Ingezonden persbericht

VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 26 oktober 2003

Otten wint Herfstmarathon Etten-Leur in persoonlijk record

De Tilburgse Prins Hendrik-atleet Michiel Otten heeft zondag 26 oktober zijn persoonlijk besttijd op de marathon aangescherpt. Hij won in Etten-Leur de marathon in een tijd van 2 uur 27 minuten en 27 seconden. Daarmee verbeterde hij zich met bijna zeven minuten. Otten had een voorsprong van iets meer dan 4 minuten op de Belgische veteraan Geert Sneppe.

Michiel Otten was de marathon in West-Brabant begonnen met een tijd van onder de 2 uur 30 minuten als doel. Met hulp van een tempomaker, trainingsgenoot Stan Rijken uit Den Dungen, kon hij de 21,1 kilometer doorkomen in een tijd van 1 uur 13 minuten en 31 seconden. In september won de Tilburger de Marathon van Hilvarenbeek, toen als voorbereiding op de Herfstmarathon van zondag.
* In de 36e Hoogheuvel Sparrenbosloop heeft Rudy van den Oetelaar een podiumplaats behaald. In de bossen van Boxtel werd de loper van Prins Hendrik zondag 26 oktober derde over de 9220 meter lange cross in een tijd van 30 minuten en 4 seconden. Van den Oetelaar moest Koos Verweij (29.15) en Erik Sanders (29.47) voor laten gaan. In deze eerste wedstrijd van het Brabant-Noord Oost Crosscircuit finishte Prins Hendrik-atleten Raymon van de Berg als vierde (30.37), en Mark van den Dungen als vijfde (31.13).
EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (