Stern Groep


Persbericht
28 oktober 2003

STERN GROEP BREIDT FORD-DEALERBEDRIJVEN IN DE DRECHTSTREEK UIT MET VESTIGINGEN IN DORDRECHT EN ZWIJNDRECHT

Romeyn & Van Zanten B.V., een van de Ford-dealerbedrijven van Stern Groep N.V., beursgenoteerde automotive groep, zal per 1 november aanstaande worden aangesteld als officieel Ford dealer voor Dordrecht en Zwijndrecht. Romeyn & Van Zanten B.V. is al officieel Ford-dealer in Gorinchem en Sliedrecht en bedient derhalve vanaf 1 november de Drechtstreek met vier vestigingen. Voor deze twee nieuwe vestigingen zijn onderdelen overgenomen van een lokaal dealerbedrijf, dat in financiële moeilijkheden is geraakt. In Dordrecht zal begin 2004 een nieuw pand worden betrokken aan de A16.

Tevens maakt Stern Groep bekend dat Ford Retail Europe belangstelling heeft getoond voor de overname van de Amsterdamse vestigingen van Ford-dealer Automobiel Industrie Amsterdam B.V.. Een dergelijke overname zou aansluiten bij de strategie van Ford om in belangrijke Europese steden de exploitatie van dealerbedrijven in eigen hand te nemen. Stern Groep N.V. verwacht dat voor het eind van het jaar hierover nadere berichten zullen volgen.

De in augustus aangekondigde verkoop door Stern Groep N.V. van het BMW-dealerbedrijf in Heemstede is inmiddels geheel afgerond.

Amsterdam, 28 oktober 2003
Directie Stern Groep NV

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Kwast, directievoorzitter
Telefoon: 020-6136028

STERN GROEP N.V.

Stern Groep is een van de grotere ondernemingen op automotive gebied in Nederland, met Amsterdam als basis. De activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd in de Randstad, Noord-Holland, midden Nederland en in Brabant. Stern Groep realiseert thans een omzet van circa EUR 800 miljoen op jaarbasis met ca. 2.000 werknemers. De aandelen Stern Groep N.V. zijn aan Euronext in Amsterdam genoteerd. Stern Groep kent drie kernactiviteiten: de exploitatie van Autobedrijven, de levering van Autodiensten en de activiteiten op het gebied van Autotechniek.
De Autobedrijven van Stern Groep vertegenwoordigen in vijf clusters meerdere vooraanstaande merken als Mercedes-Benz en Chrysler, Opel, Fiat en Alfa Romeo, Ford, Land Rover en Volvo, Renault, Volkswagen en Audi. De Autobedrijven beschikken gezamenlijk over ruim 60 vestigingen.
Met de Autodiensten is Stern Groep actief op het gebied van wagenparkbeheer (Stern AutoPartners) en dealerlease (Stern AutoLease) en, nog op kleine schaal, autoverhuur.
Met Autotechniek is Stern Groep actief op het gebied van autoschadeherstel (Stern Autoschade) en het inbouwen van bedrijfswageninrichtingen (SternTec).