Stad Utrecht

Utrecht 27-10-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Inbreker aangehouden
UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden voor het inbreken in een winkel aan het Boven Clarenburg.

Omstreeks 21.55 uur werd de politie gewaarschuwd door een beveiligingsbedrijf. Medewerkers hadden een man -na een alarmmelding- in een winkel aan het Boven Clarenburg aangehouden. De agenten namen de 34-jarige verdachte uit Utrecht voor verhoor mee naar het bureau.

Man aangehouden voor diefstal en inbraak auto
UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden die verdacht wordt van het stelen van en inbreken in een auto.

Door getuigen werd omstreeks 06.55 uur gebeld naar de politie om te melden dat er een verdachte situatie op de hoek Graanstraat met de Griftstraat plaatsvond. Ter plaatse zagen agenten een man staan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man stond naast een voertuig waarvan een portierslot geforceerd was. Uit dit voertuig had hij een aantal goederen weggenomen. Uit onderzoek bleek dat de 25-jarige verdachte uit Rotterdam ook verantwoordelijk was voor de diefstal van een voertuig die geparkeerd stond in de Graanstraat.

De Rotterdammer werd voor beide feiten aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT Op de Vleutenseweg heeft de politie zondagmorgen een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Via getuigen kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Vleutenseweg. Ter plaatse werd een vrouw aan getroffen die zojuist met haar auto tegen en paal was gereden. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de vrouw. Na een eerste blaastest bleek dat de 28-jarige vrouw uit Maarssen onder invloed van alcohol te zijn.

Zij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk werd duidelijk dat zij 475 ug/l in haar lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur werd zij naar huis gestuurd. Haar voertuig liep schade op aan de rechtervoorzijde en werd weggetakeld.