:
ir. Simon Brouwer
Projectleider NL.OpenOffice.org
e-mail: simonbr@openoffice.org
(

Ingezonden persbericht