Ingezonden persbericht


Speciaal programma tijdens 15e Proefschrift Wijnconcours: De schatten van Jerez - sherrywijnen van het hoogste niveau

Op zondag 26 oktober a.s. organiseert The Wine & Food Association in samenwerking met Het Sherry Instituut van Spanje een bijzonder sherryevenement voor consumenten, in de Foyer van het NH Barbizon Palace Hotel te Amsterdam.

Expositie kwaliteitssherry
Voor het eerst kunt u als consument kennismaken met hoogstaande sherrywijnen die u normaliter alleen tegenkomt in de beste restaurants en die tot nu toe uitsluitend werden ingezet tijdens proeverijen voor chefs, sommeliers, restaurateurs en pers. Bij verschillende stands kunt u kennismaken met uiteenlopende typen sherry. Een aantal van deze stands zullen tevens voorzien zijn van lekkernijen die bij uitstek geschikt zijn in combinatie met de desbetreffende sherrywijnen. Kortom, een unieke gelegenheid om smaken te vergelijken en te combineren! De presentatie is gratis toegankelijk voor bezoekers van het 15e Proefschrift Wijnconcours.

Super Sherry Proeverij
Om 14:00 uur vindt een becommentarieerde proeverij plaats, waarbij uitsluitend Amontillado, Oloroso, Palo Cortado en PX sherry van het allerhoogste niveau aan bod komt. Tijdens deze proeverij krijgt u een negental exclusieve sherry-wijnen te proeven, waaronder VOS (very old sherry - minimaal 20 jaar oud) en VORS (very old rare sherry - minimaal 30 jaar oud) sherry's. Ook zullen er enkele SacristĂ­a's op de proeftafel verschijnen: de pronkstukken van de sherry-producenten, met zorg geassembleerd uit nauwkeurig geselecteerde vaten van de beste oogstjaren. Deze exclusieve proeverij is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers van het 15e Proefschrift Wijnconcours, tegen een bijdrage van euro 5,= per persoon.

Toegangskaarten zondag 26 oktober
15e Proefschrift Wijnconcours plus extra programma: Super Sherry Proeverij. Bestellen is vanaf nu mogelijk!

Vooraanmelding is uitsluitend mogelijk zoals hieronder vermeld, tot 20 oktober, door middel van overmaking van het verschuldigde bedrag:

Proefschrift Wijnconcours
Maak euro 8,= p.p. over op ABN Amro rek. nr. 44.66.29.618 t.n.v. Stichting WINE Amsterdam/Antwerpen, o.v.v. 'Kaart(en) Concours'. De kaarten zullen op 26 oktober aan de kassa voor u klaarliggen. Gelieve uw overmaking per e-mail te bevestigen via info@proefschrift.nl Op de dag zelf kosten de toegangskaarten euro 11,35 per stuk.

Extra programma: Super Sherry Proeverij

Deelname Super Sherry Proeverij (14:00 uur): euro 5,= p.p. extra over te maken op ABN Amro rek. nr. 44.66.29.618 t.a.v. Stichting Wine Amsterdam/Antwerpen o.v.v. "Super Sherry". Gelieve uw overmaking tevens te bevestigen via info@proefschrift.nl

NB!: Hiermee komt hetgeen in Proefschrift 16.4 omtrent toegangskaarten voor het 15e Proefschrift Wijnconcours te vervallen.