Koninklijke Ahold

Ahold omzetcijfers 3e kwartaal 2003

- Geconsolideerde omzet derde kwartaal 2003 bedroeg EUR 13,0 miljard, een afname van 7,1% ten opzichte van het 3e kwartaal 2002
- Omzet aanzienlijk beïnvloed door lagere valutakoers van voornamelijk de Amerikaanse dollar; omzet exclusief valuta-invloeden nam toe met 2,7%
- Aanhoudende zwakke wereldeconomie en sterke concurrentie van invloed op omzet
- Bedrijfsresultaat 2003 naar verwachting beïnvloed door marge druk, voornamelijk bij U.S. Foodservice
- Vergoedingen voor externe adviseurs in 2003 meer dan EUR 100 miljoen

Zaandam, 28 oktober 2003 - De geconsolideerde netto-omzet van Ahold in het derde kwartaal van dit jaar (12 weken tot en met 5 oktober 2003) bedroeg EUR 13,0 miljard, een afname van 7,1% ten opzichte van EUR 14,0 miljard, die werd gerealiseerd in het derde kwartaal van 2002. De omzet werd aanzienlijk beïnvloed door de lagere valutakoersen van met name de Amerikaanse dollar; exclusief valuta-invloeden groeide de omzet met 2,7%. Het effect van acquisities en desinvesteringen op de groei van de netto-omzet in het derde kwartaal van 2003 was niet materieel. Alle opgenomen cijfers in dit bericht zijn voorlopig; er is nog geen accountantscontrole op toegepast.

Verenigde Staten - retail
In de Verenigde Staten steeg de retailomzet in dollars met 3,3% tot USD 6,2 miljard (2002: USD 6,0 miljard). De vergelijkbare omzetgroei bedroeg 1,1% en de identieke omzetgroei bedroeg 0,3%.

Europa - retail
In Europa steeg de omzet met 0,3% naar EUR 3,0 miljard (2002: EUR 3,0 miljard). De lagere omzet bij Albert Heijn werd gecompenseerd door omzetgroei bij Schuitema, Centraal-Europa en Spanje.

Foodservice
De netto-omzet bij U.S. Foodservice nam toe met 5,9% naar USD 4,3 miljard (2002: USD 4,0 miljard), dat gedeeltelijk werd bereikt door omzet met een lage marge. De acquisitie van Allen Foods en Lady Baltimore, respectievelijk in december en september 2002, droeg circa 2% bij aan de omzetgroei.

Zuid-Amerika
In Zuid-Amerika bedroeg de omzet EUR 511 miljoen (2002: EUR 586 miljoen), een afname van 12,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling is toe te schrijven aan de desinvestering van Santa Isabel in Chili in juli 2003.

Azië
In Azië nam de omzet af met 28% naar EUR 78 miljoen (2002: EUR 109 miljoen), een daling die toegeschreven kan worden aan de verkoop van een meerderheid van de activa van Ahold Maleisië en Ahold Indonesië in de loop van het derde kwartaal van 2003.

Vooruitzicht 2003
Ahold verwacht dat haar bedrijfsresultaat over 2003 zal worden beïnvloed door aanhoudende druk op de marges, voornamelijk bij U.S. Foodservice. Ahold verwacht bovendien dat vergoedingen voor advocaten, accountants en andere adviseurs meer dan EUR 100 miljoen zullen bedragen in 2003.

Definities
* Identieke omzet is omzet van uitsluitend dezelfde winkels.
* Vergelijkbare omzet is identieke omzet plus omzet uit bestaande, verplaatste winkels.
* Valuta-invloeden: het effect van het gebruik van verschillende valutakoersen bij de omrekening van de financiële cijfers van onze werkmaatschappijen naar Euro's. De financiële cijfers van het afgelopen jaar worden opnieuw berekend met gebruik van de huidige valutakoersen teneinde deze valuta-invloeden te elimineren.
Open het attachment voor het volledige persbericht inclusief tabellen. Zie het origineel http://www.ahold.nl/mediainfo...e.asp?news_id=644


Ahold Corporate Communicatie: 075 - 659 5720

---

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten 'safe harbors'. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Er zijn belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Voor aanvullende informatie over deze forward-looking statements en de factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements wordt verwezen naar Aholds publieke mededelingen. Gegeven deze onzekerheden, wordt de lezer geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.
---

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02