AOT


PERSBERICHT

Aandeelhouders AOT stemmen in met benoeming André Teeuw als nieuwe directievoorzitter

De Raad van Commissarissen van AOT N.V. maakt hierbij bekend dat de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die vandaag werd gehouden in Amsterdam, heeft ingestemd met de benoeming van de heer A.E. (André) Teeuw (57) als de nieuwe voorzitter van de Directie. Bij deze gelegenheid heeft de heer Teeuw zijn eerste indrukken weergegeven alsmede enige lijnen naar de toekomst aangegeven, die echter nog verder uitgewerkt moeten worden. In dit verband heeft hij tevens kennis genomen van een extern onderzoek dat verricht is in de tweede helft van het jaar.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering merkte de heer drs. A.H.J. Risseeuw, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AOT, op: "De Raad van Commissarissen heeft er alle vertrouwen in dat de heer Teeuw, samen met zijn team bij AOT, in staat zal zijn een verbetering van de resultaten van de onderneming tot stand te brengen."

Sedert eind 2001 heeft de heer Teeuw een aantal advies- en toezichthoudende functies vervuld, onder meer voor beursgenoteerde ondernemingen. Daarvoor heeft hij als managing director, in de periode vanaf 1998 tot medio 2001, vanuit Londen leiding gegeven aan de stroomlijning van Barclays, "wholesale" en "middle-market" activiteiten in Europa (excl. UK). Eerder in zijn carrière vervulde hij diverse internationale managementfuncties voor onder meer Westland/Utrecht Hypotheekbank en Barclays de Zoete Wedd in Nederland en Duitsland.

Over AOT N.V.

AOT is een van Europa's grootste onafhankelijke handelsbedrijven in effecten en derivaten. Naast Amsterdam heeft AOT ook kantoren in Antwerpen, Londen, Parijs en Sydney. AOT is lid van 9 effectenbeurzen en 10 derivatenbeurzen.

Voor nadere informatie:

De heer A.E. Teeuw, directievoorzitter AOT, Tel: 020 5220341