Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 26 oktober 2003

* MAN UIT RAAM GESPRONGEN NA MISHANDELING

ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half tien raakte een 27-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij uit een raam van een woning in de Gouvernestraat was gesprongen. De man had in de woning ruzie gekregen met een 51-jarige bewoner. Om nog onduidelijke reden sprong de 27-jarige Rotterdammer vervolgens uit het raam. Beide mannen, die diverse verwondingen opliepen, werden door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, waar ze na behandeling werden aangehouden. Politiemensen hielden tevens een 62-jarige vrouw en een 17-jarige jongen (beiden uit Rotterdam), die ook in de woning aanwezig waren, aan. De oorzaak van de onenigheid ligt in de relationele sfeer. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN OUDE NOORDEN EN TARWEWIJK

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield van zaterdagavond negen uur tot zondagmorgen drie uur een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden.
Op straat werden 180 personen en in twee horecabedrijven 55 personen gecontroleerd. Er werden 61 auto's gecontroleerd. In totaal werden 14 personen aangehouden, waarvan acht op grond van de Wet Wapens en Munitie.
Er werden vijf steekwapens, één nep vuurwapen, twee busjes traangas en diverse hoeveelheden vedovende middelen in beslaggenomen.

Zaterdagavond vond ook in het veiligheidsrisicogebied Tarwewijk een preventief fouilleeractie plaats. Dit gebeurde voor de dertiende keer. In totaal werden 260 personen op straat en 15 personen in ''n horecagelegenheid gefouilleerd, terwijl 43 auto's werden gecontroleerd. Op grond van de Wet Wapens en Munitie werden zes personen aangehouden. Er werden 13 steekwapens en een honkbalknuppel in beslaggenomen. Tevens werden twee personen op grond van de Opiumwet aangehouden, voor het in het bezit hebben van drugs.


* OVERVAL OP WONING
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks zes uur vond op een woning in de Hyacintstraat een overval plaats. Een onbekende man drong de woning binnen, nadat hij had aangebeld. De 87-jarige bewoner werd vervolgens beetgepakt, waarna zijn portemonnee werd weggegrist. Met de buit, rende de overvaller de woning uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* VECHTPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half tien vond een vechtpartij in een eethuis aan de Putselaan plaats. Een aantal mannen uit Litouwen kreeg in het eethuis, om nog onduidelijke reden, ruzie met elkaar. Hierbij werd onder meer het meubilair van het eethuis vernield. Tijdens de woordenwisseling werd door één van de verdachten met diverse messen en flessen geslagen. Een 24-jarige man raakte hierbij licht gewond.
naast de 24-jarige verdachte tevens drie mannen, 21, 24 en 45 jaar, aan. Zij werden allen overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* DRONKEN AUTOMOBILIST RAMT POLITIEAUTO
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam hield zaterdagmorgen omstreeks vijf uur op de Nieuwe Haven een auto, die werd bestuurd door een 40-jarige man uit Barendrecht, staande. De man had zich kort daarvoor ontrokken aan een alcoholcontrole. Politiemensen wilden de verdachte op de A4 controleren op alcoholgebruik, toen hij plotseling wegreed en hierbij bijna een politieagent raakte. Hierop werd een achtervolging ingezet die in Schiedam eindigde. Op een rotonde aan de Nieuwe Haven reed de 40-jarige man frontaal tegen een politieauto aan, waarop hij werd aangehouden. De man, die onder invloed was van alcoholhoudende drank, werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks tien uur vond op de zuidbaan van de Rijksweg A15 een aanrijding tussen twee auto's plaats. Een 34-jarige automobilist merkte te laat een file op. De man probeerde nog te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen waarna hij tegen een auto bestuurd door een 58-jarige man uit Leusden aanreed. Het 34-jarige slachtoffer, dat bekneld raakte, werd door brandweerpersoneel uit zijn benarde situatie gehaald. Hij werd door GGD-personeel vervoerd naar het Zuiderziekenhuis.

Uitgave zaterdag 25 oktober 2003

* OVERVAL IN WONING IN 'OPSPORING VERZOCHT'

ROTTERDAM - Maandag aanstaande besteedt het programma 'Opsporing Verzocht' aandacht aan een overval in een woning aan de Stadhoudersweg, die plaats vond op maandag 10 maart jl, omstreeks vier uur.
De 65-jarige bewoonster deed de deur open toen er werd aangebeld en direct drongen er twee onbekende mannen haar huis binnen. Vervolgens werd het slachtoffer vastgebonden, waarna het tweetal de woning doorzocht. Met een kluis met daarin sieraden, namen de verdachten hierop de benen. Het slachtoffer zag zelf kans om zich te bevrijden en waarschuwde de buren, waarna de politie werd gealarmeerd.


* ACTIE PPREVENTIEF FOUILLEREN IN MIDDELLAND EN HET NIEUWE WESTEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vanaf vrijdagavond tot zaterdagmorgen een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Middelland en Het Nieuwe Westen. Op straat werden 236 personen en in één horecagelegenheid 35 personen gecontroleerd, terwijl 24 auto's werden doorzocht.
In totaal werden 12 personen aangehouden, waarvan negen op grond van de Wet Wapens en Munitie. Zes steekwapens, ''n vuurwapen, twee nep vuurwapens, een alarmpistool en een ploertendoder werden bij hen aangetroffen en in beslaggenomen. Twee personen werden aangehouden voor verzet en ''n persoon werd op grond van de Opiumwet aangehouden voor het in het bezit hebben van drugs.


* AANRDIJDING MET LETSEL; TWEE GEWONDEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks acht uur vond op de Schiekade een aanrijding plaats, waarbij vier auto's betrokken waren. Een 25-jarige automobilist uit Rotterdam merkte te laat een voor hem rijdende auto, die werd bestuurd door een 31-jarige man uit Den Haag, op. Als gevolg van de aanrijding raakte de auto van de 31-jarige man vervolgens de voor hem rijdende auto. Een 19-jarige automobilist uit Rotterdam probeerde de aanrijding nog te ontwijken, maar raakte de auto van de 25-jarige man. Twee 26-jarige vrouwelijke mede-inzittenden van de 31-jarige man, respectievelijk uit Den Haag en Rotterdam, raakten bekneld in de auto. Zij werden door brandweerpersoneel uit hun benarde situatie gehaald en door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum en het Sint Franciscus Gasthuis.


* OVERVAL OP EXPORTBEDRIJF
ROTTERDAM - Vrijdagavond vond in de Spaanse Polder een overval op een exportbedrijf aan de Mijestraat plaats. Omstreeks half acht kwamen vier onbekende mannen het pand binnen. Onder bedreiging van vuurwapens en messen, werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen. Met het geld, vluchtten de overvallers in een tevens bij het exportbedrijf buitgemaakte auto. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* STRAATROOF
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart voor twaalf werd op de Binnenrotte een 20-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. De vrouw, die samen met een vriendin was, werd door vier mannen benaderd. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes werd het slachtoffer vervolgens gesommeerd haar tas, waarin onder meer een mobiele telefoon en een portemonnee, af te staan. Met de buit, nam het viertal hierop de benen. Een ingesteld onderzoek naar de verdachten leverde vooralsnog geen resultaat op.


* OVERVAL OP WONING
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks drie uur vond een overval op een woning aan de Lepelaarsingel plaats. De 45-jarige bewoonster wilde de deur open doen, nadat bij haar werd aangebeld. Plotseling werd de deur opengetrapt, waarna een onbekende man de woning binnendrong. Hierop begon het slachtoffer te gillen, waarna enkele omstanders de vrouw te hulp schoten. De verdachte nam vervolgens de benen en vluchtte met een gereedstaande scooter, die werd bestuurd werd door een man, in onbekende richting.


* AUTOMOBILIST NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN

ROTTERDAM/RIDDERKERK - Politiepersoneel hield zaterdagmorgen omstreeks vijf uur op de westbaan van de Rijksweg A16 een auto, die werd bestuurd door een 19-jarige man uit Dordrecht, staande. De man had kort daarvoor in de Delftsestraat in Rotterdam een stopteken genegeerd.
Politiemensen werden in de Delfstestraat door een man (identiteit nog onbekend), die in het bijzijn was van de 19-jarige verdachte, aangesproken. Hij verklaarde in zijn hand gestoken te zijn. Toen politiemensen vervolgens persoonsgegevens wilden opschrijven, stapte het tweetal in een auto en reden weg. Hierop werd een achtervolging ingezet, waarbij de 19-jarige man een aanrijding met een andere auto veroorzaakte. Op de A16 konden de twee mannen worden aangehouden, waarna beiden werden overgebracht naar het politiebureau. De 19-jarige man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield tussen vrijdagmiddag half zes en zaterdagmorgen half ''n op de Schiedamseweg een alcoholcontrole. In totaal moesten 894 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan drie met een slok teveel op achter het stuur zaten.
Tevens werd aan een automobilist een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield vrijdagmiddag in de Vierhavensstraat een verkeerscontrole. Tussen twee en vijf uur werden in totaal 61 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet juist dragen van de bromfietshelm, het niet dragen van de autogordel en het niet handsfree-bellen.


* RIJBEWIJS SNELHEIDSDUIVEL INGEVORDERD
ROTTERDAM/HELLEVOETSLUIS - Politiemensen hielden vrijdagmiddag omstreeks drie uur in de Nijverheidsstraat te Hellevoetsluis een auto staande, die werd bestuurd door een 44-jarige man uit Zuid-Beijerland. De automobilist was kort daarvoor op de noordbaan van de A15 geklokt voor 170 km/uur, terwijl daar een maximum snelheid van '100' geldt. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd.

---
ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield tussen vrijdagmiddag half vijf en zaterdagmorgen half twee op de Oostzeedijk en op de Admiraliteitskade alcoholcontroles. In totaal moesten 1131 personen een blaastest afleggen, waarvan 12 mensen met een slok teveel op achter het stuur zaten. Van één persoon werd het rijbewijs ingevorderd.


* MAN LOST SCHOTEN
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield zaterdagmorgen omstreeks kwart voor vijf in de Molenstraat een 18-jarige man uit Spijkenisse aan. Hij had kort daarvoor op straat enkele schoten met een vuurwapen gelost. Politiemensen hielden een horecacontrole, toen de verdachte opeens in de lucht begon te schieten. Er vielen geen gewonden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Het vuurwapen werd in beslaggenomen.