Politie Drenthe

Zondagmiddag 26-10-03

Emmen 26-10-2003 - Persberichten

Verkeersongeval met letsel
ERICA - Zaterdagmiddag reed een 27-jarige vrouw uit Nieuw Schoonebeek met haar auto over de Verlengde Vaart ZZ. Zij zag te laat dat de voor rijdende automobilist, een 38-jarige man uit Klazienaveen, met lage snelheid reed omdat hij achter een tractor reed. Zij botste tegen haar voorganger aan waardoor deze nekletsel op liep. Hij werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht.

EMMEN - Zaterdagavond reed een 17-jarige jongen uit Emmer-Compascuum met zijn bromfiets over het fietspad langs de Rondweg. Zijn gashendel bleef haken waardoor hij ten val kwam. Zijn passagier, een 15-jarig meisje uit Emmen, raakte daarbij gewond en werd met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Later op de dag mocht zij het ziekenhuis verlaten.

ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag reed een 43-jarige man uit Assen met zijn auto over de Beek. Op de kruising met de Eem verleende hij geen voorrang aan een 22-jarige bromfietster uit Assen waardoor een aanrijding volgde. Zij werd met een gebroken sleutelbeen naar het Wilhelminaziekenhuis overgebracht. Er werd van haar een bloedmonster afgenomen ivm vermoedelijk alcoholgebruik.

Onder invloed
NIJEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 34-jarige man uit Steenwijk gecontroleerd toen hij over de Rijksweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,6.

EES - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 28-jarige man uit Odoorn gecontroleerd toen hij over de N34 reed. Hij had een alcoholpromillage van 1.

Diefstal uit woning
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een schuur bij een woning aan de Fivelingostraat. Er werd een afgesloten bromfiets weggenomen, schadebedrag nog niet bekend. De 41-jarige bewoonster deed aangifte.

Diefstal uit sporthal
PATERSWOLDE - In de nacht van zaterdag op zondag werd in de sporthal aan de Hooiweg ingebroken. Er werd een ruit vernield om binnen te komen waarna wat kleingeld en een flatscreen is weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Winkelinbraak
EELDE - Zondagmorgen, omstreeks 07.00 uur, is ingebroken in een winkel aan de Hoofdweg. Er werd een raam vernield waarna men kon binnen komen. Er wordt rookwaar vermist. Schadebedrag nog niet bekend.

Fiets als dansvloer
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een fiets als dansvloer gebruikt door een 19-jarige man uit Hoogeveen. Hij gaf toe dat het niet zijn eigen fiets was waarna hij werd aangehouden. De vernielde fiets werd door agenten meegenomen en staat nu aan het bureau in Hoogeveen. De vernielde fiets, die tegen een hek bij een supermarkt stond, kan door de eigenaar worden afgehaald bij het politiebureau. De eigenaar weet nog niets van deze vernieling af en de politie wil graag met hem in contact komen.

Openlijke geweldpleging
HOOGEVEEN - Zaterdagavond, omstreeks 20.20 uur, kreeg de politie een telefoontje van een tot nu toe onbekende persoon, dat er vernielingen werden aangericht in het winkelcentrum aan de Weide. Agenten troffen een vernielde winkelruit aan. Mogelijk dat de melder iets heeft gezien en de politie wil graag met hem in contact komen.

Vernieling
VALTHERMOND - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 38-jarige man in zijn woning aan het Zuiderdiep aangehouden omdat hij bij een andere woning aan dezelfde straat enkele ramen had vernield. Relatieproblemen lagen aan deze vernieling ten grondslag.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 06 53 23 80 59.