Radio Nederland Wereldomroep


9 oktober 2003
Gepubliceerd op

Nieuwe tijden bij de Wereldomroep

Op 26 oktober start de Wereldomroep met het uitzenden volgens een geheel nieuw programmaschema. In het schema veranderen programma's, tijden en frequenties. Met name in Europa worden de uitzendingen via de korte golf gereduceerd, met uitzondering van de zomermaanden. Aanleiding voor deze veranderingen is een reorganisatie, die begin dit jaar door de Wereldomroep werd ingezet.

Wereldwijd blijft de Wereldomroep in alle werelddelen tenminste één uur per dag via de korte golf te beluisteren met nieuws, actualiteiten en achtergronden. De programmering via de satelliet wordt geoptimaliseerd. Bovendien kunnen luisteraars naar de programma's blijven luisteren via internet op een tijdstip dat hen uitkomt.

De uitzendingen via de korte golf in Europa worden buiten het zomerseizoen beperkt. In de zomermaanden (juni, juli en augustus) is de Wereldomroep speciaal voor de vakantiegangers overdag wel in heel Europa via de korte golf te beluisteren. De Wereldomroep gaat ook programmatisch nauwer samenwerken met de binnenlandse omroep.

Luisteraars van de Wereldomroep vinden meer informatie over de nieuwe programmering op www.wereldomroep.nl en in de Wereldomroepgids, die elk half jaar in maart en oktober uitkomt. De gids is gratis te verkrijgen bij de ANWB , de bibliotheken en de grotere postkantoren. De gids is tevens verkrijgbaar bij een groot aantal reisbureaus en elektronicazaken en op Schiphol bij de audio/video winkels Take off Multitronics en de informatiebalies. Bovendien is de Wereldomroepgids gratis aan te vragen via de publieksservice van de Wereldomroep (telefoonnummer: 035-67 24 333). De frequenties voor Europa staan ook op teletekstpagina 269.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie (BVN-TV) en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans en Papiaments aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC, verbonden aan de Wereldomroep, verzorgt trainingen en geeft media-adviezen aan partnerstations in ontwikkelingslanden. Meer informatie staat op www.wereldomroep.nl.