AMSTERDAMSE WATERTAXI CENTRALE

Ontdek de verborgen stad Amsterdam

Persbericht

ONTDEK DE 'VERBORGEN STAD' AMSTERDAM 2003

Terug in de tijd van de 17e eeuw naar de 13e eeuw

28 oktober 2003

Lovers Watertaxi Amsterdam introduceert een nieuw product in de Amsterdamse grachten.

In samenwerking met het evenementenbureau Local Experts Amsterdam, heeft Lovers Watertaxi een uniek arrangement samengesteld. Het arrangement 'De Verborgen Stad Amsterdam' duurt 2 uur en speelt zich af in het oudste deel van de stad. Aan boord van een watertaxi wordt men op de vooraf afgesproken tijd en plaats verwelkomd met een Oud-Hollandsch likeurtje. Het eerste uur vaart men door de zeer smalle grachten van het oudste Amsterdam 'terug in de tijd'. Een route, waar geen rondvaartboot kan komen en dus op voorhand al een unieke belevenis.
Het tweede uur gaat de tocht verder te voet, om ook de plekken aan te doen waar de boot niet kan komen. We passeren niet alleen het oudste beroep, maar ook de oudste kerk, de oudste straten en de oudste huizen van Amsterdam.
Gedurende het programma vertelt de 'local expert' over de kleine, stille getuigen van dat hele oude Amsterdam,.
Hoe zag de stad er in de Middeleeuwen uit? Hoe zijn verdedigingswallen ontstaan en wat kan men daar nog van terugvinden? Wie gaf Rembrandt de opdracht om de Nachtwacht te schilderen en waarom eigenlijk? Waar komen uitdrukkingen als 'Vechten tegen de bierkaai' of 'in de aap gelogeerd' vandaan? Waarom kent de hele wereld juist de Rosse Buurt van Amsterdam en waar komen toch de rode lichtjes vandaan? Het arrangement wordt afgesloten met een afscheidsdrankje in een typisch Oud-Hollandsch kroegje.

Met zijn initiatief mikt Gaby A. Lovers, directeur van Lovers Watertaxi vooral op kleine gezelschappen van 8 tot 24 personen, de capaciteit van een watertaxi. Uiteraard is het ook mogelijk voor grotere gezelschappen, waarbij dan meerdere watertaxi's ingezet kunnen worden. Het arrangement kost EUR 28,50 all-in. Reserveren op aanvraag. Callcentre: 020-5356363.