Stadsdeel Zeeburg

Wegprofiel Molukkenstraat wordt vernieuwd

Op maandag 27 oktober 2003 is gestart met de herinrichting van de Molukkenstraat tussen de Zeeburgerdijk en Insulindeweg. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot mei 2004.

Twee fases
De herinrichting bestaat uit twee fases. Nu is begonnen met het deel tussen de Zeeburgerdijk en het Javaplein. Vanaf januari 2004 is het deel tussen het Javaplein en de Insulindeweg aan de beurt. Het wegprofiel van de Molukkenstraat ondergaat een ingrijpende vernieuwing. Dit gedeelte van de Molukkenstraat krijgt dezelfde inrichting als die van de eerder uitgevoerde Molukkenstraat zuid (tussen de Insulindeweg en de Valentijnkade).

Werk in uitvoering
Tijdens de werkzaamheden is de weg voor alle verkeer afgesloten en is het ook niet mogelijk te parkeren. Woningen en winkels blijven wel bereikbaar voor voetgangers. Met de winkeliers worden apart afspraken gemaakt over het laden en lossen.
De fietsenrekken zijn op 27 oktober weggehaald inclusief alle fietsen die toen nog in of bij de fietsenrekken stonden. Is uw fiets verwijderd, neem dan contact op met de Milieupolitie. Gelijktijdig met de herinrichting werken de nutsbedrijven aan het verleggen of vervangen van leidingen en kabels.

Omleidingen openbaar vervoer
De buslijnen 22, 39 en 59 rijden om via de Insulindeweg en Zeeburgerdijk. Voor actuele reisinformatie kunt u kijken op de website van het GVB.

Vernieuwing Molukkenstraat
Om van de Molukkenstraat een aantrekkelijk woon- en werkgebied te maken, wil stadsdeel Zeeburg de straat compleet vernieuwen. Zo zal de verkeersveiligheid sterk verbeteren door het aanleggen van vrijliggende fietspaden. De meest in het oog springende vernieuwingen zijn daarnaast de beukenhagen tussen het fietspad en de parkeerstrook. De rijbaan wordt geasfalteerd, met aan weerszijde parkeerplaatsen die iets hoger dan het wegdek liggen. Bij de vernieuwing van de straat worden materialen van hoge kwaliteit gebruikt, zoals fietspalen van roestvrij staal. Verder is er veel aandacht voor groen. De oorspronkelijke lindebomen waren, zo bleek uit onderzoek, verouderd of ziek. Deze bomen zijn inmiddels gekapt. Daarvoor komen 125 volwassen bomen in de plaats.

Meer informatie
Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden of wilt u een afspraak maken over laden en lossen? Dan kunt u contact opnemen met de heer G. Bakker, telefoon (06) 413 746 95.
Voor algemene vragen over het project kunt u terecht bij de projectleider, dhr. H. Pieterson. Hij is bereikbaar via het secretariaat ROB, tel. (020) 608 08 80 of per e-mail: info@zeeburg.nl.