Ingezonden persbericht

PERSBERICHT 27 OKTOBER 2003

Cadeautje op derde verjaardag vakantieverblijf

Frans Bauer overhandigt Villa Pardoes * 35.000,-

KAATSHEUVEL - Zondag 26 oktober heeft Frans Bauer tijdens zijn vijfde Ahoy-concert een cheque van * 35.000,- overhandigd aan Villa Pardoes. Een aantal maanden geleden heeft de sympathieke zanger uit Brabant zich exclusief verbonden aan dit goede doel. Op dat moment heeft Frans Bauer al aangegeven onder andere * 0,50 van iedere verkochte kaart van zijn Ahoy concerten aan Villa Pardoes te willen doneren. Precies op de dag dat Villa Pardoes drie jaar geleden haar deuren opende, heeft hij hier gevolg aan gegeven.

Hans Klok, vriend of risico?!
Twintig gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte heeft Frans, samen met al zijn bezoekers, met deze * 35.000,- een unieke vakantie aangeboden. Hans Klok was als een van de vrienden van Villa Pardoes aanwezig om de cheque mee in ontvangst te nemen. "Ik moet wel uitkijken met Hans Klok in de buurt", grapte Frans tegen zijn 7 000 mensen tellende publiek, "anders is de cheque al verdwenen voor ze het podium weer af zijn".

Uitzinnige menigte
Iedere Ahoy avond besteedt Frans Bauer na de pauze aandacht aan Villa Pardoes, en waarom hij dit goede doel als zijn levenswerk ziet. Een serieus element in de show, dat steeds weer met luid enthousiasme wordt begroet. Ook op deze zondagavond is vervolgens een filmpje over de Villa getoond, waarna Frans Bauer het karakter Pardoes heeft gevraagd op het podium te komen. Pardoes werd daarbij begeleid door o.a. Hans Klok en Ariane Spier uit de Vriendenclub, Marian Eberson, Directeur Fondswerving en Cees Burgersdijk, Bestuurslid Villa Pardoes.

Frans werft verder
Los van deze cheque heeft Frans Bauer zich ten doel gesteld tijdens zijn Ahoy-concerten nog meer gelden te werven voor Villa Pardoes. Zo worden kerstkaarten verkocht met de afbeelding van het persoonlijk door de zanger geschilderde kerstschilderij, waarvan de opbrengst ook helemaal ten goede komt aan het goede doel. En maken alle bezoekers die tijdens de concerten voor * 25,- particulier donateur worden van Villa Pardoes kans het originele schilderij te winnen, dat vervolgens medio december persoonlijk door Frans Bauer aan de winnaar wordt overhandigd.

"Niet alleen fondsen, maar een grote stimulator"
Frans Bauer heeft een bewuste keuze gemaakt voor Villa Pardoes. "Op de eerste plaats ben ik een groot kindervriend. Het feit dat Villa Pardoes een goed georganiseerd en vooral ook solide goed doel is, zijn voor mij ook belangrijke overwegingen me voor de komende jaren exclusief hierbij aan te sluiten. Mijn kinderen zijn gezond. We kunnen met elkaar als gezin doen wat we willen. En hoewel je daar niet altijd bij wilt stilstaan, realiseer je je in Villa Pardoes dat het morgen ook allemaal anders kan zijn". "Uiteindelijk draait alles erom het benodigde geld bij elkaar te krijgen", aldus Marian Eberson, Directeur Fondswerving Villa Pardoes, "want dat is wat maakt dat we in Villa Pardoes wekelijks acht gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte de vakantie van hun leven kunnen geven. Maar de samenwerking met Frans Bauer zelf, is voor ons alleen al goud waard. Want Frans werft niet alleen de broodnodige fondsen, hij is voor ons een grote stimulator om het werk met veel enthousiasme te kunnen doen. Te mogen samenwerken met iemand als Frans, is voor ons het enorme cadeau op onze derde verjaardag".

Villa Pardoes
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds drie jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is.

Fondsen
Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n * 13.600,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen
* 1.800,-- kost. Voor * 25,-- per jaar kan men particulier donateur van Villa Pardoes worden. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties www.villapardoes.nl.

Kaatsheuvel, 27 oktober 2003
Fotografie: Dick Sars (foto's kunnen met naamsvermelding rechtenvrij worden gebruikt)
---

Noot aan de redactie:
Heeft u vragen of wilt u beeldmateriaal ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Marian Eberson, Directeur Fondswerving Villa Pardoes, telefoonnummer 0416 - 387222, e-mail: meberson@villapardoes.nl. Na kantooruren kunt u bellen met 06 - 55 30 30 08.