Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / PRESS RELEASE


---
Gastronomische programma's tijdens jubileum editie Proefschrift Wijnconcours

Dit jaar viert het Proefschrift Wijnconcours, dé graadmeter van het aanbod aan betaalbare wijnen (tot euro 15 per fles) in Nederland en België, zijn derde lustrum. Op zondag 26 oktober kan men de meer dan 100 finalewijnen proeven en vergelijken en getuige te zijn van de huldiging van de winnaars. Ter gelegenheid van 15e Proefschrift Wijnconcours zullen er diverse bijzondere programma's plaatsvinden.

Kooksessies o.l.v. prominente chefs uit de Nederlandse gastronomie Tot de hoogtepunten tijdens horen, net als bij alle andere evenementen van The Wine & Food Association, de "Chef's Masterclasses". Men kan kosteloos aan de sessies deelnemen en zich ter plekke opgeven. (Beperkt aantal plaatsen) De chefs die hun opwachting maken om gastronomische sessies te verzorgen rond de kachel zijn: Chen Yu Yeh (SVH Meesterkok, docent, adviseur), Roland Veldhuijzen (Chef de Cuisine Restaurant Chapeau!, 1 Michelinster), Michel van der Kroft (Chef de Cuisine Mangerie De Kersentuin, Bilderberg Garden Hotel), Jan Klein (Patron-Cuisinier Restaurant Hermitage, 1 Michelinster), Pascal Jalhaij (Executive Chef de Cuisine Restaurant Vermeer, NH Barbizon Palace Hotel, 2 Michelinsterren).

Persian Beluga Trophy
Tijdens de Chef's Masterclasses wordt de 3e ronde van de Persian Beluga Trophy gehouden. De ultieme uitdaging voor chefs om een amuse samen te stellen waarbij kaviaar een (hoofd)rol speelt.

Grote Prijs van Amsterdam
Bezoekers die de nominaties inleveren voor de Publieksprijs tijdens het 15e Proefschrift Wijnconcours, maken automatisch kans op De Grote Prijs van Amsterdam. Maar liefst 2 winnaars kunnen 1 weekend lang (proef)rijden in één van de twee nieuwe paradepaarden van BMW, de Z4 of de nieuwe Mini Cooper "S", beschikbaar gesteld door BMW Amsterdam.

Finale Nationale Wijntest 2003
De drie teams met de hoogste scores voor de 100 vragen van de Nationale Wijntest 2003 worden uitgenodigd om op 26 oktober deel te nemen aan de finale. De finale bestaat uit een praktisch-theoretische test, waarbij een aantal wijnen blind wordt geproefd.

Graham's Trophy
De voorronde (theorie en praktijkopdrachten) van de Graham's Trophy: de wedstrijd welke alles met Port te maken heeft voor professionals.

Bijzondere proeverij Sherry's (VOS & VORS) - De schatten van Jerez Voor het eerst kan de consument kennismaken met hoogstaande sherrywijnen die men normaliter alleen tegenkomt in de beste restaurants en tot nu toe uitsluitend werden ingezet tijdens proeverijen voor professionals. Om 14:00 uur vindt een speciale en becommentarieerde proeverij plaats (met Osborne/ sherry icoon Piet Tetteroo en Jan van Lissum), waarbij uitsluitend Amontillado, Oloroso, Palo Cortado en PX sherry van het allerhoogste niveau aan bod komt. (alleen bij te wonen bij voorinschrijving*)

De wijnen van Bruno Giacosa - Exemplarische klasse Als opening van het 15e Proefschrift Wijnconcours vindt er een eenmalige en unieke proeverij met maar liefst 18 wijnen van de toonaangevende Italiaanse wijnmaker Bruno Giacosa. Naast de onovertroffen Spumante (pinot nero vinificato in bianco), voorbeeldige Arneis en internationaal geprezen Barbaresco Santo Stefano di Neive, zullen ook de zeldzame Barolo's (o.a. "Falleto") te proeven zijn. Een exclusieve proeverij met unieke wijnen op een zeldzaam hoog niveau (alleen bij te wonen bij voorinschrijving*)

Deelnemers Gastronomisch programma 15e Proefschrift Wijnconcours BMW Amsterdam, Amsterdam
Distil. A. van Wees/ De Ooievaar, Amsterdam
Élaion, Weesp
EuroCave Nederland, Waalwijk
Het Sherry Instituut van Spanje, Den Haag
House of Caviar & Fine Food, Den Haag
IENS Restaurantgidsen, Amsterdam
Nederlands Barista Gilde, Enkhuizen
Ramona Dales Art Wine Coolers, Amsterdam
Royal Leerdam, Leerdam
Schmidt Zeevis, Rotterdam
Slagerij Fred & Yolanda de Leeuw, Amsterdam
Spa Mineraalwater, Maarssen
Superslagerij Piet v/d Berg, Zoetermeer
Thieme's Echte Thee, Papendrecht
Unlimited Delicious, Amsterdam
Vacu Vin, Delft
Winterhalter Nederland, Rijen

Finaleproeverij 15e Proefschrift Wijnconcours 2003 datum:Zondag 26 oktober 2003
tijden:12.00-18.00 uur
locatie:St. Olofskapel (NH Barbizon Palace Hotel), Amsterdam

Toegangskaarten Proefschrift Wijnconcours

- Voorverkoop euro 8,= via TicketService Nederland (GWK's/ Grote Postkantoren/ VVV's)
- euro 8,= p.p. overmaken op ABN Amro rek. nr. 44.66.29.618 t.n.v. Stichting WINE Amsterdam/Antwerpen, o.v.v. 'Kaart(en) Concours'. Kaarten liggen op 26 oktober aan de kassa klaar.
- Aan de kassa op zondag 26 oktober euro 11,35 per stuk. Programma's met een * tegen extra betaling. Zie hiervoor www.proefschrift.nl


---
noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:

voor meer informatie en/of lezersaanbiedingen kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association
Carsten Klint
G:06-52421130 / E: info@proefschrift.nl T:020-6251298 / F:020-6245028
Oude Schans 11 - 1011 KR AMSTERDAM