Gemeente Best


27-10-2003
Gladheidsbestrijding, "strooiseizoen weer begonnen"

Gladheidbestrijding
In de wintermaanden worden we in Nederland regelmatig geconfronteerd met mooie winterse landschappen. Het winterweer zorgt echter ook voor gladheid en daardoor verkeersproblemen.
Ieder jaar wordt voordat het zogenoemde strooiseizoen begint, een gladheidbestrijdingsplan vastgesteld. Het is voor de gemeente Best niet mogelijk om de gladheid overal te bestrijden. Het college van B. en W. heeft op 14 oktober jl. het "Gladheidbestrijdingsplan 2003-2004" vastgesteld. Naar aanleiding van een aantal meldingen, zijn de routes van vorig jaar deels aangepast. Het nieuwe "strooiseizoen" is op maandag 27 oktober van start gegaan.

De gemeente zorgt er in elk geval voor dat de hoofdwegen, de buurtontsluitingswegen en de belangrijkste fietspaden goed begaanbaar zijn. Ook is er aandacht voor de gladheid bij de openbare gebouwen. Woonstraten en parkeerterreinen worden in principe niet gestrooid. Dit heeft zowel te maken met de benodigde menskracht en materieel als de enorm hoge kosten die hiermee gemoeid zijn. Daarnaast is het bestrijden van gladheid op alle wegen ook niet wenselijk om milieutechnische redenen. De gemeente is niet verantwoordelijk voor de wegen en paden die in het beheer zijn van bedrijven of anderen. Eventuele klachten over het strooien kunt u melden bij het servicenummer openbare ruimte van de gemeente: 360 360. Dit geldt niet voor klachten of vragen over de strooiroutes. Een lijst en tekening van de routes liggen ter inzage bij de afdeling Weg- en Waterbouw, gemeentehuis, kamer 1.30.

Tot slot: wij verzoeken u dringend om zelf het trottoir voor uw huis sneeuw- en ijsvrij te houden. Dit voorkomt ook eventuele aansprakelijkheid van u, wanneer iemand bijvoorbeeld voor uw huis uitglijdt.