Gemeente Capelle a/d IJssel

Praat met de Raad

De gemeenteraad gaat eind oktober weer de Capelse wijken in. Onder het motto Praat met de Raad organiseert de raad drie bijeenkomsten, waar wijkbewoners kunnen meepraten over de toekomst van Capelle en het werk van de volksvertegenwoordigers.
De raad heeft in haar programma Anders Besturen vastgelegd dat hij met de Capellenaar wil besturen en niet over de Capellenaar. Daarom wil de raad weten wat bewoners bezig houdt en welke onderwerpen zij, vanuit hun beleving, onder de politieke aandacht willen brengen. De discussie zal worden opgepakt aan de hand van vier themas:


- Veiligheid en handhaving.

- Jong en oud onderwijs en zorg.

- (Buiten)ruimte.

- Communicatie.

De gemeenteraad zal aan het begin van de avond verslag doen van het werk dat het afgelopen jaar is verricht en de wijze waarop dit is gebeurd, welke besluiten de raad heeft genomen en waar de raad zich het komend jaar zeker mee bezig zal gaan houden. Van de discussiebijeenkomsten wordt een verslag gemaakt. Informatie uit het verslag wordt op termijn op de gemeentepagina geplaatst.

Ook vorig jaar bezocht de raad de wijken. De raadsleden peilden toen wat voor onderwerpen de Capellenaren graag terug wilden zien in het raadsprogramma. De raad beloofde destijds na een jaar terug te keren om aan te geven wat er met de input van vorig jaar is gedaan. Deze belofte wordt met de nu geplande bezoeken ingelost.

Op dinsdag 28 oktober wordt de discussiebijeenkomst georganiseerd voor de bewoners van s Gravenland, Fascinatio en Capelle-West in de openbare lagere school-West in s Gravenland. Woensdag 29 oktober worden de bewoners van Schollevaar uitgenodigd in het Wijkcentrum Maria Danneelserf. Donderdag 30 oktober worden de bewoners van Middelwatering, Oostgaarde en Schenkel uitgenodigd in het gemeentehuis. De avonden duren van 20.00 uur 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren open en staan de koffie en thee klaar. Journalisten zijn welkom deze avonden bij te wonen.