Heuvelrug, 17.00 uur

Utrecht 27-10-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Jongeman met softdrugs aangehouden
ELST Bij een uitgaansgelegenheid aan de Rijksstraatweg is zondag rond
01.00 uur een 17-jarige jongen uit Amerongen aangehouden. De jongen werd door een portier gefouilleerd, waarbij een zakje met softdrugs tevoorschijn kwam. Hierop werd de politie gebeld, die de jongen aanhield. In het politiebureau verklaarde de jongen dat hij de softdrugs voor eigen gebruik bij zich had. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld.

Verdachten van drugshandel aangehouden
RHENEN De politie van het district Heuvelrug heeft vrijdag 24 oktober twee mannen uit Rhenen aangehouden. De twee mannen worden verdacht van handel in verdovende middelen.

De politie startte enkele weken geleden een onderzoek naar aanleiding van binnengekomen informatie die leidde naar twee mannen 19 en 32 jaar oud uit Rhenen. Vrijdagavond kon de politie de 19-jarige man op de Nieuwe Veenendaalseweg op zijn bromfiets aanhouden. De 32-jarige verdachte werd later op de avond met een even oude plaatsgenoot in de Herenstraat aangehouden. Tijdens het onderzoek bleek dat de deze laatste geen betrokkenheid met de drugshandel had. Hij werd in vrijheid gesteld.

Bij zowel de 19 als 32-jarige verdachte werden voertuigen, mobiele telefoons en verdovende middelen in beslag genomen. De politie vermoedt dat de twee al langere tijd in drugs handelden. De politie onderzoekt de zaak verder.