PERSBERICHT - 2003-09-17

Opvallende expositie reisfotografie in Spaarnestad Fotoarchief in Haarlem

Topfotografen geven hun kijk op andere culturen

Voor het eerst is werk van vier reislustige Nederlandse topfotografen in één tentoonstelling te zien. Van 28 oktober tot en met 16 november 2003 vindt in het Spaarnestad Fotoarchief in Haarlem de tentoonstelling 'De Smaak van Reizen' plaats. Jan Zwart, Jimmy Nelson, Edo Kars en Floris Leeuwenberg geven hun kijk op andere culturen over de hele wereld.

elk een geheel eigen stijl. Waar Jan Zwart (we kennen hem als 'huisfotograaf' van bladen als Elegance) het verstilde moment in een schitterende compositie weet vast te leggen, daar kiest Floris Leeuwenberg (o.m. werkzaam voor National Geographic) voor dynamiek en een journalistieke benadering. Jimmy Nelson heeft werk ingezonden met een welhaast grafische perfectie, waar Edo Kars de grens tussen fotografie en kunst overschrijdt.

Deze unieke samenwerking is tot stand gekomen op initiatief van het Haarlemse BASIS Communicatie.

'Fotografie is onmisbaar in de communicatie en reisfotografie interesseert veel mensen,' weet directeur Robert Bolhuis. 'Dankzij deze unieke combinatie van fotografen brengen we niet alleen verre culturen naar het Spaarnestad Fotoarchief, maar laten we ook vier totaal verschillende stijlen in fotografie zien.' BASIS Communicatie viert hiermee het 12,5 jarig bestaan van het Haarlemse bureau en is in feite een cadeau aan de stad en de regio. De toegang tot de tentoonstelling is dan ook gratis.

Fototentoonstelling 'De Smaak van Reizen', 28 oktober t/m 16 november 2003, Spaarnestad Fotoarchief, Groot Heiligland 47, Haarlem, openingstijden: di-za 12.00-17.00 uur en zo 13.00-17.00 uur.

BASIS Communicatie is een in Haarlem gevestigd marketing-communicatie bureau. Het bureau werkt hoofdzakelijk voor bekende Nederlandse merken en verzorgt niet alleen de strategie- en conceptontwikkeling, maar ook de productie en realisatie van alle middelen. Zoals websites, advertenties, radiocommercials en brochures. Bij BASIS Communicatie werken 15 mensen. Het bureau is gevestigd in het markante pand hoek Wagenweg-Randweg. Zie ook http://www.basiscommunicatie.nl.