VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone doet meer voor de wereld om ons heen

Maatschappelijke initiatieven belicht in nieuwe brochure

Maastricht, 28 oktober 2003 - Vodafone Nederland presenteert vandaag de brochure 'Vodafone doet meer voor de wereld om ons heen'. De uitgave, die verkrijgbaar is in alle Vodafone City Point en Business Point vestigingen, beschrijft de verschillende manieren waarop Vodafone invulling geeft aan zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. De brochure dient ook als uitnodiging om met alle belanghebbenden de dialoog aan te gaan hoe Vodafone hier nog meer invulling aan kan geven.

Als wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele communicatie wil Vodafone ook op maatschappelijk vlak een voortrekkersrol vervullen. De nieuwe brochure laat zien hoe Vodafone Nederland dat doel nastreeft: in de manier van zakendoen én via een aantal maatschappelijke initiatieven.

Initiatieven en toepassingen

Aandachtsgebieden zijn gezondheid, leefomgeving, privacy en beperking van de afvalstroom, onder meer door een recyclingprogramma voor gebruikte toestellen. Vodafone ontwikkelt verder verantwoorde en innovatieve toepassingen van producten en diensten in het verkeer, de medische wereld en het onderwijs. Ook ondersteunt het bedrijf een aantal hulporganisaties, met name voor natuur en milieu. 'Vodafone doet meer voor de wereld om ons heen' is verkrijgbaar via Vodafone City Points en Business Points. Bovendien kan men de brochure downloaden via de pagina's 'verantwoord ondernemen' op vodafone.nl.

Internationaal

Ook wereldwijd ontplooit Vodafone initiatieven op het gebied van verantwoord ondernemen. Eerder dit jaar publiceerde Vodafone hierover het derde internationale duurzaamheidverslag Corporate Social Responsibility report 2002-03. Het aandeel van Vodafone Group Plc. staat genoteerd in de groene beleggingsindices FTSE-4Good en de Dow Jones Sustainability Index.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste Nederland bedrijven voor mobiele telecommunicatie. Vodafone maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, met 122,7 miljoen klanten het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 9 landen.