Ingezonden persbericht


26 oktober: De wijnen van Bruno Giacosa - Exemplarische klasse

Als opening van het 15e Proefschrift Wijnconcours organiseert The Wine & Food Association op zondag 26 oktober aanstaande in het NH Barbizon Palace Hotel in Amsterdam een eenmalige en unieke proeverij met maar liefst 18 wijnen van deze toonaangevende Italiaanse wijnmaker.

Bruno Giacosa, een van de meeste gerenommeerde Italiaanse wijnmakers noemt gebruikers van merlot en cabernet "gestoord" en beschouwt de meeste moderne technieken als de doodsteek voor het unieke karakter van de authentieke Piëmontese wijnen.

De Barolo's en Barbaresco's van Bruno Giacosa zijn ook daarom nimmer "gewoon"; altijd bezitten ze de maximale expressie van het oogstjaar en niet zelden zijn ze exceptioneel goed. Naast de onovertroffen Spumante (pinot nero vinificato in bianco), voorbeeldige Arneis en internationaal geprezen Barbaresco Santo Stefano di Neive, zullen natuurlijk ook de zeldzame Barolo's (o.a. "Falleto") te proeven zijn.

Een exclusieve proeverij met unieke wijnen op een zeldzaam hoog niveau en een passend begin van het jubilerende Proefschrift Wijnconcours, hét evenement voor liefhebbers van absolute topkwaliteit.

Geproefd worden onder meer:

Barbaresco 1998 (euro 49,25)
Barbaresco 1999 (euro 49,25)
Barbaresco San Stefano (euro 82,76)
Barbaresco Asili (euro 82,76)
Barolo 1999 (euro 63,64)
Barolo Faletto (euro 87,58)
Barolo le Rocche del Faletto (euro 92,41)

Uw bijdrage om bij deze unieke proeverij bij te wonen is euro 47,50 p.p. Abonnees van De ProefKrant & Proefschrift betalen euro 40,- p.p.

De proeverij zal stipt om 10.30 uur aanvangen.
Locatie: NH Barbizon Palace Hotel, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam. Voor meer informatie zie www.proefschrift.nl

Toegangskaarten zondag 26 oktober
15e Proefschrift Wijnconcours plus extra programma: Proeverij Bruno Giacosa. Bestellen is vanaf nu mogelijk!

Vooraanmelding is uitsluitend mogelijk zoals hieronder vermeld, tot 20 oktober, door middel van overmaking van het verschuldigde bedrag:

Proefschrift Wijnconcours
Maak euro 8,= p.p. over op ABN Amro rek. nr. 44.66.29.618 t.n.v. Stichting WINE Amsterdam/Antwerpen, o.v.v. 'Kaart(en) Concours'. De kaarten zullen op 26 oktober aan de kassa voor u klaarliggen. Gelieve uw overmaking per e-mail te bevestigen via info@proefschrift.nl Op de dag zelf kosten de toegangskaarten euro 11,35 per stuk.

Extra programma: Proeverij Bruno Giacosa

Deelname Proeverij Bruno Giacosa (10:30 uur): euro 47,= p.p. extra (abonnees Proefschrift of De Smaak van Italië: euro 40,=) over te maken op ABN Amro rek. nr. 44.66.29.618 t.a.v. Stichting Wine Amsterdam/Antwerpen o.v.v. "Giacosa". Gelieve uw overmaking tevens te bevestigen via info@proefschrift.nl

NB!: Hiermee komt hetgeen in Proefschrift 16.4 omtrent toegangskaarten voor het 15e Proefschrift Wijnconcours vermeld staat te vervallen.