DE STAATSLOTERIJ

Uitspraak kort geding Staatsloterij - EWLH

Uitspraak kort geding Staatsloterij - EWLH:
400.000 Euro voorlopige schadevergoeding

Den Haag, 27 oktober 2003 - De Staatsloterij heeft kennis genomen van de uitspraak van de Rechtbank te Den Haag in het kort geding dat European Wireless Lottery Holding BV (EWLH) tegen de Staatsloterij had aangespannen.
De Staatsloterij en EWLH ontwikkelden samen de SMS-loterij 'Sevens', waarvoor de overheid eerder dit jaar geen toestemming verleende.

Van de oorspronkelijke eis van 2,1 miljoen Euro van EWHL is door de rechter 400.000 Euro toegewezen als voorlopige schadevergoeding wegens beheervergoeding voor de periode van 1 oktober 2003 tot en met 31 januari 2004.

Binnen het korte bestek van dit kort geding heeft de rechter voorlopig geoordeeld dat de Staatsloterij zich, in het kader van het besluit van de overheid, niet kan beroepen op overmacht.
In een eventuele bodemprocedure kan daarover pas definitief uitsluitsel worden gegeven. De Staatsloterij overweegt het instellen van hoger beroep tegen deze voorlopige uitspraak.

De Staatsloterij betreurt nog steeds het feit dat EWLH, na de beslissing van de overheid, direct de samenwerking heeft opgezegd. Er is immers door de Staatsloterij een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit om Sevens niet toe te staan.
Daarnaast heeft de Staatsloterij een verzoek ingediend om Sevens als pilot op te mogen starten.

27 okt 03 14:30