Gemeente Haarlem



21 oktober 2003
Herfstevenement in de kassen van de Stadskweektuin


Persbericht



Op zondag 26 oktober 2003 vindt in en rond de kassen van de Stadskweektuin het jaarlijkse Herfstevenement plaats. Dit jaar staan de bomen centraal. Tijdens het evenement is veel informatie te krijgen over exotische, inheemse en fruitbomen. Er zijn ook bomen te koop.

Zoals gebruikelijk is het evenement opgezet in de vorm van een markt. Diverse bedrijven, instanties en personen hebben hun medewerking toegezegd. Zij zullen vanuit hun deskundigheid de bezoekers informeren en hun producten aanbieden. Vragen over welke boom op welke plek, hoe en wanneer te snoeien, bomen en de wet, ziekten en plagen en het leven in de boom, kunnen tijdens het evenement van een antwoord worden voorzien. De POMmologissche vereniging is aanwezig en weet alles over het onderhoud van de vele fruitboomrassen. Dit is tevens de ideale gelegenheid om uw oude peren- of appelboom te laten determineren. Neem dan wel meerdere vruchten mee. Verder krijgen ook materialen voor de tuin, die van (delen) van bomen zijn gemaakt, de aandacht. Een mandenvlechter laat u kennis maken met zijn oude ambacht en er worden sierkalebassen en pompoensoep verkocht. Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten.

Het evenement vindt plaats in de Stadskweektuin, gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem, en is tussen 11.00 en 16.00 uur gratis toegankelijk. Voor meer informatie kan gebeld worden naar het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon: (023) 511 47 17.


---- --