Provincie Utrecht

Persbericht

Actieweek kleinschalige zorg in de provincie Utrecht

24-10-2003
Geen tehuis, maar een thuis. Onder dat motto gaat op 27 oktober de landelijke Actieweek Kleinschalige Zorg van start. De bedoeling is om aandacht te vragen voor woonprojecten, waar mensen in een huiselijke omgeving professionele zorg wordt aangeboden.

In de provincie Utrecht staat Daelhoven, centrum voor verpleeghuiszorg in Soest-Baarn, centraal als een leerzaam en interessant voorbeeld. Daelhoven wil daarbij graag haar ervaringen overdragen aan overheden, zorgaanbieders en het brede publiek. Zo is in april 1999 de Wiekslag geopend door gedeputeerde Annie Kamp van de provincie Utrecht. Dit onderdeel van het zorgcentrum is bedoeld om ouderen met dementie zoveel mogelijk zelfstandig te laten wonen in een vertrouwde, huiselijke kring. Hiervoor zijn twee wooncomplexen geopend, elk geschikt voor zes bewoners.

Nieuw project in ontwikkeling
De gedeputeerde brengt op dinsdag 28 oktober opnieuw een bezoek aan Daelhoven, als onderdeel van de activiteiten in de landelijke actieweek. Zij wordt om 15 uur ontvangen bij de Wiekslag, waar zij zal worden rondgeleid door de directeur, Ad Witlox, samen met B. Krijger, wethouder van Soest. Daelhoven treft momenteel de voorbereidingen voor een tweede, kleinschalige zorgvoorziening: Wiekslag II. Dit woonzorgcentrum is specifiek bedoeld voor verpleegthuiszorg aan mensen met lichamelijke problemen. Drie complexen die ruimte bieden aan elk zes bewoners worden hiervoor ontwikkeld. Tijdens het werkbezoek van de gedeputeerde wordt een toelichting gegeven op dit nieuwe project. Zorg in een huiselijke sfeer is een belangrijk speerpunt in het provinciale sociale beleid. Diverse projecten op dit gebied worden door de provincie Utrecht momenteel financieel ondersteund uit het programma Wel Thuis!

U bent van harte welkom tijdens het werkbezoek aan Daelhoven. Deze vindt plaats op 27 oktober van 15-17 uur. Ontvangst is om 15 uur bij het Centrum voor Verpleegthuiszorg Daelhoven. U kunt zich melden op het adres Veenbesstraat 1 te Soest. Het algemene nummer van Daelhoven is tel. 030 - 60 36 300.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl