Gemeente Stede Broec 20-10-2003
Seniorenweek staat bol van de activiteiten

Van zondag 26 tot en met vrijdag 31 oktober vindt al weer voor de zevende keer de Seniorenweek plaats. Er is een breed scala aan activiteiten.

De Seniorenweek start zondag 26 oktober om 14.00 uur met een concert door de seniorenkoren Zingen Houdt Jong en Con Brio. Dit concert vindt plaats in de Martinuskerk. Het Seniorenorkest Zaanstreek verleent medewerking. Gezamenlijk wordt o.a 'De Fremersberg' uitgevoerd, een gedicht op muziek met als thema de herfst en de jacht.

Op maandag 27 oktober is er vanaf 14.00 uur een themamiddag in de bibliotheek, georganiseerd door de commissie Zorg van de Seniorenraad. Burgemeester Haanstra spreekt over Zorg en wonen voor senioren in de toekomst en over de mogelijkheden die de gemeentelijke overheid daarin al of niet heeft. Aansluitend kunnen vragen gesteld worden.

Op dinsdag 28 oktober is er in Het Vereenigingsgebouw aan de Hoofdstraat de traditionele bingo met verloting, verzorgd wordt door de gezamenlijke ouderenbonden. Aanvang 13.30 uur, deelname kost ? 2,50, inclusief de zes ronden bingo en een gratis lot.

Op woensdag 29 oktober staat vanaf 13.30 uur sport voor en door senioren centraal in sporthal De Flint (Princenhof 6). Een groot aantal verenigingen zal tijdens korte demonstraties laten zien wat sporten voor senioren kan betekenen. Omdat 2003 het jaar van de gehandicapten is, is er ook aandacht voor activiteiten die geschikt zijn voor deze groep senioren. Verder is er een sport-informatiemarkt.

Op donderdag 30 oktober is er vanaf 13,30 uur in de bibliotheek een culturele middag, gecombineerd met een grote informatiemarkt. Bijna dertig instellingen en verenigingen die zich inzetten voor senioren zijn hier present. In de Theaterzaal van de bibliotheek is een dialezing over de Veluwe. Verder zijn er optredens van leerlingen van de Muziekschool Stede Broec.

De Seniorenweek 2003 wordt vrijdag 31 oktober afgesloten met een boerenbruiloft in De Harmonie (P.J. Jongstraat 101). Voor ? 15 kunt u genieten van de muziek van het duo Theo Kok & Jan Dudink, van koffie met een passende traktatie, van een stamppotmaaltijd en een aantal consumpties. Het feest duurt van 17.00 tot 21.00 uur. Toegangskaarten alleen in de voorverkoop verkrijgbaar. Voor adressen zie de raambiljetten, of bel telefoonnummer 51 44 16.

Vervoer
U wilt wel naar een of meer van de activiteiten, maar heeft vervoersproblemen? Bel dan bijtijds met Wonen Plus (op werkdagen van 10 tot 11.30 uur), telefoonnummer 51 68 02 of met Hulpnet Lutjebroek, telefoonnummer 51 55 77 en het wordt voor u geregeld.