Politie Hollands Midden
Datum: 28 oktober 2003

(


Onder invloed rijden Noordwijk

De politie hield op maandag 27 oktober rond 21.30 uur op de Leydtwech een 38-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Weggebruikers hadden de politie getipt dat deze automobilist nogal veel weg nodig had. De ademanalyse aan het bureau gaf als uitslag 685 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Onder invloed van Voorhout

Een 31-jarige automobilist uit Sassenheim verkeerde op maandag 27 oktober rond 08.05 uur onder invloed van verdovende middelen. Zijn rijgedrag was voor de overige weggebruikers zo afwijkend dat de politie werd gebeld. Deze kreeg de man op de Jacoba van Beierenweg kreeg de politie de auto in de gaten. Hij ging er als een speer vandoor. Stoptekens van de politie negeerde hij. Op de Oosthoutlaan lukte het de politie de bestuurder tot stoppen te krijgen. De man maakte op de agenten een zeer afwezige en verwarde indruk. Ook zakte hij af en toe weg. Per ambulance werd de man overgebracht naar het LUMC. Daar liet de politie voor onderzoek bloed van de man afnemen. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en nam zijn auto in beslag. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Ongeval Leiden

Een 25-jarige automobilist uit Den Haag verloor op maandag 27 oktober rond 12.05 uur op de westbaan van de Rijksweg A4 door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto botste eerst tegen de vangrail die de rijbanen scheidt en klapte vervolgens tegen de vangrail die weg en berm scheiden. Met onbekend letsel werd de man overgebracht naar het LUMC. Een 31-jarige man uit Barcelona en inzittende bij de man bleef ongedeerd.


Aanrijding Leiden

Een 50-jarige automobilist uit Leiden verleende op maandag 27 oktober rond 18.05 uur op de kruising Sumatrastraat met de Surinamestraat geen voorrang aan een 46-jarige scooterrijdtster uit Alphen aan den Rijn. De Alphense werd met rugklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.


Onder invloed rijden Voorschoten

De politie hield op maandag 27 oktober rond 16.35 uur op het Buizerderf een 81-jarige automobilist uit Voorschoten aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 455 ug/l.( limiet 220 ug/l.) Het was niet de eerste keer dat de verdachte voor een dergelijk feit met de politie in aanraking kwam. De politie heeft de auto van de verdachte in beslag genomen.


Kop-staart-aanrijding Alphen aan den Rijn

Een 19-jarige automobiliste uit Driebruggen reed op maandag 27oktober rond 09.30 uur op de Steekterweg in op voor haar stilstaande auto's. Een 19-jarige vrouw uit Woerden en inzittende bij de Driebrugse werd met rug- en nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De auto van een 40-jarige man uit Apeldoorn waar de vrouw op in reed werd vervolgens door de klap tegen een hem stilstaande auto geduwd. Deze botste daarop op zijn beurt weer tegen een daarvoor stilstaande auto. Het bleef verder bij materiële schade.


Onder invloed rijden Gouda

De politie hield op dinsdag 28 oktober rond 04.20 uur op de Burgemeester Jamessingel een 37-jarige automobilist uit Delft aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol en niet de eerste keer. De man reed al met een ontzegging besturen motorvoertuig en een ingevorderd rijbewijs, dus nu zonder rijbewijs. De ademanalyse aan het bureau gaf als uitslag 330 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Bedreiging in woning Bodegraven
Een 29-jarige vrouw is op maandag 27 oktober omstreeks 11.45 uur bedreigd in haar woning aan de De Schouw. Een gemaskerde man drong de woning binnen en bedreigde de vrouw in de hal met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De vrouw vluchtte hierop schreeuwend het huis uit waarna eveneens de man het op een lopen zette. Een getuige die de vrouw hoorde zag de man rennen en zette de achtervolging. De getuige die de man nog even wist vast te pakken kreeg een stoot waardoor hij viel en hij de man moest laten lopen. De man rende weg in de richting van het centrum. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Signalement man; ongeveer 1.85, tenger postuur, donker gekleed. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --